Αγωνία για τον Βαγγέλη: Eπιτροπή στην σχολή για να διερευνήσει εάν ισχύουν οι φήμες για βια!


Η αγωνία για το που μπορεί να βρίσκεται ο εξαφανισμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης συνεχίζεται. Μάλιστα συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο Ανδρέα Αθανασόπουλο, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για ενδοσχολική βία στη Γαλακτοκομική Σχολή, που διαδόθηκαν μετά την εξαφάνιση του 20χρονου!
Η επιτροπή έφτασε το μεσημέρι στα Ιωάννινα:
«Συγκροτήθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας. Ο σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό και από όποιον άλλον χρειαστεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα» δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, σημειώνοντας πως το πλήγμα για τη Σχολή, που έχει έναν αιώνα ζωής, είναι μεγάλο- γι’ αυτό θα εξεταστούν προσεκτικά όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Κώστας Μάντζαρης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες η Σχολή δέχεται «απειλές» από αγνώστους, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, γεγονός που κατήγγειλε το πρωί στον εισαγγελέα.
«Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί και πολλά γεγονότα έχουν διαστρεβλωθεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα καλό θα ήταν, όλοι να δείξουμε περισσότερη ψυχραιμία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μάντζαρης και επανέλαβε ότι στη διεύθυνση της Σχολής δεν υπήρξε καμία καταγγελία ή αναφορά για εκφοβισμό και βία σε βάρος του σπουδαστή.
Την ίδια ώρα συναγερμός είχε σημάνει στα Γιάννενα μετά από πληροφορία τηλεθεάτριας που έφτασε στο «Φως στο Τούνελ», για σημαντικά ευρήματα.
Η γυναίκα δήλωσε σε βόλτα που έκανε στην παραλίμνια περιοχή, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή, βρήκε ανάμεσα σε καλαμιές και κάτω από βραχάκια, ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα αθλητικά μποτάκια με κορδόνια νούμερο 43. Τα μποτάκια ήταν μάρκας FILA. Λίγο πιο κάτω βρισκόταν ένα μπλε τζιν παντελόνι. Παρόμοιο παντελόνι και μποτάκια φορούσε και ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης όταν χάθηκε.
Η τηλεθεάτρια ειδοποίησε την  Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο για έρευνα. Οι αστυνομικοί που πήραν τα παπούτσια και το παντελόνι για έλεγχο, ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν κάτι άλλο.
Όμως, η έρευνα των Αρχών έδειξε ότι τα ευρήματα στις καλαμιές αν και είχαν κοινά στοιχεία με του αγνοούμενο, δεν ανήκουν τελικά σ’ αυτόν.