“Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΠΕΘΑΝΕ”! Ποιος μετέδωσε την…ΕΙΔΗΣΗ!

“Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΠΕΘΑΝΕ”! Ποιος μετέδωσε την…ΕΙΔΗΣΗ! Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ”! Κεραυνός τα λόγια της διάσημης ηθοποιού. Αυτά που ηχούν σαν βόμβα πραγματική που σκάει στα αφτιά σου! Η Μαρία Ιωαννίδου μετέφερε με πολύ εκρηκτικό τρόπο εκείνο που πολλοί κατάλαβαν, αλλά δεν τόλμησαν να πουν. Μιλάμε για τις στιγμές εκείνες που όλοι μουδιασμένοι προσπαθούσαν να πουν λίγες λέξεις και δεν είχαν αποφασίσει αν θα ήταν λόγια θυμού, απόγνωσης, η και λύπης μαζί!

Λύπης όχι μόνο για το τι τράβηξαν τόσες κοπέλες. Ίσως όχι μόνο γι αυτό.
Μάλλον είδαμε τότε, όταν έσκασε η βόμβα των καταγγελιών στο θέατρο, είδαμε που λέτε μία ακόμα φορά, εκείνο που δεν μας βολεέυει καθόλου και προτιμάμε λες να το διαγράφουμε.

Τι; Αυτή την δομή της κοινωνίας, αυτή την ποιότητα των συναναστροφών μας, αυτή την ποιότητα των συναλλαγών μας.

Τα πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου, εκείνες τις ημέρες πριν μήνες, τοποθετήθηκαν για την προφυλάκιστη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η Μαρία Ιωαννίδου.

Η ηθοποιός παρ’ όλο που καταδίκασε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις πράξεις που του αποδίδονται και όπως τόνισε «Έπρεπε να πάει φυλακή», εξήγησε τους λόγους για τους οποίους για εκείνη η ημέρα της προφυλάκισής του «δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα».

Η Μαρία Ιωαννίδου μίλησε σε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή Καλοκαίρι #Not κι εκεί θέλησε να εκφράσει τον προβληματισμό της για το θέατρο που λερώνεται, για τον Πέτρο Φιλιππίδη που χρειάζεται κατά την ίδια ψυχολόγο και για έναν μεγάλο ηθοποιό της γενιάς του που χάνεται.

Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε την υποστήριξή της στα θύματα.

Η Βάνα Μπάρμπα σχολιάζει την προφυλάκιση του Φιλιππίδη.

Γίνονται πράγματα, γίνονται και μαζέματα

«Θέλω να πούμε ότι δεν είναι μια χαρούμενη μέρα», είπε η Μαρία Ιωαννίδου, ωστόσο το πώς ερμηνεύει κανείς τα συναισθήματά του κάθε μέρα είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση. «Αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πήγαινε φυλακή, έπρεπε να πάει φυλακή.

Το θέμα είναι ότι θέλω να ακούσω και εκείνον τι έχει να πει, γιατί σίγουρα κάτι θα έχει να πει.

Ο Πέτρος που γνώρισα εγώ, γιατί τον γνώρισα πριν από 20 χρόνια δεν ήταν αυτός» πρόσθεσε η Μαρία Ιωαννίδου.

«Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή.

Αυτό συμβαίνει και σίγουρα θα πήγαινε φυλακή. Αυτό έπρεπε να συμβεί. Από την άλλη πρέπει να τονίσουμε ότι χάνουμε τον πιο σημαντικό ηθοποιό της γενιάς του. Πονάω πάρα πολύ για τη γυναίκα του, την Ελπίδα, που την γνωρίζω προσωπικά.

Πονάω πιο πολύ για τον γιο του γιατί καταστρέφεται η ζωή του.

Πονάω γιατί λεκιάζουμε το θέατρο», είπε στη συνέχεια η Μαρία Ιωάννιδου.

Οι δικαστικοί ψυχολόγοι είναι αρμόδιοι βέβαια να τοποθετηθούν για την ψυχική υγεία κάθε κατηγορούμενου, αλλά ας συνεχίσουμε με την τοποθέτηση της Μαρίας Ιωαννίδου.

Η ίδια στη συνέχεια ξεκίνησε να λέει ότι «Το θέατρο δεν φταίει γιατί βρεθήκανε 3-4 ψυχολογικά άρρωστοι και διεστραμμένοι…» κι η ανησυχία της για το θέατρο ήταν ξεκάθαρη στα λεγόμενά της.

Πέτρος Φιλιππίδης! Σε ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Ξεκάθαρο δεν γίνεται μάλλον ακόμα, το πώς ένας επαγγελματικός χώρος πλήτετται από μία διαδικασία που σκοπό έχει την κάθαρσή του.

Τα πρόσωπα που σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τέλεσαν εγκληματικές πράξεις θα τιμωρηθούν εφόσον η δικαιοσύνη το αποφασίσει και όχι ο ίδιος ο επαγγελματικός χώρος τους.

Η απαιτούμενη κάθαρση θα φέρει τον ίδιο τον χώρο ένα βήμα πιο κοντά στο φως.

"Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΠΕΘΑΝΕ"! Ποιος μετέδωσε την...ΕΙΔΗΣΗ!
“Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΠΕΘΑΝΕ”! Ποιος μετέδωσε την…ΕΙΔΗΣΗ!

«Είναι άρρωστος, αλλά δεν παύει να είναι μεγάλος ηθοποιός, χάνουμε έναν μεγάλο ηθοποιό.

Κι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μια διαστροφή.

Πώς πέρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης το πρώτο του βράδυ στη ΓΑΔΑ;

Ο Χέμινγουεϊ ήταν μεγάλος καλλιτέχνης, αλλά ήταν σάπιος άνθρωπος, μας άφησε όμως μεγάλο έργο.

Να μην πούμε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα, να πούμε κρίμα γιατί είναι άρρωστος», σημείωσε στη συνέχεια η Μαρία Ιωαννίδου, συγχέοντας φημολογούμενες παραφιλίες ιστορικών προσώπων με σεξουαλικά εγκλήματα που καταλογίζονται σε πρόσωπα του παρόντος κι ανοίγοντας τη μεγάλη συζήτηση περί του έργου του καθενός και του διαχωρισμού ή μη από την προσωπικότητά του.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχολιάζει εύστοχα και φιλοσοφικά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη
«Είμαι μαζί με τις κοπέλες, αλίμονο να μην ήμουν.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο Λευτέρης Ελευθερίου άνοιξε το στόμα του! “Δεν άντεξα…”

Εγώ επειδή τον γνώρισα, είχε πάντα μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες.

Μου την έπεσε και εμένα. Βρήκα όμως τον τρόπο και το απέφυγα κι έγινα φίλη με τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν μιλάω για φλερτ, το λέω κομψά, απλώς δεν με βίασε.

Με βίασε και ο θείος μου εμένα, τι να κάνουμε όμως, αυτά είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση» σημείωσε αργότερα η Μαρία Ιωαννίδου.

Και κάπου εκεί το μέτρο χάθηκε και στο Καλοκαίρι #Not η συζήτηση φούντωσε για τα καλά.

«Δεν είναι όμως μέσα στην ανθρώπινη φύση αυτή η επίθεση γιατί την άλλη φύση που τη δέχεται την επίθεση πρέπει να τη σεβαστούμε», αντέδρασε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα μοναχικά γενέθλια στις φυλακές

«Πήγε φυλακή. Το θέατρο τι φταίει; Μια λέξη, σιωπή, καταδικάστηκαν», επανήλθε στην κουβέντα η Μαρία Ιωαννίδου.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν έχει κανείς ένα σπίτι να μας νοικιάσει φθηνό…»

«Συμπαραστέκομαι στις κοπέλες, ο Πέτρος Φιλιππίδης τελείωσε αλλά δε μπορώ να χαρώ με αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια η Μαρία Ιωαννίδου.

«Με πονάει που είπατε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα, ρωτάτε τη γυναίκα του, το παιδί του; Τι μέλλον θα έχει αυτό το παιδί πια;
Ο Πέτρος πέθανε τι άλλο θέλετε; Είμαι στο θέατρο από έξι ετών, έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω και να λέω την άποψή μου» κατέληξε η Μαρία Ιωαννίδου.

Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του, ωστόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις συνεπάγονται συχνά και δημόσια κριτική.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν έχει κανείς ένα σπίτι να μας νοικιάσει φθηνό…»

Η ανθρώπινη φύση, ειλικρινά το λέω δεν ξέρω τι περιέχει ακριβώς ούτε ποιος το ορίζει.

Ξέρω ότι θα ήθελα να εμπεριέχει σεβασμό στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση του άλλου, ξέρω ότι θα ήθελα να περιέχει όρια και ξέρω ότι δεν θα ήθελα αυτά να ξεπερνιούνται ή να δικαιολογούνται με μία λέξη που πιθανώς οδηγεί και σε στιγματισμό άλλων ανθρώπων.

Πέτρος Φιλιππίδης: Βγαίνει σε πλειστηριασμό το εξοχικό του

Κι αυτή όπως κι εκείνη της Μαρίας Ιωαννίδου, είναι η δική μου άποψη.

Κι όλα ξαναγυρίζουν στην αρχή εκεί που μιλήσαμε για το πώς χαρακτηρίζει ο καθένας την ημέρα του.

Για άλλους είναι μια χαρούμενη μέρα, γι’ άλλους μια μέρα δικαίωσης, για κάποιους ακόμα μια μέρα αδιάφορη, για άλλους μια μέρα ζεστή με καύσωνα και για τη Μαρία Ιωαννίδου μια μέρα «κρίμα γιατί είναι άρρωστος».

Διαβάστε ακόμα:Τα παιδικά χρόνια και φούρνο τον γονιών του Πέτρου Φιλιππίδη Άγνωστες στιγμές και μνήμες από το παρελθόν του θα ξεδιπλώσει ο Χρήστος Θηβαίος στο πλατό της εκπομπής «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ.

 

Ο καλλιτέχνης θα βρεθεί στην εκπομπή της ΕΡΤ καλεσμένος των Νίκου Πορτοκάλογλου και Ρένας Μόρφη την ερχόμενη Τετάρτη και θα αναφερθεί στη ζωή του και την επαγγελματική του πορεία.

Ο Χρήστος Θηβαίος, μεταξύ άλλων, θα αναφερεθεί στους γονείς του, που ήταν ηθοποιοί, και στα παιδικά του χρόνια στα μπουλούκια:

 

«Ο πατέρας μου ήταν τενόρος, είχε τελειώσει και τη Νομική, αλλά τα παράτησε όλα γιατί ερωτεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν είκοσι χρόνια μικρότερή του και την ακολούθησε στο μπουλούκι για να μην τη χάσει…

Η μητέρα μου μού έλεγε ότι, από πέντε χρονών, δύο τέχνες μάθαιναν στα μπουλούκια, να κάνουν ακροβατικά και να ράβουν κοστούμια…».

Έντονες όμως είναι οι μνήμες του από την περίοδο που δούλεψε στον φούρνο τον γονιών του Πέτρου Φιλιππίδη: «Στην οδό Αγησιλάου, στο Μεταξουργείο, υπήρχε ένας φούρνος που τον είχε η Ευαγγελία Αλεξίου, με την οποία η μητέρα μου ήταν φίλη.

Στις 31 Δεκεμβρίου 1962 η Ευαγγελία Αλεξίου γέννησε ένα αγόρι, τον Πέτρο Φιλιππίδη, και επτά μέρες αργότερα γεννήθηκα εγώ! …

Όταν ζήτησα κιθάρα, ο πατέρας μου μού είπε να πάω να δουλέψω και έτσι εγώ ζήτησα από τον Πέτρο να δουλέψω στον φούρνο τους. Για πέντε μήνες κουβάλαγα γιαούρτια και έφτιαχνα φρατζόλες…».

Η «ροκ μπαλαρίνα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Τζώρτζια ο Νίκος Πορτοκάλογλου, θυμάται πότε την ανακάλυψαν οι ΜΠΛΕ και πώς η ίδια κατάφερε να δώσει στο συγκρότημα τον δικό της χαρακτήρα, όταν αντικατέστησε τη Θεοδοσία Τσάτσου: «Ήμουν πεπεισμένη ότι θα γινόταν κάτι καλό με τα παιδιά, είχα ένστικτο.

Όλοι οι υπόλοιποι μου έλεγαν να το σκεφτώ λίγο καλύτερα.

Ακόμα και στην εταιρεία όταν πήγα, στην πρώτη συνάντηση, μου είπαν ότι πρέπει να μην καταλάβει κανείς ότι έφυγε η Θεοδοσία! Έκπληκτη απαντάω ότι, εντάξει, μπορώ να κάνω μαγικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα».

 

Με χιούμορ τονίζει: «Είμαι μια ροκ μαμά που ζυμώνω καταπληκτικά και όλοι με φαντάζονται να χορεύω, ακόμα και όταν πλένω πιάτα».

Slide Up
x