Ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία με την Ελλάδα: Τα 4 σημεία

Τα πράγματα κινούνται γρήγορα σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα. Έτσι, την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του Eurogroup είναι πιο πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός παρά Grexit.
Όπως αναφέρει ο Guardian που επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες, αυτό που θα προταθεί στην ελληνική πλευρά την Τετάρτη θα είναι μια εξάμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Επί του παρόντος δεν είναι ξεκάθαροι οι όροι που θα συνδέονται με αυτή την πρόταση παράτασης, αλλά όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «δείχνει πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν προς έναν συμβιβασμό».
Είναι χαρακτηριστικό και ένα ακόμη σημείωμα της βρετανικής εφημερίδας στην ζωντανή αναμετάδοση που έχει αυτές τις ημέρες γύρω από το ελληνικό θέμα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα κεφάλια ψηλά! Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Άλλο ένα σημάδι της συμφωνίας που έρχεται». 
Στο πλαίσιο αυτής της συμβιβαστικής πρωτοβουλίας, η Κομισιόν θα προτείνει παράλληλα την αναδιοργάνωση της τρόικας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται το οικονομικό πρακτορείο του Deutsche Boerse, θα προτείνει μειωμένο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, στο ύψος του 1,5% έως 2%. Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα αποδεχθεί ξανά ως εχέγγυα (collaterals) τα ελληνικά ομόλογα εάν επιτευχθεί συμφωνία. 

Back to top button