freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Έρωτας στην τρίτη ηλικία! Βασίλης Μπισμπίκης-Δέσποινα Βανδή μιλούν για τον ΕΡΩΤΑ τους Συνέντευξη στο «Down Town» που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», παραχώρησε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη η αλλαγή γιατί η Δέσποινα προέρχεται από έναν άλλο κόσμο», εξομολογήθηκε και πρόσθεσε:

Βασίλης Μπισμπίκης: «Η Δέσποινα προέρχεται από έναν άλλον κόσμο»

«Τώρα είμαι σε φάση που το παρατηρώ και αρχίζω να χαλαρώνω. Με τους ανθρώπους κυρίως χαλαρώνω γιατί είχα εκνευριστεί πάρα πολύ με τους δημοσιογράφους που με κυνηγούσαν». Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town παραχώρησε ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως βλέπει ο ίδιος τη διάσταση που έχει πάρει η σχέση του με την Δέσποινα Βανδή ενώ εξομολογείται και ποια ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά της που τον έκαναν να την ερωτευτεί.

Τους τελευταίους μήνες, μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης σου με την Δέσποινα Βανδή, νομίζω ότι η ζωή σου έχει αλλάξει τελείως.

Βασίλης Μπισμπίκης – Η τρυφερή ανάρτηση με τον γιο του

Πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη αλλαγή γιατί η Δέσποινα προέρχεται από έναν άλλο κόσμο.

Κατάφερες να συμβιβαστείς με τη δημοσιότητα που έχει πλέον η προσωπική σου ζωή;

Τώρα είμαι σε φάση που το παρατηρώ και αρχίζω κάπως να χαλαρώνω. Με τους ανθρώπους κυρίως χαλαρώνω γιατί είχα εκνευριστεί πάρα πολύ με τους δημοσιογράφους που με κυνηγούσαν.

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Μαζί σε κρητικό γλέντι

Η Δέσποινα, που το έχει ζήσει πολλά χρόνια όλο αυτό, σε είχε προετοιμάσει;

Μου είχε πει με τον τρόπο της ότι θα συμβεί. Με ρώτησε αν το αντέχω ή όχι, αλλά δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Πάω όπου μου λέει η ψυχή μου, δε με αφορά τι θα πει η κοινωνία για το αν θα είμαι ή όχι με τη Δέσποινα. Η Δέσποινα, όπως λες, είναι πιο εξοικειωμένη με αυτό το κομμάτι της δημοσιότητας, έχει μάθει να είναι η “δακτυλοδεικτούμενη” και κέρδισε αποδοχή και τεράστια αγάπη. Εγώ, από την άλλη, έχω περάσει το ίδιο από την αντίθετη πλευρά.

Πιστεύεις ότι όντως ενδιαφέρει τον κόσμο σε τέτοιο βαθμό η σχέση που μπορεί να έχουν δυο διάσημα πρόσωπα;

Δε ξέρω ρε φίλε. Δε το έχω καταλάβει. Προφανώς για να μας κυνηγάνε θα πουλάει σαν κουτσομπολιό. Ίσως να το βλέπουμε οι άνθρωποι κάπως σαν τη ζωή που δε ζήσαμε, σαν το άπιαστο όνειρο. Λένε “η star με τον ηθοποιό”. Και; Τι διαφορετικό έχουμε δηλαδή από τους άλλους ανθρώπους επειδή βγαίνουμε στην τηλεόραση; Είμαι ευτυχισμένος, είμαι ερωτευμένος, περνάω μια πολύ ωραία φάση στη ζωή μου. Και; Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ερωτευμένοι και να περνάνε μια ωραία περίοδο με τον σύντροφό τους. Σε τι διαφέρουμε εμείς; Τα ίδια συναισθήματα με όλους τους ανθρώπους έχουμε.

Βασίλης Μπισμπίκης: Μας δείχνει πρώτη φορά την αδελφή του!

Νομίζω πως το γοητευτικό στη σχέση σας είναι η αντίφαση. Ότι κανείς, φαινομενικά, δε θα μπορούσε να σας φανταστεί μαζί.

Αυτό σίγουρα ιντριγκάρει, το καταλαβαίνω. Είναι όμως η “βιτρίνα”. Τη Δέσποινα την έχει κάπως ο κόσμος στο μυαλό του, όπως και εμένα μου έχουν φορέσει την ταμπέλα του κουλτουριάρη – που δεν είμαι κουλτουριάρης, το ακούω σαν βρισιά όταν μου το λένε. Στον πυρήνα μας, εγώ βλέπω ότι η Δέσποινα είναι ένα rock άτομο και ταιριάζουν οι ψυχές μας. Είμαστε πολύ κοντά αν βγάλεις το περιτύλιγμα.

Τελικά, τι σε έκανε να την ερωτευτείς;

Είναι φοβερός άνθρωπος. Είναι πολύ ειλικρινής, με βάθος που δε λειτουργεί με στερεότυπα. Είναι πάρα πολύ έξυπνη, έχει τρομερό χιούμορ, είναι ανοιχτόμυαλη και κυρίως έχει μια ψυχική ζεστασιά – αυτή κυρίως: η σύνδεση που έχω με την ψυχή της.

Έρωτας στην τρίτη ηλικία: Πού οφείλεται και Ποιους κινδύνους κρύβει;

Ουκ ολίγες οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες που όταν πατούν τα «-άντα» και τα «-ήντα» ερωτεύονται και συνάπτουν σχέσεις με άλλα άτομα εξίσου ώριμα ηλικιακά. Ο έρωτας στην τρίτη ηλικία, η σύναψη ερωτικού δεσμού σε ηλικιωμένους ανθρώπους, η… ώριμη αγάπη – αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι για λόγους διευκόλυνσης της κατανόησης – αποτελούν ένα ζήτημα υπαρκτό, υφιστάμενο και ίσως μάλιστα αρκετά διευρυμένο.

Πού μπορεί να οφείλεται ο έρωτας στην τρίτη ηλικία, από πού δηλαδή ενδεχομένως να πηγάζει; Μήπως υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που εγκυμονούν όταν μία τέτοια σχέση ξεκινάει; Και, για ποιους λόγους η οικογένεια αλλά και γενικότερα η κοινωνία μας συνηθίζει να διατηρεί μία αρνητική στάση απέναντι στην «ώριμη αγάπη» και τις «ώριμες ερωτικές σχέσεις»;

Έρωτας στην τρίτη ηλικία: Πού μπορεί να οφείλεται;

Όταν οι άνθρωποι περνούν στη λεγόμενη τρίτη ηλικία, αρχίζουν να βιώνουν έντονες αλλαγές, αλλαγές που σχετίζονται τόσο με το σώμα τους – την εικόνα αυτού και τις ικανότητές του πλέον –, όσο και με την ψυχή τους – εννοούμε την ψυχική τους κατάσταση και ευαλωτότητα –, οι οποίες πηγάζουν φυσικά από το πέρασμα των ετών.

Ως εκ τούτων, εμφανίζονται μέσα τους φόβοι και έντονη ανασφάλεια, αισθήματα που επιδιώκουν πολλές φορές να αποβάλουν. Η προσφυγή σε ένα νέο σύντροφο, σε ένα καινούριο άτομο στη ζωή τους, σε έναν άνθρωπο ώριμο που τους αγαπά και τους νοιάζεται, έχει την ικανότητα (εν δυνάμει) να τους κάνει να ξεχνούν, να αγνοούν ή ακόμη και να διώξουν την όποια δυσφορία, στενοχώρια ή ανασφάλεια τους γεννά η αίσθηση του γήρατος, η κόπωση του σώματος, ο περιορισμός των δυνατοτήτων και των αντοχών τους, καθώς και το πλησίασμα του τέλους που είναι σίγουρα αναπόφευκτο.

Ένας δεύτερος λόγος που πιθανότατα και να φανερώνει το πού οφείλεται ο έρωτας στην τρίτη ηλικία έχει να κάνει με την εγκατάλειψη ή έστω το αίσθημα της εγκατάλειψης που τα ώριμα ηλικιακά άτομα εισπράττουν από την υπόλοιπη οικογένεια. Η εγκατάλειψη, όπως υπονοήσαμε μόλις, μπορεί να είναι πραγματική, μπορεί όμως και να συνάδει περισσότερο με το πώς βιώνει το εκάστοτε άτομο τη συνολική απομάκρυνσή του από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Μάλιστα, όταν ο επί πολλά χρόνια σύντροφος και σύζυγος του ενός δε βρίσκεται εν ζωή, τότε το αίσθημα της εγκατάλειψης ή ενδεχομένως και της μοναξιάς διογκώνεται, ωθώντας το άτομο αυτό να θέλει να τα ξεπεράσει, να επιθυμεί να καλύψει τα κενά και να νιώσει πιο πλήρες με το να ερωτευτεί εκ νέου έναν άνθρωπο και να συνάψει μαζί του δεσμό. Διότι, η μοναξιά οδηγεί αυτόματα στη μείωση της αυτοεκτίμησης, την οποία είναι σε θέση να αναιρέσει ένας νέος σύντροφος, που μας κάνει να νιώσουμε άξιοι να αγαπηθούμε, επιθυμητοί και αρεστοί.

Έρωτας στην τρίτη ηλικία: Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν;

Αν και ο έρωτας στην τρίτη ηλικία είναι ένα ζήτημα που προσωπικά μάς βρίσκει παντελώς σύμφωνες, θα ήταν σοβαρή παράλειψη από πλευράς μας η αποσιώπηση μερικών κινδύνων που μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτόν. Επιλέξαμε να αναφερθούμε σε έναν συγκεκριμένο κίνδυνο, σε μία πτυχή που αρκετά συχνά βλέπουμε να εμφανίζεται και να προκαλεί φθορές, ανακατωσούρα και συλλήβδην προβλήματα.

Πιο ειδικά, συμβαίνει μερικές φορές οι ηλικιωμένοι άνθρωποι να ανοίγονται πολύ γρήγορα, πολύ εύκολα, σε βαθμό απερίσκεπτο και ενίοτε επικίνδυνο. Λόγω της έντονης επιθυμίας και ανάγκης τους για αγάπη, για αλληλοκατανόηση, ενδιαφέρον και κουβέντα, μοιράζονται πληροφορίες που αφορούν στην οικονομική τους ζωή, στα περιουσιακά τους στοιχεία, στις χρηματικές τους απολαβές και λοιπά, με αποτέλεσμα ο νέος σύντροφός τους να λαμβάνει το δικαίωμα να υπεισέρχεται σε κάτι που δε θα έπρεπε να γνωρίζει και που σίγουρα δεν τον αφορά, ενώ ουκ ολίγες οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης της ευπιστίας των πρώτων.

Ακόμη κι αν το ερωτευμένο άτομο προβεί σε τέτοιου τύπου σφάλματα, η στενή οικογένειά του αλλά και τα άτομα που το νοιάζονται οφείλουν να αντιληφθούν τον κίνδυνο, να τον επισημάνουν στο πρώτο άτομο και να το προστατέψουν όσο μπορούν.

Προτεινόμενο: Απόκτησε τέλειο δέρμα χωρίς ρυτίδες – Δες τι είναι το φυσικό συμπύκνωμα Rechiol
Έρωτας στην τρίτη ηλικία; Γιατί προσλαμβάνεται αρνητικά από τους υπολοίπους;

Οι οικογένειες των ηλικιωμένων ανθρώπων που ερωτεύονται και που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις είθισται να τηρούν αρνητική στάση προς το όλο ζήτημα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου είναι σαν οι ρόλοι γονέα (πλέον ηλικιωμένου) και παιδιού (πλέον ενήλικα) αντιστρέφονται και το παιδί μιλάει και συμπεριφέρεται σαν αυστηρός γονιός στον πατέρα ή η μητέρα του που ερωτεύεται σε μεγάλη ηλικία έναν καινούριο σύντροφο. Βέβαια, γενικότερα η κοινωνία μας φαίνεται πως διατηρεί μία τουλάχιστον μη θετική – για να μην πούμε επικριτική και κατακριτική – στάση απέναντι στις «ώριμες σχέσεις» και την «ώριμη αγάπη».

Πού μπορεί αυτό να οφείλεται; Γιατί άραγε να προσλαμβάνεται αρνητικά από τους άλλους ο έρωτας στην τρίτη ηλικία;

Από μία βιολογική και κοινωνικο-ψυχολογική άποψη, θα μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία του «κακού», στην ακόλουθη διαπίστωση: ως κοινωνία μαζικά αλλά και ως μεμονωμένοι άνθρωποι –πολίτες τείνουμε στο να δίνουμε την ταμπέλα του «φυσιολογικού» και του «πρέποντος» στον έρωτα, τη σεξουαλικότητα και τη συντροφικότητα, όταν τα τρία αυτά συνδέονται με την αναπαραγωγή, που για τη χριστιανική θρησκεία και την ελληνική κοινωνία συνιστά σκοπό ενός ζευγαριού. Η δημιουργία απογόνων, με τη σειρά της, καθίσταται εφικτή μόνον στα ετερόφυλα ζευγάρια στα οποία η γυναίκα δεν έχει περάσει ακόμα στην εμμηνόπαυση. Αυτό οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα πως ένα ομόφυλο ζευγάρι έχει περισσότερες πιθανότητες να επικριθεί από την κοινωνία (πράγμα που δεν είναι της παρούσης), και πως ένα ζευγάρι του οποίου τα μέλη δεν είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν δεν είναι δικαιολογημένο να θέλουν να είναι μαζί, να είναι ερωτευμένα, να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους. Όλο αυτό, φυσικά, είναι μία λάθος σύνδεση στην οποία προβαίνουμε, δεδομένου ότι τόσο ένας άνδρας όσο και μία γυναίκα δε χρειάζεται απαραιτήτως να αποσκοπούν στη δημιουργία απογόνων για να έχουν μία ερωτική σχέση, για να μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες.

Ο έρωτας είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που όλοι καθολικά οι άνθρωποι αρμόζει να γευόμαστε. Μάλιστα, ο έρωτας στην τρίτη ηλικία μπορεί να ωφελήσει πάρα πολύ το άτομο τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Οπότε, εφόσον πληρείται η απαιτούμενη προσοχή (θυμηθείτε τον κίνδυνο που επισημάναμε στην προηγούμενη παράγραφο), κανείς δεν πρέπει να ορθώνει εμπόδια, να δυσχεραίνει ή να επικρίνει έναν «ώριμο δεσμό».

Κλείνοντας αυτό το άρθρο με θέμα «ο έρωτας στην τρίτη ηλικία», θέλουμε να τονίσουμε το εξής: ο έρωτας δεν αφορά συγκεκριμένες ηλικίες και δεν πρέπει να συνδέεται με ηλικιακές κατηγορίες αυθαίρετα, εσφαλμένα ή στερεοτυπικά· όπως όλοι ανεξαιρέτως, έτσι και ο ηλικιωμένος άνθρωπος ενδεχομένως να αποζητά την αγάπη, το ενδιαφέρον, τη φροντίδα, το μοίρασμα κοινών εμπειριών, ένα κομπλιμέντο, την εποικοδομητική συζήτηση, την έκφραση της σεξουαλικότητας. Ποιοι είμαστε εμείς που θα σχολιάσουμε αρνητικά ή που θα σταθούμε εμπόδιο σε όλα αυτά;;

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner