Ποιός ειναι ο Γιάννης Τσορτέκης

Ποιός ειναι ο Γιάννης Τσορτέκης

Γέννηση 1967
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ύψος 1,72
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Εκπαίδευση Εθνικό Θέατρο
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Αξιοσημείωτο έργο Το 10
Σκοτεινή Θάλασσα

Ο Γιάννης Τσορτέκης (Αθήνα, 1967) είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Γιάννης Τσορτέκης: «Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα»

Γιάννης Τσορτέκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Βιογραφία
Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ευρέως γνωστός για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008. Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο στην ταινία Το μικρό ψάρι και πρόσφατα στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς. Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία.

Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά συμμετέχοντας σε τρεις παραγωγές. Στην κοινωνική σειρά Βαρβαρότητες «Σκοτεινή Θάλασσα», στον Δάσκαλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA και στην Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ1.Έχει ύψος 1,72 μ.
Είναι 54 ετών

Γιάννης Τσορτέκης: «Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα»

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών
Έγινε ευρέως γνωστός από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος του Μιλτιάδη Καραγάτση στον Alpha TV τη σεζόν 2007-2008

Ποιός ειναι ο Γιάννης Τσορτέκης

Έπειτα ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στον κινηματογράφο στην ταινία Το μικρό ψάρι και πρόσφατα στην ταινία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία
Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά συμμετέχοντας σε τρεις παραγωγές. Στην κοινωνική σειρά Βαρβαρότητες «Σκοτεινή Θάλασσα», στον Δάσκαλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA και στην Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ1

Ο ρόλος του Γιάννη Τσορτέκη στη Σκοτεινή Θάλασσα
Ο Σάββας Γκορίτσας είναι σύζυγος της Όλγας. Χαμηλών τόνων, διαλλακτικός, με γλυκά χαρακτηριστικά, αργός και λιγομίλητος. Έχει περάσει τη μισή ζωή του στη θάλασσα ως ψαράς. Όταν βρίσκεται μόνος του στα ανοιχτά, θεωρεί ότι «μιλάει με τον Θεό». Είναι χρόνια αλκοολικός, αλλά το παλεύει. Κατά περιόδους δεν πίνει καθόλου και μετά ξανακυλάει. Θεωρεί την Όλγα ένα ανέλπιστο δώρο στη ζωή του. Τη θαυμάζει και τη λατρεύει. Εργάζεται και εκείνος στην εταιρεία του Μιχάλη, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, παρόλο που εκείνος τον «έριξε» όταν καπηλεύτηκε μια ιδέα του. Έχει αδυναμία και στον Χρήστο. Γενικώς δυσκολεύεται να συγκρουστεί.Γιάννης Τσορτέκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η υπόθεση της σειράς
Μια τραγωδία χωρίς ένοχο. Ένας σκοτεινός ήρωας με κενά μνήμης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνος εναντίον όλων. Η νέα δραματική σειρά μυστηρίου ήρθε στο MEGA με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γρηγόρη Καραντινάκη και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών. Το σενάριο υπογράφουν ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2000-2001 Κρεσέντο Star Channel Γιάννης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Το 10 ALPHA Νικόλας Βάλβης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Σωκράτης Ένα Επεισόδιο
2021 Καρτ Ποστάλ ΕΡΤ1 Γιώργος Επεισόδιο: Ο Μέγας Αγιασμός
2022 Σκοτεινή Θάλασσα MEGA Σάββας Γκορίτσας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ο Δάσκαλος MEGA Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ταινίας
2001 Σώσε με
2009 Guilt
2010 13 1/2
2010 Χάρισμα
2011 J.A.C.E
2011 Wasted Youth
2014 Στο σπίτι
2014 Το μικρό ψάρι
2015 Το ξύπνημα της Άνοιξης
2016 Suntan
2017 Ussak
2020 Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Γιάννης Τσορτέκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Γιάννης Τσορτέκης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις δουλειές που έκανε για να βιοποριστεί, αλλά και τι τον συνδέει με τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Μαρία Πρωτόπαππα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για το χώρο του θεάτρου, αλλά και τους δουλειές που έκανε για να βιοποριστεί.

«Δεν κάνω τη δουλειά του ηθοποιού για βιοπορισμό, εξ αρχής ένιωσα ότι, αν αυτό που κάνω το βάλω σε ισοζύγιο οικονομικής απολαβής, θα στερέψει αμέσως. Έκανα δουλειές στις οποίες δεν πληρώθηκα καλά ή δεν πληρώθηκα καθόλου. Όταν ξεκίναγα το ’90, στα θέατρα οπού βρέθηκα βάζαμε λεφτά από την τσέπη μας», αποκάλυψε ο ηθοποιός. «Βιοποριζομουν κάνοντας άλλα πράγματα. Δούλευα σε εταιρεία πετρελαίων και μοίραζα τα κοινόχρηστα, έκανα και διανομή πετρελαίου με βυτίο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα παιδιά του και τις συμβουλές που έδωσε στο γιο του.

«’Εχω δυο παιδιά. Ο γιος μου έγινε 18 και η κόρη μου είναι στα 10. Δεν ξέρω τι ονειρεύεται να γίνει ο γιος μου, ούτε τον ρωτάω. Παρότρυνα το γιο μου να κάνει κάτι που θα το νιώθει αποκλειστικά ως παιχνίδι και επειδή είναι αθλητής, του είπα να πάει στη γυμναστική ακαδημία».

«Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα. Έψαχνα πάντα τρόπο για να δικαιώνω τους άλλους και να μπορώ να υπάρχω», δήλωσε.

«Η ίδια η ζωή είναι μία σύγκρουση, δεν υπάρχει γαλήνη πουθενά και με τη σύζυγο μου τα πάμε όπως ο σκύλος με τη γάτα. Οι συγκρούσεις μας είναι ιδιοσυγκρασιακές. Εάν με τη σύζυγο μου θέλουμε να τσακωθούμε, και τίποτε να μην υπάρχει, θα τσακωθούμε», είπε για τη σύζυγό του.

Ο Γιάννης Τσορτέκης αναφέρθηκε στο ρόλο που υποδύεται στη σειρά του MEGA «Σκοτεινή Θάλασσα»:

«Ας μείνουμε στις πληροφορίες που ξέρουμε για τον Σάββα της «Σκοτεινής Θάλασσας», γιατί για κάποιο λόγο είναι έτσι τα πράγματα. Ο Σάββας είναι υπομονετικός, αγαπάει και φροντίζει τους άλλους, γι’ αυτό υπομένει τη δύσκολη γυναίκα του, την Όλγα, η οποία τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Φαντάζομαι ότι στα τέσσερα τελευταία επεισόδια κάτι θα μάθουμε για το παρελθόν του Σάββα».

Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, καθώς ο Γιάννης Τσορτέκης συμμετείχε στην ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

«Με τον Γιάννη Οικονομίδη έδεσαν οι χημείες μας. Ένας ηθοποιός πρέπει να γουστάρει παράφορα ό,τι κάνει, αυτό γουστάρω και με το Γιάννη. Η μητέρα μου βλέπει τις ταινίες του Οικονομίδη, στις οποίες παίζω, και της πέφτει λίγο βαρύ το λεξιλόγιο των ταινιών».

«Στον Οικονομίδη έχω πει πως κάποιο ρόλο δεν μπορώ να τον κάνω γιατί δε μου βγαίνει, όπως το ρόλο που έκανε ο Βασίλης Μπισμπίκης στη «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Αυτή την περίοδο ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται τον ρόλο του Κρέοντα στην «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ υπό τη σκηνοθεσία της Μαρίας Πρωτόπαππα. Η παράσταση ανεβαίνει στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης μέχρι τις 22 Μαΐου.

Για εκείνον η εμπειρία είναι μοναδική: «Είμαι απολυτά ευτυχισμένος στην παράσταση, κυρίως επειδή είμαστε καθημερινά με τη Μαρία Πρωτόπαππα», δήλωσε.