Hit enter after type your search item

Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 13:30

 

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου πραγματοποιήθηκε με όλες τις τιμές στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, την Κυριακή 18 Απριλίου.

Μάλιστα η Κυριακή ήταν η δεύτερη μέρα ελάφρυνσης των υγειονομικών περιορισμών λόγω Covid στη Μ. Βρετανία, με τις παμπ και τα εστιατόρια να έχουν μόλις ξεκινήσει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μετά το lockdown. Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι περισσότεροι Βρετανοί να βρίσκονται εκτός σπιτιού, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επέλεξε να μείνει μέσα και να παρακολουθήσει από την τηλεόραση την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Η κάλυψη της κηδείας έγινε στη Μ. Βρετανία από τρία τηλεοπτικά κανάλια, (BBC, ITV και Sky). Το BBC ήρθε πρώτο σε τηλεθέαση με 11 εκατομμύρια θεατές, ακολουθούμενο από το ITV με 2,1 εκατομμύρια, ενώ το Sky παρακολούθησαν περίπου 450.000.

Οι Βρετανοί παρακολουθούν ένθερμα ό,τι αφορά τη βασιλική οικογένεια και στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά γεγονότα που σημείωσαν πολύ μεγάλη τηλεθέαση, όπως η κηδεία της Πριγκίπισσας Diana που κρατάει το ρεκόρ με 31 εκατομμύρια θεατές, ενώ την κηδεία της Βασιλομήτωρος, πριν από πέντε χρόνια, παρακολούθησαν 10 εκατομμύρια τηλεθεατές -ένας αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος αν σκεφτεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε Τρίτη, δηλαδή μια μέρα που οι περισσότεροι βρίσκονταν στους χώρους εργασίας τους.

Πάντως, η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου ξεπέρασε σε τηλεθέαση το γάμο του Πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle, ο οποίος είχε προσελκύσει περίπου μισό εκατομμύριο λιγότερους (13,1 εκατομμύρια).

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :