Hit enter after type your search item
freegossip.gr Lifestyle News

Όλα τα νέα για τους διάσημους

Θωμάς Κινδύνης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Θωμάς Κινδύνης
Ο Θωμάς Κινδύνης γεννήθηκε το 1952. 71 χρονων Είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, δάσκαλος θεάτρου, μουσικοπαιδαγωγός, Ιδρυτής της ομάδας Μορφές Έκφρασης, το θέατρο της αφύπνισης. Ως ηθοποιός έχει παίξει από το 1975 μια σειρά ρόλων κυρίως κλασσικού ρεπερτορίου, όπως Αίαντα, Νεοπτόλεμο, Αίγισθο ( στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου), Ωκεανό (στο Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου), Πενθέα (στις Βάγχες του Ευριπίδη), σε διάφορα μεγάλα θέατρα όπως Επίδαυρος, Ηρώδειο, Φιλίππους κ.α. Τηλεοπτικές Σειρές: “Το σπίτι για Πέντε”, “Οι Φρουροί της Αχαΐας”, “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, “Το Μονοπάτι της αγάπης”, “Μοιραίο πάθος”, “Λάμψη”, “Επιθυμίες”, κ.α. Κινηματογράφος: “Η Αριάδνη μένει στη Λέρο”, “Μ’ αγαπάς” του Πανουσόπουλου, “Ελεύθερη κατάδυση”.

Θωμάς Κινδύνης : Πάμε πίσω το 1970 όταν μπήκα στη σχολή. Είχα πολλή τύχη, γιατί η παιδεία μας δεν μας ενημερώνει τι σημαίνει θέατρο, τι σημαίνει καλό θέατρο. Αυτό συνέβαινε και στη δική μου γενιά, αλλά και τώρα όπως βλέπω το ίδιο συμβαίνει. Δεν ξέραμε κι εμείς τότε ποιοι είναι οι θεατράνθρωποι, ποιους αξίζει κανείς να προσεγγίσει. Οπότε, βγήκα κι εγώ τότε από το εξατάξιο Γυμνάσιο, αδαής, και έδωσα εξετάσεις, πετυχαίνοντας στη σχολή του Καρόλου Κουν. Ήταν η μέρα που έπρεπε να γραφτώ και πήγα να πάρω λεφτά από τον πατέρα μου που ήταν γυμνασιάρχης στο 1ο Θηλέων Πλάκας. Εκεί ήταν ένας δημοσιογράφος, συγχωρεμένος τώρα, ο κος Κομίνης, ο οποίος ήθελε να ανταποδώσει μια βοήθεια που του είχε παράσχει ο πατέρας μου.

“Έχασα για ένα δύο χρόνια τον μπούσουλα, δεν ήθελα να δουλέψω πουθενά. Είχα πάθει μια γενικότερη σύγχυση αλλά σιγά-σιγά συνήλθα”, εξομολογείται ο Θωμάς Κινδύνης.

Θωμάς Κινδύνης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Θωμάς Κινδύνης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε ο Θωμάς Κινδύνης. Ο σπουδαίος ηθοποιός, σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του, μιλά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει στο Θέατρο αλλά και τον θάνατο του δασκάλου του, Δημήτρη Ροντήρη, που τον συγκλόνισε.

Θωμάς Κινδύνης βιογραφικό: Η μαθήτρια του που έγινε σύζυγος, η σεξουαλική παρενόχληση στα 19 του, οι γάμοι του, ηλικία…

Αποφάσισε λοιπόν να με πάει να με γνωρίσει στην Ίλυα Λιβυκού. Η κα Λιβυκού μόλις με είδε και με άκουσε μου είπε «Δε θα πας στου Κουν παιδί μου, θα πάς στου Ροντήρη». Ιδέα δεν είχα ποιοι ήταν όλοι αυτοί. Κατά σύμπτωση (δε νομίζω!) έδιναν εξετάσεις στη σχολή εκείνη τη μέρα, εκείνη την ώρα. Με στέλνει εσπευσμένα. Μόλις είδα τη σχολή είπα: «Εδώ είναι το φως» … γιατί στη σχολή του Κουν υπήρχαν σκοτάδια πολλά, μέσα κι έξω. Οπότε, είπα, αυτός είναι ο άνθρωπος μου. Κι έμεινα 11 χρόνια κοντά του, μαθαίνοντας θέατρο. Αλλά όχι μόνο θέατρο. Έμαθα πώς να διαχειρίζομαι τη ζωή, τι σημαίνει ήθος, τι σημαίνει αξίες, όχι μόνο καλλιτεχνικές, αλλά εν γένει ανθρώπινες. Ήταν ένας μεγάλος σκηνοθέτης, ένας μεγάλος ηθοποιός που σφράγισε τη ζωή μου.

Θωμάς Κινδύνης: «Πέθανε στα χέρια μου τον Δεκέμβριο του ’81, εγώ του έκλεισα τα μάτια, τεράστια απώλεια»

“Έχασα για ένα δύο χρόνια τον μπούσουλα, δεν ήθελα να δουλέψω πουθενά. Είχα πάθει μια γενικότερη σύγχυση αλλά σιγά-σιγά συνήλθα”, εξομολογείται ο Θωμάς Κινδύνης.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε ο Θωμάς Κινδύνης. Ο σπουδαίος ηθοποιός, σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του, μιλά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει στο Θέατρο αλλά και τον θάνατο του δασκάλου του, Δημήτρη Ροντήρη, που τον συγκλόνισε.

Θωμάς Κινδύνης για Νίκο Φώσκολο: “Δεν με αφορά το παρασκήνιο και το κουτσομπολιό”

Στην πορεία σας ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Σαφώς. Είχα όμως τη μεγάλη τύχη από τα 18 μου χρόνια και για 11 χρόνια να είμαι πλάι στον Δημήτρη Ροντήρη, που δεν ήταν μόνο μεγάλος καλλιτέχνης, αλλά και ένας άνθρωπος που απέπνεε ήθος και αξιοπρέπεια. Έμαθα πολλά από αυτόν και μου είχε πει κάτι που θα το μεταβιβάσω στις νεότερες γενιές.

Έλεγε «να έχετε στην κωλότσεπη την παραίτησή σας. Όποιος σας ζορίζει έξω από τους στόχους σας να του την πετάτε στη μούρη και να φεύγετε». Αυτό εγώ το τήρησα. Σαφώς και υπήρξαν άνθρωποι που ήθελαν το παραπάνω από εμένα και το αντιμετώπισα είτε ψύχραιμα, λέγοντας άντε γεια, είτε τους είπα «καθίστε γιατί θα φάτε ξύλο». Ήμουν και λίγο άγριος στα νιάτα μου (γέλια).

Χάσατε ποτέ δουλειά λόγω του ότι δεν ενδώσατε σε αυτά που ήθελαν;

Δεν νομίζω. Γενικά ποτέ δεν ζήτησα δουλειά. Έχω δώσει μόνο δυο φορές ακροάσεις και αυτές στα νιάτα μου. Πάντα χτύπαγε ένα τηλέφωνο, ακόμη και ανθρώπους που απέκρουσα, μπορεί να μην μου έδωσαν τον πρώτο ρόλο αλλά τον δεύτερο (γέλια). Δεν ενέδωσα πουθενά και πάντοτε υπήρχε μια ζήτηση.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη απώλεια που μπορεί να βιώσατε;

Ο θάνατος του Δημήτρη Ροντήρη, ένιωσα ότι ορφάνεψα, γιατί χρωστούσα το ζην στον πατέρα μου και το ευ ζην σ’ εκείνον. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1981 πέθανε στα χέρια μου, εγώ του έκλεισα τα μάτια και ήταν τεράστια απώλεια. Έχασα για ένα δύο χρόνια τον μπούσουλα, δεν ήθελα να δουλέψω πουθενά. Είχα πάθει μια γενικότερη σύγχυση, αλλά σιγά σιγά συνήλθα. Κράτησα την ουσία του δασκάλου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα δημιουργήσω μια στέγη τέτοια, ώστε να μεταλαμπαδεύσω το πνεύμα και την αισθητική του.

Υπήρξαν και άλλες δύσκολες στιγμές και οικονομικά όταν έμεινα άνεργος και δεν είχα να πληρώσω το ενοίκιό μου, αλλά κάτι πάντα γινόταν. Όταν διατηρείς τον στόχο σου, όλα συνηγορούν και ξαφνικά χτύπαγε το τηλέφωνο για μια δουλειά. Πιστεύω όλα γίνονται για κάποιον λόγο και αν αναζωπυρώνεις συνεχώς τον στόχο σου, θα βρεις τον δρόμο σου.

x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :