Πέγκυ Ζήνα Eurovision 2002! ΦΩΝΕΣ στον αέρα κατά του «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή

Πέγκυ Ζήνα Eurovision 2002! ΦΩΝΕΣ στον αέρα κατά του «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή Είχε… γίνει χαμός στην Ελλάδα
Αντ’ αυτού το χρίσμα δόθηκε στο βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80 «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή, η νίκη του οποίου αμφισβητήθηκε σφόδρα.

Πέγκυ Ζήνα Eurovision 2002! ΦΩΝΕΣ στον αέρα κατά του «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή
Πέγκυ Ζήνα Eurovision 2002! ΦΩΝΕΣ στον αέρα κατά του «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή

Το θέμα Eurovision πέρασε από τις ψυχαγωγικές εκπομπές στα δελτία ειδήσεων, συζητήθηκε σε πολιτικά talk shows και αναλύθηκε ως το μη περαιτέρω.

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη λίγο πριν τον μεγάλο τελικό – “Δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά”

Πολλοί είχαν αμφισβητήσει τότε τον Μιχάλη Ρακιντζή λέγοντας πως δεν τραγούδησε καθώς ήταν playback. Επίσης είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή ποτέ η Δάφνη Μπόκοτα δεν είπε «οι γραμμές άνοιξαν», με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην ψηφίσει.

Η Πέγκυ Ζήνα που ήταν το μεγάλο φαβορί της βραδιάς είχε βγει πολλές φορές στα κανάλια να διαμαρτυρηθεί.Υπήρξαν κι αυτές οι εποχές. Αυτές που σαρώναμε στην Eurovision και τότε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων -σα να μην υπήρχαν άλλα προβλήματα;-δεν ασχολούνταν με περικοπές των συντάξεων, αλλά με τους καβγάδες που… αφορούσαν το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Eurovision 2022 – Ανδρομάχη: «Ο πρώτος ημιτελικός ήταν πιο χαλαρός, δεν είχε πολύ δυνατές συμμετοχές»

Το… πολύ μακρινό 2002 η Πέγκυ Ζήνα και ο Μιχάλης Ρακιντζής είχαν «κοντραριστεί» για το ποιος θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τελικά τη νίκη στον ελληνικό τελικό πήρε θρυλικό -και λίγο καλτ πλέον- S.A.G.A.P.O., το οποίο μπορεί να πάτωσε αλλά όλοι το θυμόμαστε και κάποιοι το αγαπάμε!

Τότε είχε γίνει χαμός με την εκπροσώπηση της χώρας μας στο μουσικό διαγωνισμό.

Στον ελληνικό τελικό του 2002 κατέβηκαν πολλά μεγάλα ονόματα της εγχώριας showbiz όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Χρήστος Δάντης με την τότε σύζυγό του Κατερίνα Τοπάζη, ο Κώστας Μπίγαλης, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, ο Μιχάλης Ρακιντζής και διάφοροι άλλοι.

Το τραγούδι της Πέγκυς Ζήνα «Love is a wonderful thing» σε σύνθεση του Θάνου Καλλίρη φαινόταν αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά δεν κέρδισε.

Slide Up
x

Related Articles

Close

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργεί με διαφημίσεις. Ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να επιλέξετε την εμφάνιση τους.