Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου

Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου Με άρωμα γυναίκας, λάμψη και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Βραβεία «Καλλιρρόη», το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Hμέρας της Γυναίκας, βράβευσε γυναίκες που κατοικούν οι επιχειρούν στη Ραφήνα και το Πικέρμι, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας και υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η αντιδήμαρχος Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία, όπως τόνισε στην ομιλία της, σκοπός είναι τα βραβεία να γίνουν θεσμός! 

«Ονειρευόμαστε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να τιμούμε γυναίκες γέννημα θρέμμα της πόλης μας, αλλά και γυναίκες που επέλεξαν την πόλη μας να ζήσουν, γυναίκες με τις οποίες εδώ μαζί σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα, περπατάμε στους ίδιους δρόμους, τις καλημερίζουμε, τις έχουμε ανάμεσά μας… Γυναίκες που ξεχώρισαν, διέπρεψαν στον τομέα τους και που η προσφορά και η φήμη τους μας κάνουν υπερήφανους σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό από τη δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, η οποία μίλησε για τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στο κίνημα των γυναικών στην Ελλάδα και στον Κόσμο και οι οποίες αποτελούν έμπνευση για όλες τις υπόλοιπες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η γενική γραμματέας Ισότητας, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ζέφη Δημαδάμα, η οποία μίλησε για την ισότητα των δύο φύλων, για τις ίσες ευκαιρίες που θα πρέπει να έχουν σε όλα τα επίπεδα και δεν έκρυψε τη χαρά της διαπιστώνοντας πως στην αίθουσα βρίσκονταν και πολλοί άντρες.

Ακολούθησε η βράβευση των δεκατριών τιμώμενων προσώπων, που δεν ήταν άλλες από την δρα Εύη Βαρδαλά Θεοδώρου, πρώην

δ/ντρια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, την Εύη Γκατσοπούλου, πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, την ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου, την Κάλλη Λευκή, γαστρεντερολόγο, αναπληρώτρια δ/ντρια ΚΥ Ραφήνας, τη δημοσιογράφο, ραδιοφωνική παραγωγό και στιχουργό, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, τη Δήμητρα Κατσαφάδου, χημικό που διαπρέπει στο χώρο των επιχειρήσεων, τη γλύπτρια Αγγέλα Κοροβέση, τη δημοσιογράφο-συγγραφέα Κατερίνα Μανανεδάκη, την ηθοποιό Λουκία Παπαδάκη, τη συγγραφέα-μεταφράστρια, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, την Έφη Προκοπάκη, πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΣΤΙΑ, τη σολίστ πιάνου Ειρήνη Σαρηκώστα, τη Φανή Ψαθά, olympians ελεύθερης πάλης γυναικών.

Η κα Μάιρα Παπαθανασοπούλου, λόγω κινητικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να ανέβει στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, ωστόσο η δυναμική του λόγου της, όταν αναφέρθηκε στην ισότητα όλων των ανθρώπων, προκάλεσε συγκίνηση στην αίθουσα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ερμηνείες από τη σοπράνο Ναντίνα Τζιάτζιου και τον τενόρο Θάνο Ζήση, τους Operatical, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλούδη.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η δημοσιογράφος-συγγραφέας, Δέσποινα Σωτηροπούλου.

3604
Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου 6
4465
Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου 7
5578
Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου 8
5344
Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου 9
5556
Βραβεία «Καλλιρρόη»! Λουκία Παπαδάκη, Δήμητρα Κατσαφάδου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου 10
x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!