Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού της!
Χθες, λοιπόν, έγινε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που δημιουργήθηκε προς τιμήν της και τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από το σπίτι της, Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου. Η τραγουδοποιός γεννήθηκε στο Μεταξουργείο αλλά έζησε για πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, τα οποία αγάπησε με πάθος.
Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. Τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.
Το γλυπτό τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την ταινία «Στέλλα».
Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.
Στη συγκέντρωση τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος συγκινώντας τους παρευρισκόμενους μαζί με τους οποίους ερμήνευσε τα «Έρημα βράδια». Ακόμη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Φαλελάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργης Χριστοδούλου.
Δες φωτογραφίες:








Φωτογραφίες: Ndp
Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
