Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, lifestyle, bio and…more

Ο Γούντι Άλεν στην ΕΡΤ: «Είναι μια εμπειρία που μου προκαλεί δέος» 2023-09-13 12:14:43

Δείτε όλα όσα είπε ο Γούντι Άλεν στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.
Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Στο κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά έδωσε ο Γούντι Άλεν. Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης ήρθε για δυο μέρες στην Αθήνα για να δώσει συναυλία στο Ηρώδειο και να παρουσιάσει την καινούργια του ταινία «Γυρίσματα της τύχης», γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο Παρίσι, στα Γαλλικά. Πρόκειται για την πεντηκοστή ταινία μιας μεγάλης καριέρας που ξεκίνησε σχεδόν πριν 70 χρόνια.
Μου δίνει μεγάλη χαρά που είστε καλεσμένος στην ελληνική δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ. Θα ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη με μουσική. Τι σας έκανε να αρχίσετε να παίζετε μουσική;
Άρχισα να παίζω γιατί άκουσα μουσική τζαζ στο ραδιόφωνο, πολλά χρόνια πριν. Και μου άρεσε πάρα πολύ, δεν είχα ξανακούσει. Ήταν η μουσική της Νέας Ορλεάνης, πολύ αυθεντική. Άρχισε να με ενδιαφέρει όλο και πιο πολύ. Ύστερα από ένα – δύο χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να παίξω. Ξεκίνησα να μαθαίνω να παίζω το σοπράνο σαξόφωνο και μεταπήδησα στο κλαρινέτο. Παίζω από τότε.
Τι εντύπωση έχετε για την Αθήνα;
Δεν έχω κάτσει πολύ εδώ. Φυσικά η Αθήνα είναι θρυλική. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε ότι η Αθήνα είναι θρυλική. Μας έρχεται στον νου ο ελληνικός πολιτισμός, η γέννηση του πνευματικού και πολιτιστικού πολιτισμού. Όταν ήρθα πρώτη φορά εδώ και με ξενάγησαν στον Παρθενώνα, την Ακρόπολη ήταν απίστευτο για μένα. Όταν βλέπω ένα ελληνικό θέατρο και ξέρω πως αυτά τα έργα, που ανεβάζουμε ακόμα στο Μπρόντγουεϊ, στην Αμερική, ξεκίνησαν εκεί, οι πρώτες παραγωγές… Είναι μια εμπειρία που προκαλεί δέος.
Θα σκεφτόσασταν ποτέ να κινηματογραφήσετε εδώ ή οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα;
Θα σκεφτόμουν να κινηματογραφήσω εδώ, γιατί ξέρω μόνο την Αθήνα. Αν είχα μια ιστορία, που θα έβγαζε νόημα να γυριστεί στην Αθήνα, θα μου άρεσε πάρα πολύ, θα ήταν τέλειο.

Το σκέφτεστε ή απλώς…
Συνήθως δεν σκέφτομαι τις ιστορίες έτσι. Συνήθως μου έρχεται μια ιδέα… Είναι πιθανό να μου έρθει μια ιδέα για μια ιστορία στην Αθήνα και μετά θα ήθελα πολύ να έρθω να τη γυρίσω.
Οι ταινίες Coup de chance και το Match Point αναφέρονται στον καίριο ρόλο που παίζει η τύχη στη ζωή. Τη θεωρείτε πραγματικά τόσο καθοριστική;
Ναι! Θεωρώ… Πάντα ακούς ανθρώπους να λένε,”Φτιάχνω την τύχη μου”. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, να δουλεύεις σκληρά, να μελετάς, να κάνεις ό,τι μπορείς… για ό,τι μπορείς να ελέγξεις. Υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής σου, όμως, και δεν θέλει να το παραδέχεται ο κόσμος αυτό, γιατί είναι τρομακτικό, που ορίζεται από την τύχη, από το αν έχεις καλή ή κακή τύχη. Αν είσαι κακότυχος… Μπορεί να είσαι μια υπέροχη ιδιοφυΐα, αθλητής, συνθέτης, επιχειρηματίας, αλλά αν είσαι κακότυχος… τότε κρίμα!
Δεν πιστεύετε, όπως λένε πολλοί, πως φτιάχνουμε την τύχη μας;
Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι τη φτιάχνουμε σε κάποιο βαθμό! Ο κόσμος, όμως, πάντα υπερβάλλει γι’ αυτόν τον βαθμό.
Έχετε πει πως θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό. Μήπως είναι ένας τρόπος να εκφράσετε ευγνωμοσύνη προς τη ζωή; Η καλή ζωή είναι τυχερή ζωή; Πολλοί άνθρωποι που ζουν καλή ζωή δεν θεωρούν πως είναι τυχεροί.
Ναι. Θεωρώ πως είμαι τυχερός. Είχα μια καλή ζωή. Είχα καλούς γονείς, ήμουν υγιής όλη μου τη ζωή… Όταν άρχισα να δουλεύω, η δουλειά μου πέτυχε. Δεν χρειάστηκε ποτέ να δουλέψω πολύ σκληρά, έκανα πάντα κάτι που αγαπούσα. Η ζωή μου ήταν η σόου μπίζνες, η μουσική και οι ταινίες. Έχω πολύ καλή οικογένεια. Έχω υπάρξει πολύ τυχερός. Τώρα, μπορεί να βγω από την πόρτα, να γλιστρήσω και να πέσω, να χτυπήσω το κεφάλι μου στο πάτωμα. Είναι τι θα σου τύχει.

Μπορείτε να μου πείτε τι ακολουθεί για τον Γούντι Άλεν – Καινούργια ταινία, κάτι άλλο;
Δεν ξέρω. Καλή ερώτηση! Αν… Πρέπει να αποφασίσω αν θα σταματήσω στην 50ή ταινία ή αν θα κάνω άλλη. Έχω κάποιες καλές ιδέες. Πρέπει, όμως, να βρω χρηματοδότηση. Η χρηματοδότηση είναι το πιο βαρετό κομμάτι των ταινιών. Αν κάποιος εμφανιστεί και πει, “Ορίστε”, τότε ίσως θα γυρίσω μια ταινία. Δεν θέλω, όμως, να κάνω όλα τα δύσκολα, να συναντήσω ανθρώπους σε γεύματα, τηλέφωνα, και όλα αυτά που κάνεις για να βρεις χρήματα. Αν δεν γυρίσω ποτέ ξανά ταινία θα είμαι ευτυχής. Θα γράφω βιβλία, θα γράψω για το θέατρο… Αυτό θα ήταν μια χαρά. Αν όμως καταστεί απλό για μένα να κάνω άλλη ταινία, θα γυρίσω κι άλλη.

Σε λίγο περισσότερα…

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :