Hit enter after type your search item

Ποιος ΝΙΚΗΣΕ την Eurovision 2022 Eurovision 2022: And the winner is……..
Μετά τους Maneskin και τη σαρωτική τους νίκη στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, φέτος η Eurovision 2022 διοργανώθηκε στην Ιταλία μετά από 31 χρόνια. Συγκεκριμένα, μετά τη Νάπολη (1965) και τη Ρώμη (1991) ήταν η σειρά του Τορίνο να φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision στο «Pala Olympico» του Τορίνο.

Για ακόμη μία χρονιά ο μουσικό διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ το θέμα του φετινού, όπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 ήταν το «Sound of Beauty» (Ο Ήχος της Ομορφιάς), και αν μη τι άλλο ακούσαμε και παρακολουθήσαμε πολλά όμορφα performances. Άλλωστε, για ακόμη μία χρονιά ο αγαπημένος μουσικός διαγωνισμός είχε λαμπερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις, εκρηκτικές μπαλάντες και φυσικά πολλή αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα και το ποια θα είναι η χώρα που θα κερδίσει στο τέλος της βραδιάς.

Eurovision 2022 – Ανδρέας Μικρούτσικος για Ανδρομάχη: «Μας σκότωσε τα αυτιά»

Συνολικά 7.000 θεατές κουνήθηκαν στους ρυθμούς των τραγουδιών του φετινού τελικού του διαγωνισμού με τη RAI να ανακοινώνει πως στα 9 show που διεξήχθησαν συνολικά στο πλαίσιο του διαγωνισμού (δύο ημιτελικοί, ο τελικός και οι τρεις πρόβες) κόπηκαν 63.000 εισιτήρια. Φυσικά, αυτό δεν πρεξενεί καμία έκπληξη δεδομένου ότι πέρυσι παρά τους μεγάλους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού συγκεντρώθηκαν 3.500 θεατές, προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης τον διαγωνισμό.

Τη βραδιά «άνοιξε» η Τσεχία με το «Lights Off» των «We Are Domi» και ολοκληρώθηκε με την 25η εμφάνιση που ήταν αυτή της Εσθονίας με τον Stefan και το τραγούδι «Hope». Η χώρα που κέρδισε τελικά στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision 2022 είναι η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania». Δεύτερο αναδείχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Sam Ryder και το «Space Man» και τρίτη η Ισπανία με τη Chanel και το «SloMo».Ποιος ΝΙΚΗΣΕ την Eurovision 2022 Eurovision 2022

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η τελική κατάταξη του τελικού
Με την Ουκρανία να αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022, η συζήτηση από αύριο θα στραφεί που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού του χρόνου. Πριν από αυτές τις συζητήσεις, όμως, ας δούμε την τελική κατάταξη!

Eurovision 2022: Οι χώρες που διαγωνίστηκαν στον τελικό
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο διοργανώθηκαν δύο ημιτελικοί στους οποίους συμμετείχαν όλες οι χώρες του διαγωνισμού πλην των «Big Five». Οι Big Five είναι η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γερμανία, οι οποίες κάθε χρόνο προκρίνονται απευθείας στον τελικό και χωρίς να περάσουν από τους ημιτελικούς επειδή είναι οι πέντε χώρες που δίνουν τα περισσότερα χρήματα στην EBU, τον φορέα που διοργανώνει κάθε χρόνο τη Eurovision.

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη λίγο πριν τον μεγάλο τελικό – “Δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά”

Στη Eurovision 2022 ο πρώτος ημιτελικός έλαβε χώρα στο Τορίνο την Τρίτη 10 Μαΐου με 17 χώρες να διεκδικούν το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίστηκε και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord και το τραγούδι «Die Together». Η Ελλάδα κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή και το κοινό και έτσι, την είδαμε και σήμερα στον μεγάλο τελικό.

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό ήταν οι εξής:
Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

Την επόμενη ημέρα έγινε η κλήρωση που καθόρισε το αν οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό θα εμφανιστούν στο πρώτο ή το δεύτερο μισό του τελικού με την Ελλάδα να βρίσκεται στο δεύτερο μισό, όπως και έγινε. Έπειτα, σειρά είχε ο δεύτερος ημιτελικός που έγινε την Πέμπτη 2 Μαΐου και είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, καθώς διαγωνιζόταν η Κύπρος.

Την Κύπρο φέτος εκπροσωπούσε η Ανδρομάχη με το τραγούδι «ELA». Δυστυχώς, η Ανδρομάχη δεν έπεισε το κοινό και την κριτική επιτροπή και έτσι, δεν έλαβε την πολυπόθητη πρόκριση.

Από τις 18 χώρες που διαγωνίστηκαν στον β’ ημιτελικό οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό ήταν οι εξής:

Βέλγιο
Τσεχία
Αζερμπαϊτζάν
Πολωνία
Φινλανδία
Εσθονία
Αυστραλία
Σουηδία
Ρουμανία
Σερβία

Eurovision 2022 Τελικός: Με ποια σειρά εμφανίστηκαν οι χώρες
Μετά τη λήξη των τελικών την Πέμπτη 12 Μαΐου ήρθε η στιγμή για να ανακοινωθεί η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό. Η Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε ότι θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του τελικού, εμφανίστηκε στην 17η θέση από τις 25 μετά το Βέλγιο και πριν την Ισλανδία.

Ποιος ΝΙΚΗΣΕ την Eurovision 2022
Ποιος ΝΙΚΗΣΕ την Eurovision 2022

Συνολικά οι 25 χώρες που συμμετείχαν στον τελικό της Eurovision 2022 εμφανίστηκαν με την ακόλουθη σειρά:
🇨🇿 Τσεχία We Are Domi – Lights Off
🇷🇴 Ρουμανία: WRS – Llámame
🇵🇹 Πορτογαλία: MARO – Saudade, Saudade
🇫🇮 Φινλανδία: The Rasmus – Jezebel
🇨🇭 Ελβετία: Marius Bear – Boys Do Cry
🇫🇷 Γαλλία: Alvan & Ahez – Fulenn
🇳🇴 Νορβηγία: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana
🇦🇲 Αρμενία: Rosa Linn – Snap
🇮🇹 Ιταλία: Mahmood & Blanco – Brividi
🇪🇸 Ισπανία: Chanel – SloMo
🇳🇱 Ολλανδία: S10 – De Diepte
🇺🇦 Ουκρανία: Kalush Orchestra – Stefania

Eurovision 2022 – Ανδρομάχη: «Ο πρώτος ημιτελικός ήταν πιο χαλαρός, δεν είχε πολύ δυνατές συμμετοχές»

🇩🇪 Γερμανία: Malik Harris – Rockstars
🇱🇹 Λιθουανία Monika Liu – Sentimentai
🇦🇿 Αζερμπαϊτζάν: Nadir Rustamli – Fade To Black
🇧🇪 Βέλγιο Jérémie Makiese – Miss You
🇬🇷 Ελλάδα: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together
🇮🇸 Ισλανδία: Systur – Með Hækkandi Sól
🇲🇩 Μολδαβία: Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – Trenulețul
🇸🇪 Σουηδία: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
🇦🇺 Αυστραλία: Sheldon Riley – Not The Same
🇬🇧 Μεγάλη Βρετανία: Sam Ryder – SPACE MAN
🇵🇱 Πολωνία: Ochman – River
🇷🇸 Σερβία: Konstrakta – In Corpore Sano
🇪🇪 Εσθονία: Stefan – Hope

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :