Hit enter after type your search item

Αλίκη Βουγιουκλάκη πλαστικές! Το πρίν και το μετά ”Η Αλίκη σε μια από τις σπάνιες φωτο της, μαθήτρια στην Δ’ τάξη του Δημοτικού στην Σχολή Σαλβανου στο κέντρο της Αθήνας την σχολική περίοδο 1943-44. Μια χρονιά που “στιγματισε” με τον πιο σκληρό τρόπο την μικρή Αλίκη με τον θάνατο του Πατέρα της δικηγόρου Ιωάννη Βουγιουκλάκη την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1944.

“Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δέσμια των θαυμαστών της”

Είχε διατελέσει και Νομάρχης Τρίπολης από το 1941-43 όπου έμεινε εκεί όλη η οικογένεια και με τον χαμό του η μητέρα της Εμυ αναλαμβάνει πλέον την ανατροφή της Αλίκης και των δύο μικρότερων αδερφών της Αντώνη και Τάκη σε μια μονοκατοικια κοντά στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα. Μια ευγενική, σεμνή και αριστοκρατικη κυρία η οποία από την ηλικία των 33 ετών που έμεινε χήρα προσπάθησε να μεγαλώσει μόνη της τρια μικρα παιδιά με τρομερές οικονομικές δυσκολίες και σε δύσκολα χρονια, δίνοντας απλόχερα τρυφερότητα, φροντιδα και απίστευτη αγάπη.

“Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν ξεπέρασε ποτέ την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Η Αλίκη αναγκαστικά στην τρυφερή ηλικία των εννέα ετών αναλαμβάνει μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την ηλικία της, γεγονός που την “ωριμάζει” νωρίτερα και όπως είχε αναφέρει και η ίδια την βοήθησε στην διαμόρφωση και εξέλιξη της προσωπικοτητας της. Απο το 1946 έως το 1952 η οικογένεια μετακομίζει στο Μαρούσι όπου η Αλίκη περνά τα γυμνασιακα της χρόνια, αρχίζει να ξεχωρίζει από ολα τα παιδιά με την πληθωρικοτητα, την λαμψη και το μπριο της, πρωταγωνιστει σε όλες τις μαθητικές παραστάσεις και με τους περισσότερους συμμαθητές να είναι ερωτευμένοι μαζί της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ΣΠΙΤΙ στο Θεολόγο σε μοναδικές φωτογραφίες

Εκεί στο εξοχικό τότε Μαρούσι με τις γραφικές αυλές, το αγιοκλημα και τα γιασεμι, έζησε τα πρώτα φλερτ, τις πρώτες αγωνίες της και έκανε σημαντικές και πολύτιμες φιλίες που κράτησε μέχρι το τέλος. Με την εισαγωγή της στο Εθνικό το 1952 η οικογένεια επιστρέφει ξανα στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία της ζωής και της καριέρας της προς το “όνειρο” είναι πλέον γνωστή…”

Η πρώτη ελληνίδα σταρ, η γυναίκα που αγαπήθηκε όσο καμία από όλους τους Έλληνες είχε έντονη παρουσία στον κινηματογράφο αλλά στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά που είδε το όνομά του να γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου άλλαξε τον τρόπο που κινούνταν οι σταρ.

“Η γνωριμία μου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν τυχαία, της έκανε εντύπωση το πρόσωπό μου”

Η ίδια έδινε μεγάλη σημασία στην εικόνα της για αυτό και ήταν γνωστό ότι έκανε αισθητική επέμβαση στη μύτη της και άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της.

Φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία μαρτυρούν τις αλλαγές αυτές και δείχνουν ένα κορίτσι που παρέμενε πάντα πανέμορφο και χαμογελαστό.

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :