Hit enter after type your search item

Λουκία Παπαδάκη βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Λουκία Παπαδάκη

Γέννηση 18 Οκτωβρίου 1962 (59 ετών)
Αθήνα
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσα Ελληνικά
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Εν ενεργεία 1988-σήμερα
δεδομένα
Η Λουκία Παπαδάκη (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1962) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Λουκία Παπαδάκη για τη «Λάμψη»: «Με τα χρήματα τελείωσα το σπίτι μου στη Ραφήνα»

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1988 στη σειρά της ΕΤ2 “Ποιος σκότωσε τον Άβελ”. Ακολούθησε η αστυνομική σειρά “Η έκτη εντολή” του Θάνου Λειβαδίτη την τηλεοπτική σεζόν 1988-1989. Την επόμενη σεζόν έλαβε μέρος στην παιδική σειρά της κρατικής τηλεόρασης “Στο βυθό της θάλασσας”, ενώ το 1989 συμμετείχε στην βιντεοταινία “Το επόμενο 24ωρο”.

Λουκία Παπαδάκη: «Με τα χρήματα της Λάμψης τελείωσα το σπίτι μου στη Ραφήνα»

Το 1990 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για την παρουσίαση της πρώτης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έτσι τη σεζόν 1990-1991 παρουσίασε τις διαδοχικές εκπομπές “Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη ’90” η οποία λίγο καιρό μετά ονομάστηκε “Πρωινός καφές”. Το 1991 συμμετείχε στο καστ της ιστορικής σειράς του ANT1 “Και εύθυμη και χήρα”, παίζοντας δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπου είχε το ρόλο της Βαλερί.

Την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα τη σεζόν 1991-1992, ξεκίνησε την συνεργασία της με τον δημιουργό Νίκο Φώσκολο αποδεχόμενη την πρόταση να λάβει μέρος στην καθημερινή σειρά του ANT1 “Η Λάμψη”. Εκεί για 12 ολόκληρα χρόνια υποδυόταν την γραμματέα του Γιάγκου Δράκου (Χρήστου Πολίτη), Σάντρα Ρολάνδου Δράκου.[1] Η παρουσία της στη σειρά ήταν από τις μακροβιότερες σε καθημερινά σήριαλ στην Ευρώπη με ένα μικρό διάστημα αποχής κατά τη σεζόν 1999-2000. Εκείνη την περίοδο, μετά τη γέννηση του γιού της, συνεργάστηκε με τη δημόσια τηλεόραση παρουσιάζοντας την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΤ3 Θα τα πούμε στις 10:00.

Στις αρχές του 2003 αποφάσισε να ολοκληρώσει την συνεργασία της με τη Λάμψη αποχωρώντας μετά από σχεδόν 3.000 επεισόδια. Την άνοιξη του ίδιου έτους αποδέχτηκε την πρόταση του Mega Channel για ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του σταθμού “Φιλοδοξίες”. Έτσι στα μέσα του πρώτου κύκλου εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς, με το ρόλο της Ρένας Άντυπα, όπου παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2006.

Η Λουκία Παπαδάκη μιλάει ανοιχτά για την προσωπική της ζωή

Τη σεζόν 2006-2007 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την μεσημεριανή gossip εκπομπή “Πολύ μπλα μπλά” για το ρόλο της συμπαρουσιάστριας της Φαίης Σκορδά την πρώτη σεζόν της εκπομπής. Το 2008 έλαβε μέρος στην ιστορία της αστυνομικής σειράς “Ίχνη” “Εσωτερική υπόθεση” και στο επεισόδιο “Κόκκινη ομηρία” της κωμικής σειράς “Το Κόκκινο Δωμάτιο”.

Επέστρεψε τηλεοπτικά μετά από 8 χρόνια απουσίας το Ιούνιο του 2016 κάνοντας μία έκτακτη εμφάνιση στον δεύτερο και τρίτο κύκλο της καθημερινής κωμικής σειράς του ANT1 “Οι Συμμαθητές”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.[2] Τη σεζόν 2018-2019 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά του Γιώργου Φειδά “Ελεύθερη Σχέση”, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, παίζοντας μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα, τον Μάριο Αθανασίου και τον Παύλο Χαϊκάλη. Το 2021 έχει ένα ρόλο-κλειδί στη σειρά μυστηρίου του Mega Channel “Έξαψη”.[3]

Λουκία Παπαδάκη: Μιλάει ανοιχτά για την προσωπική της ζωή

Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε στο Λοιπόν, η Λουκία Παπαδάκη.

Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον έρωτα, αλλά και τι ρόλο παίζει ένας σύντροφος στη ζωή της.

Θα άλλαζες κάτι από την πορεία της ζωής σου;

Δεν θα άλλαζα κάτι από την πορεία της ζωής μου, τίποτα. Όλα έχουν λόγο που συμβαίνουν, είναι κρίκοι, έχουν δομή όλες μας οι επιλογές, από τις πιο εξαίρετες, ως τις πιο στραβές, γιατί δίνουν μάθημα, έχουν εξέλιξη, φτάνει να μπαίνεις στην εξέλιξη.

Πώς λειτούργησε η συντροφικότητα στη ζωή σου, δεδομένου ότι είχες αναλάβει εξολοκλήρου την ανατροφή του γιου σου; Η ύπαρξη του παιδιού σε δυσκόλεψε στο κομμάτι αυτό;

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο πρακτικά και θεωρητικά. Σαφώς υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας. Από την άλλη μεριά, όταν έκανα το γιο μου, ήμουν ένας χορτασμένος άνθρωπος, είχα κάνει πορεία ζωής, δεν τον έκανα μπεμπούλα, δεν μου έλειπαν πράγματα, γιατί έζησα, ταξίδεψα, σπούδασα, δούλεψα…

Ερωτεύτηκες, αγάπησες, αγαπήθηκες;

Βεβαίως, όλα. Οπότε, δεν είχα κρεμάμενα πράγματα, να κρέμονται και να με… φωνάζουν.

Θα έκανες τα ίδια πράγματα στους ίδιους χρόνους;

Ναι, ήταν επιλογή μου, δεν ήταν τυχαίο. Ο γιος μου ήταν επιλογή αγάπης, δεν ήρθε τυχαία στη ζωή μου, ανεξαρτήτως του μετά.., καμία σημασία.

Λουκία Παπαδάκη: «Μεγάλωσα τον γιο μου εντελώς μόνη μου»

Τώρα, τι σημαίνει ένας σύντροφος στη ζωή σου;

Τώρα είναι τα καλύτερα, είμαι πιο άνετη σ’ αυτό. Ο γιος μου πλέον είναι ένας ενήλικος άντρας, έχει τη δική του πορεία ζωής, εδώ και καιρό. Εγώ βρίσκομαι σε μακροχρόνια σχέση και είμαστε πολύ καλά.
 

Λουκία Παπαδάκη: «Με τα χρήματα της Λάμψης τελείωσα το σπίτι μου στη Ραφήνα»

«Δεν έζησα την… κατάρα της Λάμψης. Όταν έφυγα, πήγα κατευθείαν στις Φιλοδοξίες στο Mega κι έκανα για τρία χρόνια μία καταπληκτική δουλειά», είπε η Λουκία Παπαδάκη.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη η Λουκία Παπαδάκη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις υπεροπτικές συμπεριφορές συναδέλφων της παροτρύνοντάς τους να… πάνε στα βουνά, τη σχέση της με το γιο της, ενώ αποκάλυψε και το λόγο που δε θέλει να κάνει αισθητική επέμβαση.

«Με τα χρήματα της Λάμψης τελείωσα το σπίτι μου στη Ραφήνα. Δεν έζησα την… κατάρα της Λάμψης. Όταν έφυγα, πήγα κατευθείαν στις Φιλοδοξίες στο Mega κι έκανα για τρία χρόνια μία καταπληκτική δουλειά. Ανήκω σε μία από τις τελευταίες γενιές ηθοποιών που η αφετηρία τους είναι το θέατρο.

Έχω δει συναδέλφους με υπεροπτικές συμπεριφορές, είναι πολύ αστείο. Έχεις δει αξιόλογο άνθρωπο να έχει ύφος, τουπέ και να κάνει τρέλες; Ποτέ! Αυτοί που δε βγάζουν φωτογραφίες με τον κόσμο, που δε μιλάνε, να πάνε στο βουνό. Ξυπνάς το πρωί, χτυπάς έναν… Άμλετ πριν τον καφέ, περνάς υπέροχα», είπε αρχικά η Λουκία Παπαδάκη.

«Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και του έριξα χαστούκι. Είναι τόσο παλιό και ξεχασμένο, δεν τον… σκότωσα κιόλας. Τώρα θα έκανα κάτι χειρότερο, θα γελούσα», είπε επίσης η Λουκία Παπαδάκη.

Η Λουκία Παπαδάκη πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο γιος μου έχει φύγει από τα 18 και τελειώνει Ιστορία στην Κέρκυρα. Θα φύγει στο εξωτερικό σηκωτός. Το καλύτερο δώρο που έκανα στο γιο μου Χριστούγεννα, ήταν μια ηλεκτρική σκούπα. Το μεγάλωμα του παιδιού μου ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω αντιμετωπίσει. Το μεγάλωμα του παιδιού δεν είναι μόνο να είναι ταϊσμένο, κοιμισμένο και πλυμένο».

Λουκία Παπαδάκη: «Δεν έχουμε πάρει μια δεκάρα τσακιστή για την προβολή της Λάμψης στο εξωτερικό»

«Πρέπει να αποδεχθείς τον εαυτό σου, να είσαι καλά και υγιής για να είσαι όμορφη. Μου αρέσω πάρα πολύ και με αγαπάω, για να μπω στον πειρασμό μιας αισθητικής παρέμβασης. Το σύντροφό μου δε χρειάζεται να τον ταΐζω τόνους σαλάτας και κινόα, εγώ προσέχω», είπε κλείνοντας η Λουκία Παπαδάκη.

Λουκία Παπαδάκη: «Έχω βρει το αρσενικό μου, τον καθρέφτη μου»
Η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη εδώ και πέντε χρόνια ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του επιχειρηματία Τίμου Τζαννέ. Μπορεί να γνωρίστηκαν τυχαία, όμως η συνάντησή τους οδήγησε σε μία σοβαρή σχέση και εν τέλει στη συγκατοίκηση. Οι δυο τους μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στο σπίτι του επιχειρηματία στους Αγίους Θεοδώρους και σ’ αυτό της ηθοποιού στη Ραφήνα.
Ο Τίμος Τζάννες έχει δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο, στη συνέχεια παντρεύτηκε τη γυμνάστρια, Έλενα Βρεττού, από την οποία και χώρισε.

«Ο άνθρωπος που με στηρίζει, εδώ και αρκετό καιρό, είναι ο σύντροφος μου, αλλά πριν από αυτόν δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε κάποιος, ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Είχα την ευτυχία να έχω μερικούς πολύ καλούς φίλους», είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν. «Έχω βρει το αρσενικό μου, τον καθρέφτη μου. Είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου, γιατί είναι σε όλα τα επίπεδα», είχε πει το 2015 η ηθοποιός.

Λουκία Παπαδάκη: Εξομολογείται για την εποχή που έπαιζε στη Λάμψη!

«Μεγάλωσα τον γιο μου εντελώς μόνη μου»
Ο γιος της Λουκίας Παπαδάκη είναι ένας ενήλικος άντρας, έχει τη δική του πορεία ζωής, εδώ και καιρό όμως τον μεγάλωσε μόνη της με θυσίες. Η ίδια είχε πει: «Οι γονείς μου είχα φύγει από τη ζωή και με τον πρώην συζυγό μου είχαμε χωρίσει λίγο καιρό αφού γεννήθηκε το παιδί. Είναι αδιανόητα δύσκολο και αδιανόητη ευθύνη η διαπαιδαγώγηση, η προσοχή, η φροντίδα, η μπουγάδα, το μαγείρεμα, τα πάντα».

https://www.youtube.com/watch?v=wRUWwF1BHkw

Λουκία Παπαδάκη: Ακόμα είμαι για τον κόσμο η Σάντρα της Λάμψης

<br

Πώς φαντάζεται τον εαυτό της ως γιαγιά
Ο γιος μου μου το έχει πει στην ηλικία των 8 χρονών: «Μαμά, είσαι λίγο διαφορετική από τις άλλες μαμάδες, είσαι λίγο… τρελόγκα». Αυτό ήταν το καλύτερο κομπλι­μέντο που μου είχε κάνει. Επίσης, μου είχε πει: «Μάνα, όλα τα έκανες καλά, μην ανησυχείς καθόλου».

Η Λουκία Παπαδάκη έγινε ευρέως γνωστή όταν πήρε τον ρόλο της «Σάντρας» στη δημοφιλή σειρά «Η Λάμψη»
«Βίωσα την επιτυχία πάρα πολύ φυσιολογικά και με πάρα πολλή χαρά. Ήταν πολύ όμορφο αυτό που έζησα τότε» θυμάται η ηθοποιός και συμπληρώνει: «Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την εποχή. Τη χαρά των συνεργασιών με όλους αυτούς τους συναδέλφους που δούλεψα τότε. Ήμασταν μια οικογένεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Παράλληλα με τη σειρά έκανα και θέατρο, οπότε δούλευα είκοσι ώρες την ημέρα. Δεν είχα τότε παιδί, ούτε άλλες υποχρεώσεις και είχα ρίξει όλο το βάρος στη δουλειά μου» είχε πει.

Λουκία Παπαδάκη: «Έχω βρει το αρσενικό μου, τον καθρέφτη μου»

Η Λουκία Παπάδακη είχε πει για τη Λάμψη: «Δεν έχουμε πάρει μια δεκάρα τσακιστή για την προβολή της Λάμψης στο εξωτερικό. Παίζει σε 60 χώρες, θα έπρεπε να είμαστε εκατομμυριούχοι, όπως είναι οι συνάδελφοί μας σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Δεν παίρνουμε ένα cent! Θα έπρεπε να ζουν και τα δισέγγονά μας από τη δουλειά μας», είχε πει η ηθοποιός.

«Έχω βγάλει ένα σκασμό λεφτά από την τηλεόραση, δεν μπορώ να πάρω ανάσα! Και δεν ξέρω και που να τα βάλω κιόλας. Κάλλιο να σε ζηλεύουνε παρά να σε λυπούνται! Μπορούν να ζηλεύετε όλοι ότι είμαστε ζάπλουτοι, δεν θα μάθετε ποτέ την αλήθεια», είχε συμπληρώσει με χιούμορ η Λουκία Παπαδάκη.

«Το καταπληκτικό με τη Λάμψη είναι ότι είχα υπογράψει ένα χαρτί, κατ’ απαίτηση του σκηνοθέτη Νίκου Φώσκολου, το οποίο είχε αναφέρει τι δεν θα έπρεπε να συμβεί για να είμαι στο γύρισμα, μεταξύ των οποίων και ότι “δεν θα χιονίσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία” για να μην αποκλειστεί το αεροπλάνο και να μπορώ να πετάξω. Ο όρος ήταν να μη χιονίσει. Κάναμε συμβόλαιο με τον Θεό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Δεν έλειψα λεπτό, δεν καθυστέρησα ποτέ, δεν έφυγε από το πρόγραμμα τίποτα», είχε καταλήξει η Λουκία Παπαδάκη, αναφερόμενη σε εκείνη την εποχή της Λάμψης.

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :