Συνταγή για Μαγειρίτσα εύκολα και γρήγορα


Υλικά για 6 μερίδες
1 συκωταριά από μικρό αρνί1 αντεριά από μικρό αρνί300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα7 τρυφερά φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα1/4 φλ. ελαιόλαδο2 μέτρια ξερά κρεμμύδια10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο2 κουταλιές ρύζι γλασέΑλάτι, πιπέρι
Δείτε επίσης : Πέντε facts για την ακοή του παιδιούΓια το αβγολέμονο2 αβγάΧυμό από 1½ λεμόνι
Εκτέλεση1. Πλένετε καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια, τα ζεματάτε σε βραστό νερό για 10′ και τα στραγγίζετε. Μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβετε.2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο.3. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα εντεράκια. Τα σοτάρετε για περίπου 5′ ανακατεύοντας τακτικά.4. Ρίχνετε το μανιτάρια, το μαρούλι και προσθέτετε βραστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει.5. Σιγοβράζετε τη μαγειρίτσα για 30′. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 15′. Εάν θέλετε τη σούπα πιο αραιή προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό.6. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και ρίχνετε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Παίρνετε τον ζωμό από το φαγητό και αραιώνετε το αβγολέμονο. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.7. Βράζετε για 2-3′ σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε τη μαγειρίτσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
vita.gr

[freegossip.gr]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΤV νέα