Λουκία Παπαδάκη Ηλικία! Ο σύζυγος, τα παιδιά, το ύψος και οι γάμοι

Λουκία Παπαδάκη Ηλικία! Ο σύζυγος, τα παιδιά, το ύψος και οι γάμοι Γέννηση 18 Οκτωβρίου 1962
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσα Ελληνικά
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός
Αξιοσημείωτο έργο Ποιος σκότωσε τον Αβελ
Η έκτη εντολή
Στο βυθό της θάλασσας
Πρωινός καφές
Και εύθυμη και χήρα


Η Λάμψη
Τμήμα Ηθών
Πολίτης Κλυνν
Φιλοδοξίες
Πες μου ναι
Ίχνη
Το κόκκινο δωμάτιο
Οι Συμμαθητές
Ελεύθερη σχέση
Έξαψη
Μαύρο Ρόδο
Ηλέκτρα

Η Λουκία Παπαδάκη (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1962) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Η ανεξάντλητη Λουκία Παπαδάκη οι έρωτες της ζωής της και ο γιος που μεγάλωσε μόνη της

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1988 στη σειρά της ΕΤ2 “Ποιος σκότωσε τον Άβελ”. Ακολούθησε η αστυνομική σειρά “Η έκτη εντολή” του Θάνου Λειβαδίτη την τηλεοπτική σεζόν 1988-1989. Την επόμενη σεζόν έλαβε μέρος στην παιδική σειρά της κρατικής τηλεόρασης “Στο βυθό της θάλασσας”, ενώ το 1989 συμμετείχε στην βιντεοταινία “Το επόμενο 24ωρο”. Το 1990 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για την παρουσίαση της πρώτης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έτσι τη σεζόν 1990-1991 παρουσίασε τις διαδοχικές εκπομπές Φθινόπωρο ’90, Χειμώνας ’90, Άνοιξη ’91, η οποία τον Μάιο του 1991 ονομάστηκε “Πρωινός καφές”. Το 1991 συμμετείχε στο καστ της ιστορικής σειράς του ANT1 “Και εύθυμη και χήρα”, παίζοντας δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπου είχε το ρόλο της Βαλερί.

Λουκία Παπαδάκη: Αξιοποίησα σωστά τα χρήματα που έβγαλα στην καριέρα μου | Ποιος είναι πρωινιάτικα;

Την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα τη σεζόν 1991-1992, ξεκίνησε την συνεργασία της με τον δημιουργό Νίκο Φώσκολο αποδεχόμενη την πρόταση να λάβει μέρος στην καθημερινή σειρά του ANT1 “Η Λάμψη”. Εκεί για 11 ολόκληρα χρόνια υποδυόταν την Σάντρα Ρολάνδου Δράκου.[1] Η παρουσία της στη σειρά ήταν από τις μακροβιότερες σε καθημερινά σήριαλ στην Ευρώπη, με ένα διάστημα αποχής τη σεζόν 1999-2000. Εκείνη την περίοδο, μετά τη γέννηση του γιού της, συνεργάστηκε με τη δημόσια τηλεόραση παρουσιάζοντας την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΤ3 Θα τα πούμε στις 10:00. Τον Φεβρουάριο του 2003 αποφάσισε να ολοκληρώσει την συνεργασία της με τη Λάμψη αποχωρώντας μετά από σχεδόν 3.000 επεισόδια.

Την άνοιξη του ίδιου έτους αποδέχτηκε την πρόταση του Mega Channel για ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του σταθμού “Φιλοδοξίες”. Έτσι στις αρχές του δεύτερου κύκλου εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς, με το ρόλο της Ρένας Άντυπα, όπου παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2006. Τη σεζόν 2006-2007 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την μεσημεριανή gossip εκπομπή “Πολύ μπλα μπλά” για το ρόλο της συμπαρουσιάστριας της Φαίης Σκορδά την πρώτη σεζόν της εκπομπής. Το 2008 έλαβε μέρος στην ιστορία της αστυνομικής σειράς “Ίχνη” “Εσωτερική υπόθεση” και στο επεισόδιο “Κόκκινη ομηρία” της κωμικής σειράς “Το Κόκκινο Δωμάτιο”.

Επέστρεψε τηλεοπτικά μετά από 8 χρόνια απουσίας το Ιούνιο του 2016, κάνοντας μία έκτακτη εμφάνιση στον δεύτερο και τρίτο κύκλο της καθημερινής κωμικής σειράς του ANT1 “Οι Συμμαθητές”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.[2] Τη σεζόν 2018-2019 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά του Γιώργου Φειδά “Ελεύθερη Σχέση”, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, παίζοντας μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα, τον Μάριο Αθανασίου και τον Παύλο Χαϊκάλη. Το 2021 έχει ένα ρόλο-κλειδί στη σειρά μυστηρίου του Mega Channel “Έξαψη”.[3] Τη σεζόν 2022-2023 σειρά Μαύρο Ρόδο στο MEGA στο ρόλο ως Κύρα Σπηλιώτη και Τη σεζόν 2023-2024 σειρά Ηλέκτρα στο ΕΡΤ1 στο ρόλο ως Τιτίκα Βρεττού

Λουκία Παπαδάκη Ηλικία! Ο σύζυγος, τα παιδιά, το ύψος και οι γάμοι
Λουκία Παπαδάκη Ηλικία! Ο σύζυγος, τα παιδιά, το ύψος και οι γάμοι 2
x