Hit enter after type your search item

Νίκος Απέργης! Πέθανε ο ηθοποιός, το Βιογραφικό του Από τι πέθανε ο γνωστός ηθοποιός και πολιτικός Νίκος Απέργης;

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης καθώς έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πολιτευόμενος στον δήμο Αθηναίων.

Νίκος Απέργης: Αποκάλυψε ότι έγινε πατέρας για πρώτη φορά

Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο την τηλεόραση και τον κνηματογράφο. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».

Νίκος Απέργης! Πέθανε ο ηθοποιός, το Βιογραφικό του
Νίκος Απέργης! Πέθανε ο ηθοποιός, το Βιογραφικό του

Νίκος Απέργης: Επιστρέφει δυναμικά στις νύχτες της Αθήνας!

Ο Νίκος Απέργης έγινε γνωστός τηλεοπτικά από το ρόλο του, ως αδερφού του Γιάγκου Δράκου στη σειρά «Λάμψη», του Νίκου Φώσκολου.

Από το 1982 και μέχρι, ο Νίκος Απέργης σήμερα ασχολήθηκε παράλληλα, με το Marketing και την Διαφήμιση. Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη.

Ο Νίκος Απέργης είχε ένα πλούσιο βιογραφικό, με συμμετοχή σε πολλές δραστηριότητες. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. (Από την ίδρυση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, την ίδρυση της A.T.V

Νίκος Απέργης – Για όλα ικανοί: Το videoclip με το δυνατό μήνυμα για το ζήτημα της συνεπιμέλειας

(Αθήνα Ανεξάρτητη τηλεόραση) – που υπήρξε ο προπομπός της ιδιωτικής τηλεόρασης – ως τους τομείς Στρατηγικού σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου – Τελευταία δραστηριότητά του η Προεδρία του Οργναισμού Νεολαίας και Άθλησης.

Ο Νίκος Απέργης (2 Ιουλίου 1947 – 3 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός.

Βιογραφία
Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά «όχι και τόσο εξαιρετικά δύσκολα, ώστε να μπορούν να γυριστούν ταινία του Ξανθόπουλου», όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος. Η μητέρα του ήταν φιλόλογος και λάτρης του θεάτρου και στην ουσία αυτή του εμφύσησε την αγάπη για την υποκριτική. Παιδί ακόμα, συμμετείχε σε παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

Μόλις τελείωσε το σχολείο, γράφτηκε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1969. Από τότε ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ραδιόφωνο, το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, κυρίως ως ηθοποιός αλλά και με πολλές άλλες ιδιότητες.

Εργάστηκε ως συγγραφέας – βραβεύτηκε για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες» – αλλά και ως σκηνογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρικός επιχειρηματίας. Διέπρεψε είτε παίζοντας πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες είτε πρωταγωνιστώντας σε παραστάσεις και μεγάλες τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Αγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι» και «Λάμψη».

Πολιτική
Διατέλεσε συνιδρυτής, γραμματέας και πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Επίσης εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επί έξι συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διατέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες.

Το 1974 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της τέχνης και του τότε προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου πολιτισμού της Ν.Δ.

Προσωπική ζωή
Το γεγονός που τον συγκλόνισε ήταν ο θάνατος της συζύγου του το 2005. Η ηθοποιός Μαίρη Κυβέλου ήταν σύντροφός του στην τέχνη και τη ζωή για είκοσι τέσσερα χρόνια και ο χαμός της του στοίχισε πάρα πολύ. Ηταν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο, και τον θάνατό της δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει ποτέ έως τον θάνατό του το 2012 από καρκίνο.

Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος
1970 Η θεία μου η χίπισσα
Υπολοχαγός Νατάσσα

1971 Άγνωστος πόλεμος
1974 Παύλος Μελάς
1981 Πανικός στα σχολεία
17 σφαίρες για έναν άγγελο

1982 Ο ρεπόρτερ
Βιντεοταινίες
Έτος Τίτλος
1986 Έλα να δοκιμάσουμε
1987 Άγνωστος πόλεμος
Καταδικασμένη σε θάνατο
Ο άνθρωπος με τα δυο πρόσωπα
Τηλεοπτικό θέατρο
Έτος Τίτλος Κανάλι
1972 Ένα δώρο για το δάσκαλο ΕΙΡΤ
1973 Ζητείται βίλα ΕΙΡΤ
1976 Η συνάντηση
Σαν δυο ξένοι

1978 Γαμήλιο εμβατήριο ΕΡΤ
1979 Παρελθόν και μέλλον
Μετά από δέκα χρόνια

ΥΕΝΕΔ
ΥΕΝΕΔ

1980 Τάνια ΕΡΤ
1981 Το ποτάμι
Λευκές νύχτες

ΕΡΤ
ΕΡΤ

1984 Η κυρία εκυκλοφόρησε ΕΡΤ
Τηλεοπτικές σειρές
Έτος Τίτλος Κανάλι
1971 Ο άγνωστος πόλεμος ΥΕΝΕΔ
1972 Η γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1973 Εν τούτω νίκα
Ποιος είναι ο ένοχος

1980 Νύχτα ΕΡΤ
1981 Κρυσταλλένια
Ρομαντικές ιστορίες

1982 Η κούρσα του θανάτου ΕΡΤ
1990 Άγνωστος πόλεμος ΑΝΤ1
1991 Λάμψη ΑΝΤ1
1993 Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :