Hit enter after type your search item

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, 17:00

 

Οι μέρες του Πάσχα κρύβουν αρκετούς κινδύνους για την υγεία του σκύλου μας. Την Κυριακή του Πάσχα τα τηλέφωνα των κτηνιάτρων παίρνουν φωτιά. Λόγω των ημερών δεν είναι πάντα εύκολο να έχουμε την επαγγελματική φροντίδα ενός κτηνιάτρου την στιγμή που την θέλουμε και γι αυτό το λόγο είναι δική μας ευθύνη να προλάβουμε «το κακό» πριν συμβεί.

Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές και εντερικές διαταραχές στα ζώα καθώς και οξεία παγκρεατίτιδα. Ζώα που δεν είναι μαθημένα στη σπιτική διατροφή καλό είναι να μην τρώνε λιχουδιές. 

Αποφύγετε να δώσετε κόκαλα γιατί μπορεί να θρυμματιστούν σε αιχμηρά κομμάτια και να προκαλέσουν διάτρηση ή τραυματισμό του βλεννογόνου, του οισοφάγου, του στομάχου ή του εντέρου όπως επίσης και να προκαλέσουν γαστρεντερικές δυσκολίες ή γενικότερα γαστρεντερικές διαταραχές. Από εκεί και πέρα, αποφάγια από το τραπέζι όπως αυγά, λίπη, πέτσες κλπ, μπορούν να προκαλέσουν από γαστρεντερικές διαταραχές, εμετούς και διάρροιες έως και οξεία παγκρεατίτιδα, μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει έως και σε θάνατο.

Η σοκολάτα περιέχει μεθυλοξανθίνες, ουσίες τοξικές για το σκύλο ακόμα και σε μικρή ποσότητα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σιελόρροια, σπασμούς και διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Αν υποψιάζεστε πως ο σκύλος σας έφαγε έστω και μικρή ποσότητα σοκολάτας, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Γενικά, το να δίνουμε στον σκύλο αποφάγια από το τραπέζι (από πατάτες και κρέατα μέχρι σάλτσες και σαλάτες) μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει. Η υπερβολική και χωρίς επίβλεψη κατανάλωση ανθρωπίνων τροφών, ειδικά από σκύλους άμαθους σε αυτά τα είδη τροφής, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά θέματα υγείας, μέχρι και στροφή στομάχου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

[freegossip.gr]

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :