Hit enter after type your search item

Μελίνα Βαμπούλα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η 28 χρονών ηθοποιός με λαμπρές σπουδές στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θέατρου και παίζοντας σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, βρίσκεται τώρα δίπλα σε πολύ γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς, που θα βλέπουμε στην μικρή οθόνη την νέα τηλεοπτική σεζόν.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη της φορά, καθώς συμμετέχει στην πολύ επιτυχημένη και αξιολογότατη σειρά της ΕΡΤ “Τα καλύτερά μας χρόνια”.

Οι ετοιμασίες της νέας κωμικής σειράς του Alpha έχουν ξεκινήσει, με τους ηθοποιούς να έχουν πάρει στα χέρια τους το σενάριο για να ακολουθήσουν στην συνέχεια τα γυρίσματα.

Η πρώτη επαφή ανάμεσα στους συντελεστές έγινε λίγες ημέρες πριν, την Τρίτη 29 Ιουνίου, μέσα σε ευχάριστο και χαλαρό κλίμα με πολλά γέλια από τους σπαρταριστούς διαλόγους.

Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Παίζει στη σειρά “Τα καλύτερά μας χρόνια”, σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, που προβλήθηκε στην ΕΡΤ1. Πρόσφατα μπήκε στο καστ μιας νέας κωμικής σειράς του Alpha με πολύ γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. Στο θέατρο ξεκίνησε με την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Το 2019-20 συμμετείχε στην ‘’Κυρία του Μαξίμ’’, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και το 2020-21 στη «Βεγγέρα», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Μελίνα πως μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής; Είσαι αυτό που λένε το είχε από μικρή;

Στην πραγματικότητα δεν ξέρω ποτέ μπήκε αυτό το μικρόβιο. Εάν με ρωτάς αν ήμουν το παιδί που ανέβαινε στο τραπέζι να χορέψει και ζητούσε την προσοχή, ναι, μάλλον τέτοιο ήμουν. Χόρευα, τραγουδούσα, φορούσα ρούχα του σπιτιού διάφορα και έκανα μιμήσεις. Μου άρεσε όταν γελούσαν και περίμενα την επόμενη μάζωξη για να το ξανακάνω. Εντάξει μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά εξακολούθησα να το αναζητώ και κάποια στιγμή στο Γυμνάσιο προς μεγάλη μου τύχη βρέθηκα με την πρώτη μου δασκάλα στο θέατρο Αντονέλλα Χήρα, στα εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

 

Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σ΄ επαφή με κείμενα θεατρικά, παιδιά εκτός σχολείου με κάποιες διαφορετικές ανησυχίες αλλά και με την έννοια της ομαδικότητας. Η Αντονέλλα υπήρξε για ΄μένα ο πρώτος άνθρωπος που μ΄ έκανε να γνωρίσω και ν΄ αγαπήσω το θέατρο σαν ένα απ΄ αυτά τα όνειρα που δεν θες να τα παρατήσεις ποτέ. Την ευχαριστώ και την σκέφτομαι πάντα.

Tα τελευταία χρόνια με την άνοδο της δουλειάς σας, και αρκετές αξιόλογες παραγωγές θεατρικές και τηλεοπτικές έχεις επιλεχτεί σε πολύ ποιοτικές δουλειές, όπως «Τα καλύτερα μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα. Μίλησε μας για την δουλειά αυτή.

Γι΄ εμένα η συμμετοχή μου στα «Καλύτερα μας χρόνια» ήταν μεγάλη τύχη. Ήρθα σ΄ επαφή πρώτη φορά με το μέσο της τηλεόρασης, καινούριους όρους με τους οποίους δουλεύεις, με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς μ’ αυτούς του θεάτρου και φυσικά με πολλούς αξιόλογους συνεργάτες. Μόνο ευγνώμων μπορώ να αισθάνομαι καθώς ήταν και είναι σχολείο για ‘μένα.

Και στο θέατρο αλλά και στη τηλεόραση έχεις κάνει ήδη κάποιες καλές συνεργασίες. Πώς είναι να συνεργάζεσαι με μεγάλα ονόματα του χώρου;

Σίγουρα είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να μπορώ να συνεργάζομαι και να συνδιαλέγομαι μ΄ αυτούς τους ανθρώπους. Από ΄κει και πέρα το βασικό για ΄μένα είναι ότι ήρθα σε επαφή με το αντικείμενο, με την πραγματική δουλειά που λέμε. Βγαίνοντας από τη σχολή είχα την τεράστια τύχη να συνεργαστώ με τον σκηνοθέτη μου Γιάννη Μόσχο αλλά και τον Θοδωρή Οικονόμου (συνθέτη της παράστασης) στην Χριστουγεννιάτικη ιστορία, οι οποίοι μ΄ εμπιστεύτηκαν παρά την απειρία μου και κυρίως άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για να με καλωσορίσουν.

Μελίνα Βαμπούλα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο τυχερή στην παρθενική μου εμφάνιση στο θέατρο. Έπειτα ήρθε η επόμενη συνεργασία με τον Θωμά Μοσχόπουλο στην «Κυρία του Μαξίμ». Ο Θωμάς είναι για ΄μένα τεράστιο κεφάλαιο στον τρόπο που βλέπω και αντιλαμβάνομαι την δουλειά (αλλά και τη ζωή). Μεγάλο δώρο. Με τον κο. Τζαμαργιά συνεργαστήκαμε σε μια δουλειά που αφορούσε το θέατρο λόγου αφού παίχτηκε ραδιοφωνικά. Αναπάντεχα ήρθα σε επαφή με έναν άλλο τρόπο και με έναν απίστευτα δοτικό σκηνοθέτη και άνθρωπο, με ευγένεια και σεβασμό, στον ηθοποιό. Τους εκτιμώ και τους θαυμάζω απεριόριστα και μόνο τυχερή μπορώ να αισθάνομαι γι’ αυτές τις συνεργασίες.

Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να κρατήσουμε την τέχνη ζωντανή.

Πως είναι οι συνθήκες δουλειάς πλέον εν μέσω Covid;

Όπως στους περισσότερους κλάδους τα πράγματα έχουν ανατραπεί αρκετά. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να κρατήσουμε την τέχνη ζωντανή. Νιώθω ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Θεωρείς ότι έχει επιστρέψει η χρυσή εποχή της τηλεόρασης, παρά την μικρή σου εμπειρία στο χώρο;

Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό γιατί δεν το έχω γνωρίσει. Βρίσκομαι στη δουλειά και νιώθω πολύ τυχερή. Από ΄κει και πέρα εύχομαι να γίνονται καλές δουλειές προς όφελος όλων. Κοινού και εργατών της τέχνης.

Πού αισθάνεσαι πιο άνετα στο θεατρικό σανίδι ή σ΄ ένα τηλεοπτικό πλατό;

Καταρχάς θεωρώ τον εαυτό μου «πρωτάκι» και μάλιστα σε μήνα Σεπτέμβρη. Εντάξει, λόγω μεγαλύτερης απειρίας στην τηλεόραση. Μάλλον νιώθω περισσότερη οικειότητα με το θέατρο. Την ίδια στιγμή είναι μεγάλη η όρεξη και περιέργεια να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για την δουλειά μας μπροστά στην κάμερα. Είναι όμως δυο διαφορετικά πράγματα και η σύγκριση είναι κάπως άδικη. Και τα δύο είναι η δουλειά μου και θέλω να καταρτιστώ εξίσου. Έχω ακόμη δρόμο, μακάρι να σταθώ και τυχερή.

Έχεις εκπληρώσει εν μέρη τα όνειρα σου;

Επουδενί.

Θα είσαι σε οικογενειακή κωμωδία στον Alpha… Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Ναι, είναι μεγάλη μου η χαρά γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο Πιέρος Ανδρακάκος αλλά και όλοι οι συνεργάτες και η παραγωγή είναι πολύ ωραία συγκυρία. Καλή μας αρχή εύχομαι. Είμαι πολύ χαρούμενη επίσης καθώς εκτός απ΄ αυτή τη δουλειά, από Οκτώβρη θα είμαι στην παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη «Τρίτο στεφάνι» στο θέατρο Παλλάς. Ανυπομονώ όπως και όλοι να βρεθούμε πάλι στα θέατρα.

Πέτρος Τατσόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :