Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό με ”The 2Night Show”

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό με ”The 2Night Show” Απόψε στις 23:30, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο The 2Night Show την Ελένη Ουζουνίδου. Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για το τηλεοπτικό της «μπαμ», το οποίο άργησε να έρθει, αλλά και για τον φόβο της να μην χαρακτηριστεί εμπορική. Τι θυμάται από τον τηλεοπτικό της γιο, Πάνο Νάτση, αλλά και από τα γυρίσματα της σειράς του Ant1+ «Σέρρες»; Γιατί στο θέατρο της δίνουν μόνο δραματικούς ρόλους, ενώ στην τηλεόραση, κατά κύριο λόγο, κωμικούς; Τι είναι η «ορνιθοφοβία» που δηλώνει ότι έχει και τι έχει ζητήσει να αλλάξουν στον ρόλο της, στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Ποιος Παπαδόπουλος;»;

Τέλος, η Ελένη και ο Γρηγόρης δοκιμάζουν πάστες, που αν και έχουν πολύ περίεργες γεύσεις, φαίνεται να τις απολαμβάνουν!

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Σύντομο Βιογραφικό Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου γεννήθηκε το 1974 στην Κομοτηνή. Οι γονείς της ήταν δάσκαλοι. Όπως λέει και η ίδια, η διαδρομή της στην υποκριτική, ξεκίνησε όταν ήρθε ως φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και διαπρέπει στην Αθήνα.

Η ιστορία της και η εξέλιξή της στην στην ηθοποιία είναι αξιοθαύμαστη και αξίζει να μάθετε για την ίδια και τον τρόπο που βιώνει την τέχνη της.

Οι περισσότεροι ρόλοι που έχει υποδυθεί είναι επάνω στο θεατρικό σανίδι. Έκανε όμως και τις πετυχημένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις στην σειρά «Αστέρας Ραχούλας» στον ALPHA, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μπέζο στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Πέτα τη Φριτέζα».

Με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή της στις Νύχτες Πρεμιέρας, η Ελένη Ουζουνίδου, μίλησε αποκλειστικά στην για την ζωή και τα παιδικά της χρόνια, την πορεία της, καθώς και για τους ρόλους που έχει υποδυθεί.

“Ποιος Παπαδόπουλος;” με ηχηρά ονόματα στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1

Μιλώντας μας για τον τόπο γέννησης και καταγωγής της, η Ελένη δείχνει μεγάλη αγάπη της για την πόλη της. «Η Κομοτηνή είναι μια επαρχιακή πόλη, πολυπολιτισμική με πολλά χρώματα κι ανατολίτικα αρώματα. Ως παιδί όλα φάνταζαν στα μάτια μου μαγικά, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα και τις σκληρές και σκοτεινές πτυχές της επαρχίας. Σε γενικές γραμμές… οι Θρακιώτες είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι κι έτσι έγινα κι γω ένας χαρούμενος άνθρωπος και μια χαρούμενη ηθοποιός!».

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό με ''The 2Night Show''
Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό με ”The 2Night Show”

Στη συνέχεια, μας αφηγείται πως από φοιτήτρια, κατέληξε τελικά στην ηθοποιία (και πολύ καλά έκανε!): «Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, όταν φοιτούσα στη Θεσσαλονίκη… Συμμετείχα παράλληλα με τις σπουδές μου, σε μια θεατρική ομάδα και αργότερα αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου, κι έτσι όλα ξεκίνησαν εκεί… στη Θεσσαλονίκη».

Ελένη Ουζουνίδου: ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ στην Κομοτηνή η ηθοποιός του “Πέτα τη φριτέζα”

Η πρώτη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε, ήταν το «Όπως σας αρέσει» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στην Ε.Μ.Σ. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη, αλλά η Έλενα, πήρε την τολμηρή απόφαση και έφυγε στην Αθήνα. «Την αγαπάω πολύ τη Θεσσαλονίκη. Πρώτα απ’ όλα, είναι μια πανέμορφη πόλη που συνεχίζει να ομορφαίνει. Έχω συγγενείς, αλλά και φίλους αδελφικούς εκεί που μου λείπουνε πολύ. Παρ’ όλα αυτά, εάν κάποιος μου ζητούσε να διαλέξω ανάμεσα στις δύο πόλεις, θα διάλεγα την Αθήνα!».

Δεν πάει πολύς καιρός που απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης γυναίκας ηθοποιού, στις «Νύχτες Πρεμιέρας», ενώ ακόμη πιο πρόσφατα, για την ερμηνεία της στον «Αρίστο», κέρδισε το 1ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Πώς ένιωσε η ίδια για τις πολύ σημαντικές αυτές βραβεύσεις της; «Χάρηκα πολύ, σαν παιδάκι! Αισθάνθηκα πως μάλλον κάτι κάνω καλά σ’ αυτή την τέχνη και μου δώσανε κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια ορμή και τρέλα! Δεν είναι εύκολη κι αυτή η δουλειά!» μας λέει με το χέρι στην καρδιά και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί της.

Πάνος Νάτσης: Ακυκλοφόρητα πλάνα από την σειρά “Σέρρες”

Όμως, η προσέγγιση ενός ρόλου σε μία θεατρική παράσταση, πάντα είναι μία πρόκληση, την οποία ο ηθοποιός πρέπει να φέρει εις πέρας. Έτσι έγινε και στον «Αρίστο». Μας μίλησε όμως και για το άγνωστο πρόσωπο του Παγκρατίδη, αλλά και για την εικόνα που έχει η ίδια γι’ αυτόν. «Δε γνώριζα ότι για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, χρησιμοποίησαν την περίπτωση Παγκρατίδη, για να περάσουν σε ψιλά γράμματα την παραπομπή των δολοφόνων του Λαμπράκη! Όταν το διάβασα, σοκαρίστηκα. Η εικόνα που έχω για τον Παγκρατίδη, είναι ενός πολύ φτωχού, και ταλαιπωρημένου παιδιού που βρέθηκε στο περιθώριο κι αργότερα έγινε ένα εξιλαστήριο θύμα».

Η Ελένη Ουζουνίδου αποκαλύπτει τις εξελίξεις της σειράς «Πέτα τη φριτέζα»

Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, αρνήθηκε πολλές φορές προτάσεις για τηλεοπτικούς ρόλους, με αποτέλεσμα να την απολαμβάνουμε κυρίως στο θέατρο. Αυτό που τελικά την έκανε να πει το «ναι» στους τηλεοπτικούς της ρόλους, ήταν τα κείμενα και οι σκηνοθέτες.

Στον «Αστέρα Ραχούλας» αλλά και στο «Πέτα τη Φριτέζα», υποδύθηκε κωμικούς ρόλους, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι τηλεοπτικά, είναι ταυτισμένη με αυτούς. Τι είναι όμως αυτό που εξακολουθεί να την ιντριγκάρει στην κωμωδία και ποιες θεωρεί ότι είναι οι προκλήσεις της;

«Οι συγγραφείς της «Φριτέζας», αλλά και του «Αστέρα», είναι οι ίδιοι. Ο Γιώργος ο Κρητικός κι ο Μάκης ο Πιτταράς! Γράφουν με πολύ κέφι! Έχουν πολύ ωραία πένα! Τα κείμενα, είναι κωμικά, επομένως κι εγώ ακολουθώ το ρυθμό τους. Δε θεωρώ ότι είμαι κωμικός ηθοποιός, αλλά στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, κι ίσως και παλαιότερα, τα καταφέρνουμε καλύτερα στην κωμωδία…».

Και σε ερώτηση αν τελικά προτιμάει το θέατρο, ή την τηλεόραση, η ίδια απαντά ειλικρινά: «Και τα δύο, πολύ!» Ακόμη, μας λέει ότι σε δεν ξεχωρίζει καμία από τις θεατρικές της δουλειές, και τις αγαπά όλες εξίσου.

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ένα ακόμα ξεχωριστό θετικό χαρακτηριστικό της Ελένης, είναι ότι προτιμά να ζει στο παρόν. Όπως λέει, «δεν ονειρεύομαι ρόλους».

Τι σημαίνει όμως το να είναι κάποιος «ηθοποιός» για την Ελένη Ουζουνίδου; «Ήθος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει χαρακτήρας. Δηλαδή, ηθοποιός είναι αυτός που φτιάχνει χαρακτήρες, έτσι ώστε μαζί με άλλους ανθρώπους, να μεταφέρουν μια ιστορία επί σκηνής για να συν- κινήσουν άλλους ανθρώπους» υποστηρίζει.

Στους εκκολαπτόμενους ηθοποιούς, συμβουλεύει το εξής: «Στα νέα παιδιά, να πω να διαβάζουνε παρά μα παρά πολύ… ο ηθοποιός πρέπει να διαβάζει…πολύ!»

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια και δουλειές της Ελένης; Παράλληλα με τον «Αρίστο», μπορείτε να την απολαύσετε με μια βόλτα στην Αθήνα στον Πολυχώρο Vault, στο κείμενο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, «Η ψιλικατζού», ενώ σε λίγο καιρό, θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο «Τα μάτια», του Πάμπλο Ματίας.

*Η Ελένη Ουζουνίδου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αρίστος» στο θέατρο του Νέου Κόσμου, αλλά και στην παράσταση «Η Ψιλικατζού» στον πολυχώρο Vault. Πρωταγωνιστεί επίσης στην κωμική τηλεοπτική σειρά του ANT1, «Πέτα τη Φριτέζα».
Η Ελένη Ουζουνίδου είναι ηθοποιός.

Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ελένη Ουζουνίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Αρίστος (2018), Θεσμοφοριάζουσες (2018), Σταματία, το γένος Αργυροπούλου (2017), Τα μάτια (2018).

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Too Much Info Clouding Over My Head (2017).
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Πέτα τη Φριτέζα (2018), Αστέρας Ραχούλας (2016), Παρουσιάστε! (2020).

Δεν μου ταιριάζουν τα μεγάλα θέατρα

Είμαι αστείο κορίτσι. Κάνω διαρκώς γκάφες, είμαι πολύ αφηρημένη και συνήθως ζω ανάμεσα σε δύο κόσμους: Της κανονικότητας και της τρέλας

Ο σωστός έρωτας δεν θα απαιτήσει να παρατήσεις τα πάντα, θα θέλει να είσαι ο εαυτός σου

Το θέατρο δεν είναι εξώφυλλο περιοδικού και η δουλειά του ηθοποιού πρέπει να είναι ένα διαρκές παρατηρητήριο της ζωής