Ετσι Πέθανε η Τζένη Βάνου

Ετσι Πέθανε η Τζένη Βάνου Τον Αύγουστο του 2013 έκανε επέμβαση στον λαιμό για να της αφαιρεθεί όγκος. Στις αρχές του 2014 αντιμετώπισε πάλι σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας μεταστάσεων του καρκίνου. Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Μεταξά, στον Πειραιά, όπου νοσηλευόταν. Η Τζένη Βάνου από τις πιο σπουδαίες φωνές της Ελλάδας, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τζένη Βάνου βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τραγούδι του Μίμη Πλέσσα. Ήταν πλέον μία καταξιωμένη τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού. Ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή (θέλω κοντά σου να μείνω).

Yπήρξε η βασική ερμηνεύτρια πολλών και διακεκριμένων συνθετών του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη και πολλών άλλων.

Τζένη Βάνου βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Η ίδια το καλοκαίρι είχε δώσει συνέντευξη για την περιπέτεια της υγείας της λέγοντας: ” Δεν φοβάμαι να το πω: ναι έχω καρκίνο, ο οποίος παρουσιάστηκε στην επιγλωττίδα και τον προλάβαμε ένα χιλιοστό πριν ακουμπήσει τις φωνητικές χορδές. Δεν το κρύβω ότι όταν κοίταξα τον γιατρό στα μάτια και μου είπε πως πρέπει να χειρουργηθώ, έπαθα σοκ. Το ίδιο έπαθαν και τα παιδιά μου και κυρίως η κόρη μου που πήγε να …πεθάνει όταν ο καθηγητής βγήκε από το χειρουργείο και τους ανακοίνωσε ότι έχω καρκίνο” εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια.

Η κηδεία της Τ. Βάνου θα γίνει την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

Slide Up
x