Hit enter after type your search item

Ποιος ειναι ο Λέων Γιοχάη; Χάρης  Ο Χάρης Βαφειάς – Πλοιοκτήτης δήλωσε: «Όταν μου πρότειναν να λάβω μέρος στο “DRAGONS’ DEN”, δεν πίστευα ότι στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν καλές ιδέες, αλλά πραγματικά εντυπωσιάστηκα, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των projects που παρουσιάστηκαν ήταν πραγματικά εξαιρετικές».

Το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό show επενδύσεων και επιχειρηματικότητας στον κόσμο, έρχεται στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 21:30.

Αν και μόλις 43 ετών ο Χάρης Βαφειάς μετράει ήδη πάνω από 20 χρόνια στη ναυτιλία
Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά
Πλοιοκτήτης 2ης γενιάς με καταγωγή από τη Χίο, έχει πλέον αποδείξει έμπρακτα ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η δίψα για «κολύμπι» στα άγρια νερά των παγκόσμιων θαλασσών, κυλάει στο αίμα του.
Όταν έγινε 17 ετών, ο πατέρας του τον έστειλε σε μπάρκο με ένα από τα πλοία τους. Ο ίδιος, λέει χαρακτηριστικά :”Τώρα πια, προφανώς, θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική ιδέα, όμως εκείνη την εποχή πίστευα ότι ήταν χάλια, έκλαιγα κάθε μέρα…”

Καλεσμένος στο αποψινό «The 2Night Show», είναι και ο Λέων Γιοχάη. Ο επιτυχημένος επενδυτής και ένας από τους «Dragon» του επιχειρηματικού project του ΑΝΤ1 «Dragon’s Den Greece», ξετυλίγει την άκρως ενδιαφέρουσα επαγγελματική του πορεία.

Η μεγάλη του αγάπη για την τεχνολογία, τα πρώτα του «εγχειρήματα» στο υπόγειο της μαμάς του, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι αποτυχίες και τα «μαθήματα» που πήρε μέχρι να φτάσει στην επιτυχία. Πόσα εκατομμύρια του κόστισε η ιδέα που είχε για ένα «έξυπνο» κολάρο σκύλων; Πόσο ασφαλής είναι η επένδυση σε Bitcoin; Τι είναι τα «Nft»; Με ποια κριτήρια, επιλέγει τον υποψήφιο του «Dragon’s Den Greece»;

Τέλος, μιλάει για τα επιχειρηματικά «μυαλά» της χώρας μας, ξεχωρίζει την πιο «νόστιμη» ιδέα που συνάντησε στο «Dragon’s Den Greece» και αποκαλύπτει την «ιστορία» που κρύβεται πίσω από το όνομά του.

Χάρης Βαφειάς: Σπουδές
Ο Χάρης Βαφειάς σπούδασε Management στο City University του Λονδίνου και στη συνέχεια έκανε MA στο Ναυτιλιακό Εμπόριο και Nαυτιλιακά Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Metropolitan της βρετανικής πρωτεύουσας.
Χάρης Βαφειάς: Το success story του επιτυχημένου πλοιοκτήτη
Εργάστηκε σε γραφεία ναυτιλιακών μεσιτών για να αποκτήσει εμπειρία και σύντομα τόλμησε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία. Έκτοτε η πορεία που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή.

Σε ηλικία 26 ετών, και παρά τον σκληρό πόλεμο που δέχθηκε από τους ανταγωνιστές του για την απόφαση να δημιουργήσει δική του εταιρεία, οδήγησε τη StealthGas στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Έτσι, ο Χάρης Βαφειάς έγινε ο νεότερος, όλων των εποχών, διευθύνων σύμβουλος σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο.

Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί τον αποκαλούσαν αστειευόμενοι “Χάρι Πότερ” της ναυτιλίας.
Το 2010 εξελέγη αντιπρόεδρος της Intertanko και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από το περιοδικό Seatrade ως Νέος Επιχειρηματίας της Θάλασσας για το 2010. Και οι βραβεύσεις σε διεθνές επίπεδο συνεχίστηκαν.
Ταυτόχρονα, από το 2008 ελέγχει ολόκληρο τον ναυτιλιακό όμιλο της οικογένειας, που αποτελείται από τέσσερις ναυτιλιακές εταιρίες (δύο ιδιωτικές και δύο εισηγμένες στο Αμερικανικό χρηματιστήριο) και έναν στόλο 91 πλοίων διαφόρων τύπων, συνολικής αξίας 2.2 δις. δολαρίων.

Λέων Γιοχάη βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Λέων Γιοχάη βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική επιχειρηματικότητα της οικογένειάς του είναι το Real Estate.
Το 2005 ο Χάρης Βαφειάς ίδρυσε την εταιρεία ακινήτων Estates Corporation Inc. επενδύοντας σε Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α. και Ελβετία.

Ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα, δεν επαναπαύεται ποτέ ακολουθώντας πάντα τις προκλήσεις της εποχής. Δουλεύει πολύ, ταξιδεύει συχνά, δεν πίνει και δεν καπνίζει. Έχει ως πρότυπο τον συνονόματο παππού του, ο οποίος ξενιτεύτηκε στην Αργεντινή κι ασχολήθηκε με το εμπόριο κρέατος για να αναστήσει τη φτωχή και πολύτεκνη οικογένειά του.

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :