10ο Athens Open Air Film Festival: Ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο (Photos)

10ο Athens Open Air Film Festival: Ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο (Photos)

 

Ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που εδώ και δέκα χρόνια το κοινό έχει «αγκαλιάσει», αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας και θα βρίσκεται κοντά μας για ακόμη μια χρονιά με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο λόγος, φυσικά, για το 10ο Athens Open Air Film Festival, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, ξεκινώντας πανηγυρικά τις προβολές του με ένα όμορφο κινηματογραφικό τριήμερο.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυαγαπημένη «Jackie Brown» του Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ την Παρασκευή 26 Ιουνίου το κοινό θα απολαύσει το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ «Όλα για τη Μητέρα μου» – και για πολλούς το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, το Φεστιβάλ εορτάζει τα σαράντα πέντε χρόνια από την πρεμιέρα του πιο διαχρονικού cult φαινομένου στην ιστορία του σινεμά προβάλλοντας το θρυλικό «Rocky Horror Picture Show», ενώ πριν από τις προβολές μουσικά mixtapes εμπνευσμένα από κάθε ταινία θα συνοδεύουν το κοινό. Αναλυτικά:

Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21.30

Jackie Brown (1997, 154’)

του Κουέντιν Ταραντίνο

Εκθαμβωτική καλλονή της μαύρης οθόνης των seventies και με παρτενέρ της τον Ρόμπερτ Φόρστερ, η Παμ Γκριρ διασχίζει τις πιο προφανείς λεπτομέρειες μιας πλοκής προκειμένου να οδηγήσει τον θεατή στην πραγματική ουσία της ταινίας: Σε μια ιστορία αυτογνωσίας όπου δυο μεσήλικες, έχοντας βιώσει προσωπικές διαψεύσεις και αποτυχίες, διεκδικούν μερίδιο σε μια δεύτερη ευκαιρία και μια αξιοπρεπή ζωή. Η «Jackie Brown» αποτελεί την πιο «ώριμη» δημιουργία του Ταραντίνο και για πολλούς… την καλύτερή του!

Παρασκευή 26 Ιουνίου | 21.30

Όλα για τη Μητέρα μου (1999, 104’)

του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Με το «Όλα για τη Μητέρα μου», την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ αποτελώντας την κορωνίδα της μέχρι τώρα κινηματογραφικής του πορείας, ο Αλμοδόβαρ επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης, διαφορετική από τις υπόλοιπες. Η ταινία τοποθετεί ολόκληρη σχεδόν τη ζωή σε εκατό αξέχαστα συγκινητικά λεπτά: Με παράξενες συμπτώσεις που διαρκώς στερούν την ευτυχία, με τον θάνατο που παραμένει πάντοτε μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, τη φιλία που αποτελεί τη μοναδική, ίσως, ανακούφιση και πάνω απ’ όλα την αγάπη ως την κυριότερη πηγή δύναμης σε έναν κόσμο γεμάτο από τραγωδίες, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που αναγκάζεται να εξαρτάται πάντοτε «από την καλοσύνη των ξένων».

Σάββατο 27 Ιουνίου | 22.45

The Rocky Horror

Picture Show (1975, 100’)

του Τζιμ Σάρμαν

Μια ταινία-φαινόμενο, η οποία έχει χαρακτηριστεί από εκατομμύρια θεατές ως το ύψιστο cult movie στην ιστορία του σινεμά, φιλοξενείται στο Φεστιβάλ σε επετειακή προβολή σαράντα πέντε χρόνων από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες, το καλοκαίρι του 1975, για όσους θέλουν να τη δουν για πρώτη ή για…εκατομμυριοστή φορά.!

Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατροπή εμβληματικών τοποθεσιών της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά με σκοπό τη γνήσια ψυχαγωγία και πάντα τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις αποστάσεις.

Σημαντικές οδηγίες για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών στις προβολές, επισημαίνονται τα εξής:

– Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.

– Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19.30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21.00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22.45.

– Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να φτάσετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά. Όλες οι προβολές είναι προσβάσιμες και με ελεύθερη είσοδο.

Γράψτε ένα σχόλιο