Ο Στάθης Ψάλτης δεν ήξερε ότι είχε καρκίνο, ήμασταν σε περιοδεία όταν το έμαθε

Στην εφημερίδα Espresso έδωσε συνέντευξη ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Ντίνος Σπυρόπουλος, μιλώντας, μεταξύ άλλων, και για τον Στάθη Ψάλτη. Ο Ντίνος Σπυρόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Στάθη Ψάλτη λίγο πριν πεθάνει, αποκάλυψε πως ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός έμαθε ότι έχει καρκίνο όταν ήταν σε περιοδεία.
“Με τον Στάθη ήμασταν μαζί στην περιοδεία που κάναμε όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο. Δεν ήξερε ούτε εκείνος απολύτως τίποτα. Η τελευταία παράσταση που παίξαμε ήταν στη Βέροια. Πήγε στο νοσοκομείο και του είπαν: «Πρέπει να πάτε για περαιτέρω εξετάσεις άμεσα». Και έτσι σταματήσαμε την περιοδεία που κάναμε. Οταν μπήκε στο νοσοκομείο, πήγα και τον είδα. Μιλήσαμε για πολλή ώρα κεκλεισμένων των θυρών. Δεν δείλιασε ούτε μια στιγμή με τον καρκίνο. Ωραίος άνθρωπος ο Στάθης!” δήλωσε ο Ντίνος Σπυρόπουλος.
“Ο Χάρρυ Κλυνν έπαψε να ζει όταν έφυγε ο γιος του, ήταν το ολοκληρωτικό χτύπημα για εκείνον”Με τον Χάρρυ Κλυνν συνεργάστηκε σχεδόν δέκα συνεχόμενα χρόνια. “Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε ως συγγραφικό ντουέτο από το θέατρο Μινώα με τεράστιες επιτυχίες και, όταν ο Χάρρυ αποφάσισε να μη συνεχίσει να γράφει, μου γνώρισε τον Γιώργο Γαλίτη και αρχίσαμε να γράφουμε μαζί πολλές επιτυχίες” είπε στην Espresso ο Ντίνος Σπυρόπουλος. “Εγώ είχα τις καλύτερες σχέσεις μαζί του. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ ευαίσθητος, σκληρός στη δουλειά, αλλά τους συνεργάτες τούς αντιμετώπιζε ανθρώπινα και πάντα ήθελε να μαθαίνει για την οικογένειά τους. Έκανα για πολλά χρόνια παρέα μαζί του και ήμουν μέχρι τελευταία δίπλα του.
Με τον Χάρρυ μιλούσαμε πάντα για όλα. Όταν αποφάσισε να αποσυρθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, μιλούσαμε συνεχώς. Μου μιλούσε για την Ελλάδα, για την κατάσταση που επικρατούσε και γενικά ήταν ένας άνθρωπος που δεν φαινόταν ότι είχε παραιτηθεί από τη ζωή. Απλά είχε διάφορα προβλήματα υγείας. Όταν «έφυγε» δε ο γιος του ο Νίκος, μιλήσαμε. Νομίζω ήταν το ολοκληρωτικό χτύπημα για εκείνον. Αλλά γενικά ο Χάρρυ δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματά του. Ήταν πολύ αξιοπρεπής, ωστόσο από τότε που «έφυγε» ο γιος του σχεδόν έπαψε να ζει” ανέφερε.
Όπως είπε, η τελευταία φορά μίλησαν ήταν δύο μήνες πριν πεθάνει. “Φαινόταν πλέον πως είχε κουραστεί και ήθελε να «φύγει». Ο Χάρρυ ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πιο μεγάλη τομή στη σάτιρα και την κωμωδία. Όταν επέστρεψε από την Αμερική, έφερε μια άλλη κουλτούρα στο γέλιο. Ήταν ισοπεδωτικός, αλλά αληθινός”

[freegossip.gr]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΤV νέα

Γράψτε ένα σχόλιο