Δημήτρης Παπανώτας ΗΛΙΚΙΑ! Πόσο χρονων ειναι; Η ημερομηνία γέννησης

Δημήτρης Παπανώτας ΗΛΙΚΙΑ! Πόσο χρονων ειναι; Η ημερομηνία γέννησης Ο Δημήτρης Παπανώτας έχει σπουδάσει Κτηνιατρική στο ΑΠΘ και ήταν συμφοιτητής με τον CEO της Pfizer τον Αλβέρτο Μπουρλά (Αλμπερτ Μπουρλά) ο οποίος είναι γεννημένος το 1961

Ο Δημήτρης Παπανώτας δίνει λεπτομέρειες για την ηλικία του!

Δημητρης Παπανωτας ηλικία 1024x450 1
Δημήτρης Παπανώτας ΗΛΙΚΙΑ! Πόσο χρονων ειναι; Η ημερομηνία γέννησης 2

Δημήτρης Παπανώτας: «Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι γιατί στην ηλικία που είμαι, έχω δοκιμάσει όσα ήθελα»

O Δημήτρης Παπανώτας μίλησε για τα κόμπλεξ και τα απωθημένα και για το πώς αυτά επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση, στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

«Τα απωθημένα είναι εκείνες οι επιθυμίες που δεν εκπληρώθηκαν. Υπάρχει ένα μυστικό κομμάτι μέσα σου που ξέρεις ότι δεν έχεις γίνει όλο αυτό που μπορείς να είσαι. Τα κόμπλεξ είναι ο εκλαϊκευμένος ψυχολογικός όρος για το αίσθημα, συνήθως, ανεπάρκειας ή μειονεξίας. Αυτά τα συμπλέγματα εμποδίζουν το άτομο», λέει, μιλώντας στην εκπομπή, η κλινική ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα.

«Πολύ σημαντικό ρόλο έχει το πού έχουμε πρωτοϋπάρξει και αυτό είναι το βλέμμα των γονιών μας και του περιβάλλοντός μας. Υπάρχουμε πρώτα στα μάτια των άλλων».


«Όλοι έχουμε κόμπλεξ και αυτός που θεωρεί ότι δεν έχει, δεν ξέρει καλά τον εαυτό του. Απωθημένα δεν κουβαλάω κανένα γιατί από μικρός ήθελα στη ζωή μου να πάρω όλες τις γεύσεις και μεγάλη ποικιλία στα πάντα, επομένως δε μου έμεινε κάτι το οποίο να μην έχω δοκιμάσει. Λέω πολλές φορές ότι τον θάνατο δεν τον φοβάμαι γιατί πραγματικά, στην ηλικία που είμαι, έχω δοκιμάσει αυτά που ήθελα να δοκιμάσω. Και έτσι θα έπρεπε ο κόσμος να ζήσει τη ζωή του».

«Πολλές φορές μου έτυχε να πω ‘καλά ο άνθρωπος έχει πολλά κόμπλεξ’ ή να πουν για μένα φαντάζομαι. Το ότι το έχουν πει για μένα το κατάλαβα από τις πολλές φορές που με πλησίασαν άνθρωποι, κάναμε παρέα και μετά από 2 – 3 ώρες μου είπαν ‘τελικά δεν είστε σνομπ που νομίζαμε’. Πολλές φορές, η αλήθεια είναι, οι άνθρωποι της τηλεόρασης το κουβαλάνε ένα… θεματάκι. Εγώ ευελπιστώ ότι το πρόσεξα και δεν το είχα. Θεωρώ ότι υπάρχουν κόμπλεξ επικίνδυνα για την κοινωνία και άλλα που δεν είναι επικίνδυνα».


«Ήμουν πολύ αυστηρός με τους ανθρώπους, δηλαδή όταν μέσα μου κατέληγα στο συμπέρασμα ότι εδώ έχουμε μια προβληματική περίπτωση, σταματούσα να ασχολούμαι εντελώς. Μεγαλώνοντας, έχω γίνει λίγο πιο επιεικής».

x