Hit enter after type your search item

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, 18:00

 

Μια συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychology of sport and Exercise, θέλησε να βρει ποιο είναι το τραγούδι που μπορεί να μας ωθήσει στο να γυμναστούμε.

Ο συγγραφείς της μελέτης, ο Marcello Bigliassi, από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συνάδελφοί του, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG), παρακολουθώντας την ανταπόκριση του εγκεφάλου των συμμετεχόντων, όταν άκουγαν ένα συγκεκριμένο τραγούδι την ώρα που περπατούσαν. Ποιο όμως ήταν αυτό το τραγούδι; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πώς χωρίστηκαν οι ομάδες των συμμετεχόντων στην έρευνα

Οι επικεφαλής της έρευνας χρησιμοποίησαν το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα για να αξιολογήσουν πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος την ώρα που το άτομο ασκείται σε εξωτερικό χώρο α) χωρίς κανένα ακουστικό ερέθισμα, β) ακούγοντας ένα podcast από το TED talk, γ) ακούγοντας μουσική. Η μουσική και το podcast επηρέασε τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της άσκησης, σε σύγκριση με κανένα ακουστικό ερέθισμα. Η μουσική όμως περισσότερο από ότι το podcast.

Ποιο τραγούδι επέλεξαν οι επιστήμονες;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ακρόαση του «Happy», του Pharrell Williams, οδήγησε σε αύξηση της απόλαυσης κατά 28% κατά τη διάρκεια του περπατήματος, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν είχε ακουστικό ερέθισμα. Η απόλαυση ήταν επίσης 13% υψηλότερη για εκείνους που άκουγαν μουσική, σε σύγκριση με όσους άκουσαν το podcast.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

Slide Up
x

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :