freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Γιουλίκα Σκαφιδά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γιούλικα

3 Οκτωβρίου 1981 (40 ετών)
Καλαμάτα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Γνωστός για Το νησί, Τα παιδιά της Νιόβης Οι Μάγισσες της Σμύρνης
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις Θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Γιούλικα (Γεωργία) Σκαφιδά (Καλαμάτα, 3 Οκτωβρίου 1981) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γιούλικα Σκαφιδά: Αποκάλυψε για πρώτη φορά την άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομα της!

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981 στην Καλαμάτα. Το 2004 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.[1] Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και τραγουδιού.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στις Τρεις Χήρες σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Το 2006 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Ιωάννα της καρδιάς σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ακολούθησαν τα Μαύρα Μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου και Το Νησί στο Mega Channel. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και είχε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης, καθώς και θεωρήθηκε μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην “Κινέττα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Έκτοτε έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε πολλές ταινίες όπως Το γαμήλιο πάρτυ το 2008, η Άπνοια το 2010, Οι μαριονέτες το 2015,το Η Ρόζα της Σμύρνης το 2016 κ.ά.

Το 2014 βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στις παραστάσεις Ορφέας στον Άδη του Τένεσι Ουίλιαμς και Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’Νιλ.[2]

Η Γιούλικα Σκαφιδά ξέσπασε: “Δεν το αφήνω να περάσει έτσι…”

Το 2011 κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο London greek film festival για την ταινία Άπνοια.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία; Παραλία Βοϊδοκοιλιάς (κάπου στη Μεσσηνία). Φίλοι,αιώρα και σερφ.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας; Ο Θάνατος, όχι ο δικός μου, αλλά των ανθρώπων που αγαπάω.

Ξέσπασε η Γιούλικα Σκαφιδά στον αέρα του Mega – «Τι σε νοιάζει εσένα γιατί βγήκε τώρα η κοπέλα να μιλήσει;»

Ποιο εν ζωή πρόσωπο εκτιμάτε περισσότερο; Αν το πω θα χαθεί η μαγεία…

Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανιώνετε περισσότερο γι’ αυτό; Τον υποτίμησα κάποτε.

Για ποια προδοσία του εαυτού τους οικτίρετε τους άλλους; Για την απληστία τους.

Ποιο εν ζωή πρόσωπο σιχαίνεστε περισσότερο; Κανένα

Ξέσπασε η Γιούλικα Σκαφιδά: Το λάθος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη: «Δεν το αφήνω να περάσει»

Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα; Υπομονή! Θα το θυμόμαστε και θα γελάμε!

Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Τα καλοκαίρια στο χωρίο, τους ανθρώπους που έφυγαν με, ή χωρις τη θέληση τους.

Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχετε κάνει; Ξύρισα τα μαλλιά μου στο μπάνιο του σπιτιού σε ηλικία 16. Ήταν μόδα τότε…

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι; Νέα Υόρκη

Ποια θεωρείτε την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;Την ειλικρίνεια.

Η Γιούλικα Σκαφιδά αποκαλύπτει: «Έφευγα κάθε μέρα κλαίγοντας…»

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας; Η ηρεμία.

Ποιο χαρακτηριστικό προτιμάτε περισσότερο σε κάποιον; Να ξέρει πότε να σωπαίνει.

Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας; Που ξέρουν πώς να με μεταχειριστούν στις περίεργες μέρες μου.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει; Μην ανακατεύεις τα ποτά!

Πότε κλάψατε για τελευταία φορά; Χτες στο σινεμά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τη διασημότητα; Το ταλέντο.

Διαλέξτε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας; Αστεία, πεισματάρα, δυναμική, ανεξάρτητη, παρορμητική.

Ποιοι είναι οι δύο καλύτεροί σας φίλοι; Ο καλός και ο κακός μου εαυτός.

Γιούλικα Σκαφιδά: Πανηγυρίζει τις ελληνικές επιτυχίες στον Βερολίνο

Ποια μουσική θα θέλατε να παίξουν στην κηδεία σας; Της γερακίνας γιος (κόρη).

Τι θεωρείτε ως έσχατο βαθμό δυστυχίας; Τη μιζέρια.

Πού θα θέλατε να ζείτε; Μου αρέσει εδώ που είμαι.

Ποια είναι η αγαπημένη σας απασχόληση; Η φυσαρμόνικα.

Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα; Για να αποφύγω γκρίνιες και μουρμούρες.

Τι απεχθάνεστε περισσότερο στην εμφάνισή σας; Τίποτα.

Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε υπερβολικά; Ημαρτον!

Τι ή ποιον αγαπάτε περισσότερο στη ζωή σας; Την οικογένεια μου

Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο; Για το χρόνο που δεν έδωσα σε ανθρώπους και σε σχέσεις που τον χρειάστηκαν.

Πότε και πού υπήρξατε ευτυχισμένης; Χτες στην Νέα σκηνή του Εθνικού,όταν πήγε καλά η πρόβα.

Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε; Να πείθω πως έχει συννεφιά ενώ έχει καύσωνα.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Ντοστογιέφσκι, Καζαντζάκης ,Κούντερα, Κούτσι, Παπαδιαμάντης.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας φανταστικός ήρωας; Ο σούπερ Γιουλικακος!Κάνει ότι θα ήθελα εγώ να κάνω. Δεν έχει παίξει ακόμα στην T.V. άλλα το μεθοδεύω.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες σας; Όλοι οι εθελοντές στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα; Ειρήνη, Ανθή, Κατερίνα (τα ονόματα των ανιψιών μου).

Τι απεχθάνεστε περισσότερο; Την αγένεια των άλλων και τη δίκη μου αναβλητικότητα.

Γιούλικα Σκαφιδά:«Ο γιατρός μου πέρσι είπε ότι δεν μπορώ να τρέξω στον μαραθώνιο, αλλά εγώ το έκανα»

Ποια είναι η παρούσα διανοητική σας κατάσταση; Ninja!!!!!

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας, τι θα ήταν αυτό; Δε θα άλλαζα τίποτα,δε μου αρέσουν οι αλλαγές, αργώ να προσαρμοστώ.

Aν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην οικογένεια σας, τι θα ήταν αυτό; Θα ήθελα να ζούσε η γιαγιά μου.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας επιτυχία; Που έχω φίλους να μ’ αγαπάνε.

Αν μπορούσατε να διαλέξετε πώς να επιστρέψετε στη ζωή, τι θα θέλετε να είστε; Η Γιούλικα ξανά, να ξανάπαιζα τα λάθη, αλλά να απέφευγα τα αδιέξοδα.

i Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι ηθοποιός.Αυτή την περίοδο κάνει πρόβες στη νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για την παράσταση “Ο Ορφέας στον Άδη” που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβριου. Μόλις τελειώσε τα γυρίσματα για την ταινία της Όλγας Μαλέα “Το Σκάκι¨που θα βγει στο σινεμά στις αρχές του 2013. Το Νοέμβριο ξεκινάει πρόβες για το έργο “Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα” που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στην κεντρική σκηνή του Εθνικου Θεατρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2001-2002 Οι τρεις χήρες ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2006 Τα παιδιά της Νιόβης ΝΕΤ Αλέξα Αναστασιάδου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Η αδελφή της αδελφής της αδελφής μου ALPHA Νεφέλη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι Μάγισσες της Σμύρνης MEGA Αναστασία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Το κόκκινο δωμάτιο MEGA Βίκυ Αλιέντη Επεισόδιο: “Η Ντίβα”
2006-2007 Ιωάννα της Καρδιάς ANT1 Ιωάννα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Ιστορίες Μυστηρίου ANT1 Επεισόδιο: “Δεμένα μάτια”
Ιστορίες από την απέναντι όχθη ANT1 Ρένα Επεισόδιο: “Επιστροφή”
2007-2009 Μαύρα Μεσάνυχτα MEGA Πένυ Κουτρουμπά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Σε Είδα ALPHA Μαρία Επεισόδιο: “Ο άλλος Παντελής”
2010 Ο 3ος Νόμος MEGA Λία Επεισόδιο: “Λεία”
2010-2011 Το Νησί MEGA Μαρία Πετράκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 10η εντολή ALPHA Στέλλα Επεισόδιο: “Το χωράφι”
ALPHA αστυνομικός Επεισόδιο: “Κόκκινο”
2015-2016 Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου MEGA Σόφη Κορνηλιάδη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2018 Κόκκινο Νυφικό ALPHA Κατρίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Ου Φονεύσεις OPEN Χριστίνα Επεισόδιο: “Σκιές”
2018-2019 Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς OPEN Μαριάννα Μωραΐτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2021 Έξαψη MEGA Μαρίνα Βούλγαρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022 Milky Way Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
2004 Αλησμόνητη πατρίδα
2005 Κινέττα θύμα τροχαίου
Δίχως μνήμη
2005 Behind the blue
2006 Ζαλόρα Κοπέλα
2007 Η έκταση που αναλογεί
2008 Το Γαμήλιο Πάρτι Βάσω
2010 Άπνοια Έλσα
2011 Silance si vous plait Μητέρα
2013 Μαντζουράνα Εύα
Σεπτέμβριος καθαρίστρια
Αλίνα Χάτσον Αλίνα Χάτσον
2014 Μαασάι κοπέλα
Η Τίνκερ Μπελ και το Τέρας του Ποτέ Fawn (φωνή)
2015 Ο σπόρος Νάλα
Μαριονέτες Νικολέττα Μήλιου
Whack κομμώτρια
2016 White Daisy μητέρα
Η Ρόζα της Σμύρνης Ρίτα
Twist teacher #2
Pink άστεγη
2017 Lost and Found: an Athenian story Ηρώ
Καζαντζάκης Ίτκα Χόροβιτς
2018 A lonely woman Jezebel

Θεατρογραφία
Θέατρο
2006 Το ξενοδοχείο των δυο κόσμων
2007 Ο βυσσινόκηπος
2008 Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης
2012 Ο κόκκινος βράχος
2013 Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα
2014 Ορφέας στον Άδη
2014 Η Πάπισσα Ιωάννα
2014-15 Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ
2015 Dogville
2016-2017 Έπεσε νέκρα
2016-1017 Αστροφεγγιά
2018 Πέερ Γκυντ (Εθνικό Θέατρο)
2019 Απόψε αυτοσχεδιάζουμε (Εθνικό Θέατρο)
2019 Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner