Hit enter after type your search item

Ο Τάσος Δούσης αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου το περιστατικό που τον έκανε να εγκαταλείψει το πολεμικό ρεπορτάζ.
Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show», ο δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης έκανε έναν απολογισμό της επαγγελματικής του πορείας, από την εποχή που έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ έως σήμερα.
Ένα περιστατικό ξεχώρισε και αναφέρθηκε σε αυτό με λεπτομέρειες. Την εποχή που δούλευε ως πολεμικός ανταποκριτής -συνεργάστηκε με τον Σκάι, το Star και τον Alpha- και ενώ ο εμφύλιος στο Αφγανιστάν ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Τάσος Δούσης έμεινε για έξι μήνες περίπου στο Πακιστάν απ’ όπου, μαζί με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, παρακολουθούσε τα γεγονότα, περιμένοντας το άνοιγμα των συνόρων.
Όταν τα σύνορα άνοιξαν, οι δημοσιογράφοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο Πακιστάν κατευθύνθηκαν προς την Καμπούλ σε μία αυτοκινητοπομπή, η οποία, πίστευαν, ότι τους προστάτευε.
Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρίσκονταν ο ίδιος, ο Νίκος Βαφειάδης, ο οδηγός και ένας εικονολήπτης. Κάποια στιγμή στη διαδρομή, η πομπή σταμάτησε διότι κάποιος ντόπιος ενημέρωσε ότι σε μικρή απόσταση είχαν σκοτώσει δημοσιογράφους.
Μόνο το αυτοκίνητο στο οποίος επέβαινε ο Τάσος Δούσης συνέχισε.
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω οι Ταλιμπάν τους περικύκλωσαν, τους έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και, αφού είπαν στον δημοσιογράφο να κάνει την προσευχή του, ο άνδρας που το στόχευε, πάτησε τη σκανδάλη.
«Για μήνες το βράδυ τσιμπιόμουν για να βεβαιωθώ ότι ζω» είπε ο Τάσος Δούση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή. Η εικονική εκτέλεση και το «κλικ» τη στιγμή που ο Ταλιμπάν πάτησε τη σκανδάλη τον έκαναν να αναθεωρήσει τα πάντα στη ζωή του και να πάρει την απόφαση να αλλάξει ρότα επαγγελματικά.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάσου Δούση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:
Διαβάστε επίσης »

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :