Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Άκης Πετρετζίκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

4 Μαρτίου 1984 (38 ετών)
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Εκπαίδευση ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκη
Σχολή Μαγειρικής Le Monde

Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα μάγειρας
Ύφος Ελληνική, μεσογειακή και διεθνής κουζίνα
Οικογένεια
Σύζυγος Κωνσταντίνα Παπαμιχάηλ (από 2021)
Τέκνα γιος
Κορίτσι
Γονείς Γιάννης
Πασχαλίνα Πετρετζίκη
Αδέλφια Γεωργία Πετρετζίκη

akis

Ο Γιώργος (Άκης) Πετρετζίκης (Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 1984) είναι Έλληνας μάγειρας. Έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς. Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών του εκπομπών, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι τα 16 του χρόνια. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.Καριέρα
Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Άκης Πετρετζίκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Άκης Πετρετζίκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef.[2] Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou,[3] η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Άκης Πετρετζίκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου – το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία ο μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-Μέχρι και σήμερα) και Akis’ Food Tour (2020-Μέχρι και σήμερα).

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Από το 2013, ο Πετρετζίκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ – μίας εταιρίας η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2016, άνοιξε το μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το μαγαζί μπέργκερ Burger AP. Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.[4]

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ – Ισπανία 2016). Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

Τηλεόραση
Μετά από το The Master Chef, ακολούθησε η καθημερινή στήλη μαγειρικής του στην πρωινή εκπομπή του MEGA Το Πρωινό Μου, η οποία διήρκησε από το 2010 έως το 2014.

Από το 2014 έως το 2016, ο Πετρετζίκης παρουσίαζε στο MEGA την καθημερινή εκπομπή Κάν’ το όπως ο Άκης[5] ως κεντρικός παρουσιαστής. Την πρώτη χρονιά προβολής της εκπομπής, ο Άκης μαγείρευε σε κάθε επεισόδιο από δύο έως τρεις συνταγές, προτείνοντας εύκολα και οικονομικά πιάτα με απλά υλικά, δίνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή τους. Τη δεύτερη χρονιά, ο Άκης φιλοξενούσε και έναν καλεσμένο – επαγγελματία ή σπουδαστή σεφ ο οποίος, με τη βοήθειά του, ετοίμαζε τη δεύτερη συνταγή της εκπομπής.

Από το 2014, ο Πετρετζίκης παρουσιάζει στο ελληνικό κανάλι του στο YouTube την εβδομαδιαία εκπομπή του με τίτλο Kitchen Lab. Επίσης, διατηρεί την αγγλόφωνη εκπομπή Akis Kitchen, στο αγγλικό κανάλι του στο ΥouΤube.

Το 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός video[6] με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου.

Τον Νοέμβριο του 2014, έκανε πρεμιέρα στο MEGA η βραδινή εκπομπή του Πετρετζίκη Ιστορίες από την λίστα. Ο Άκης, ανακαλύπτοντας ένα παλιό σημειωματάριο, στο οποίο σημείωνε μέρη και ανθρώπους που είχε επισκεφτεί αλλά και γεύσεις που του είχαν μείνει αξέχαστες, ξεκινούσε κάθε φορά ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να ξαναβρεί όλα όσα είχε καταγράψει.

Δύο χρόνια μετά, το 2016, ο Πετρετζίκης ταξίδεψε στην Κύπρο για την απογευματινή εκπομπή Μια βαλίτσα γεύσεις, που προβλήθηκε στο ΣΙΓΜΑ TV της Κύπρου.

To 2017, παρουσίαζε την εκπομπή Kitchen Lab, η οποία μεταδόθηκε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο Άκης Πετρετζίκης μαγείρευε στο δικό του εργαστήριο, στο Kitchen Lab. Εκεί, δημιουργούσε τις συνταγές του, ενώ στο τέλος κάθε επεισοδίου έλυνε τις μαγειρικές απορίες του κοινού μέσα από το social wall της εκπομπής. Το 2018 η εκπομπή μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε να προβάλλεται καθημερινά το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής Ready Steady Cook, με παρουσιαστή τον Πετρετζίκη, το οποίο μεταδόθηκε από τον ALPHA. Δύο ομάδες, η ομάδα της «Ντομάτας» και η ομάδα της «Πιπεριάς», γίνονται στρατοί της κουζίνας και δίνουν τη μάχη για τη νίκη έχοντας ως μοναδικά όπλα τους τις συνταγές τους και μόλις 20΄για να τις μαγειρέψουν. Έξι γνωστοί σεφ διαγωνίζονται, ανά δύο, σε κάθε επεισόδιο με πέντε μόνο υλικά, οι: Ανδρέας Καβάζης, Κωστής Καμπάς, Αθηναγόρας Κωστάκος, Βαγγέλης Λεούσης, Εύα Μονοχάρη και Γιώργος Παπακώστας. Η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Το 2020 και το 2021 συμμετείχε στην εκπομπή Ready Steady Cook στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

Εκδόσεις
Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο του περιοδικό μαγειρικής με τίτλο Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, ενώ μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ευ Ζην το 2015. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Mόνο Σοκολάτα. Το 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Piece of Cake, με θέμα τα κέικ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε από τις Αττικές Εκδόσεις το νέο του τριμηνιαίο περιοδικό μαγειρικής το οποίο φέρει ως τίτλο το όνομά του.[7]

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Η δική μου ελληνική κουζίνα», το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακές και άλλες συνταγές δανεισμένες από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και τις γιορτές, τις παραδόσεις και τις οικογενειακές στιγμές των Ελλήνων, ενώ έναν χρόνο μετά το ίδιο βιβλίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο «Greek Comfort Food». Την ίδια χρονιά (2019), κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με τίτλο «Street Food». Στις σελίδες του, μπορεί κανείς να βρει 120 συνταγές χωρισμένες σε 12 ενότητες -ανάλογα με το βασικό χαρακτηριστικό τους- οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα επιλογών σε κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, ψωμιά, γλυκά κ.λπ. Οι συνταγές αυτές, έρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη και αναλαμβάνουν να φέρουν το street food στην κουζίνα του αναγνώστη.

Τέλος, το 2021, ο Άκης Πετρετζίκης, μοιράστηκε με τους φίλους του πάνω από 140 νηστίσιμες και χορτοφαγικές συνταγές μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Απόλυτο Βιβλίο της Νηστείας». Συνταγές για ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως γεύματα και σνακ. Για πεντανόστιμα γλυκά, σος ικανές να νοστιμίσουν οποιοδήποτε πιάτο, αλλά και meat free παραλλαγές φαγητών τα οποία -παραδοσιακά- περιέχουν το κρέας ανάμεσα στα βασικά συστατικά τους.

Τον Άκη τον γνώρισα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δουλεύουμε μαζί στο Πρωινό Μou, στο Mega. Είναι αθόρυβος, περπατάει πάντα με σκυφτό κεφάλι, κουβαλάει την ολοζώντανη ομορφιά των 29 του χρόνων και φτάνει πάντα πολύ νωρίς στο πλατό, για να ετοιμάσει τις συνταγές του. Οι κουβέντες μαζί του ξεκινάνε και τελειώνουν συνήθως στη μαγειρική. Ζει και αναπνέει για να μαγειρεύει. Προσωπικά, θα τον χαρακτήριζα δέσμιο της δουλειάς του, την οποία εκείνος έχει αναγάγει σε προορισμό του. Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες καθημερινής επαφής, ένα πράγμα κατάλαβα καλά: μην του μιλήσεις ποτέ άσχημα για τα πιάτα του και μην πλησιάσεις την κουζίνα του, αν δεν πρόκειται να δοκιμάσεις κάτι απ’ όσα ετοιμάζει. Είναι το βάσανό του αυτό. Θέλει ό,τι μαγειρεύει να αφήνει ικανοποίηση στον ουρανίσκο και να καταναλώνεται. Διαφορετικά, θα του χαλάσεις τη μέρα. Τώρα, πλέον, που είμαστε οι δυο μας σε ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο πλατό, του ζητάω να πάμε πίσω στη Θεσσαλονίκη. Τότε που ανακάλυπτε πως η λογιστική δεν ήταν το «φόρτε» του.

«Πέρασα στη λογιστική, άντεξα ένα εξάμηνο κι έφυγα. Πήγα στο στρατό και κάθε εξάμηνο επέστρεφα για να δώσω τα μαθήματα. Έκανα την πρακτική μου σε τράπεζα και στα 20 αποφάσισα πως ούτε αυτό μου άρεσε. Με καθαρά λογιστικό τρόπο, όμως, κατέγραψα
ποια είναι τα πράγματα που μου αρέσουν, όπως το φαγητό και τα ταξίδια, και με ποια ακριβώς επαγγέλματα συνδυάζονται αυτά. Κάπως έτσι, με “συν” και “πλην”, κατέληξα στη μαγειρική» εξομολογείται στο People. Ο ίδιος, επειδή η μητέρα του εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση (κατασκευάζουν γυναικεία παπούτσια) και έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι, μαγείρευε πατάτες με αυγά, μπιφτεκάκια και κολοκυθοκεφτέδες. Για τις συνταγές ρωτούσε συνεχώς τη θεία ή τη γιαγιά του. Το έψαχνε, δηλαδή. Η μητέρα του μαγειρεύει εξίσου καλά, ενώ η αδελφή του αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα εργάζεται σε λογιστικό γραφείο.

Ο Άκης δεν ήταν αυτό που λέμε «τύπος και υπογραμμός» ως παιδί και έφηβος. Δεν του άρεσε να βρίσκεται στην τάξη. Ήταν καλός στη φυσική και τα μαθηματικά, απείχε όμως από τα αρχαία και τα λατινικά. «Δεν πατούσα, δεν ασχολιόμουν, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν είχα κακούς βαθμούς. Έκανα και κοπάνες, ενώ οι απουσίες μου ξεπερνούσαν το όριο. Δεν τις δικαιολογούσαν οι γονείς μου, αλλά την έβρισκα την άκρη μου» λέει σήμερα. «Μέχρι το γυμνάσιο ήμουν πιο κλειστός ως χαρακτήρας. Στο λύκειο, που πήρα και το μηχανάκι, πέρασα τη φάση μαγκιάς κι εγώ. Σκουλαρικάκι, ταξιδάκι με φίλους χωρίς να ρωτήσω τους γονείς.

Κακό παιδί δεν ήμουν, αλλά μου άρεσαν οι επαναστάσεις». Ακόμη και τότε, όμως, ο πρώτος Έλληνας master chef ήταν αυτοσυντηρούμενος. «Δούλευα στον πατέρα μου ή ακόμα και σερβιτόρος, για να έχω τα δικά μου λεφτά. Ήθελα να κάνω εγώ κουμάντο στον εαυτό μου. Προσπαθούσα να είμαι μέσα σε όλα στο σχολείο. Όταν είχα μαθηματικά, πήγαινα στην τάξη, όταν αποφασίζαμε να κάνουμε πανικό στο χημείο, ήμουν εκεί, αλλά πάντα είχα μέτρο. Έφτανα μέχρι εκεί που ήθελα. Ήμουν ελεγχόμενος και όχι ακραίος». Οι ερωτήσεις μου για τις κατακτήσεις του στο σχολείο ή αν θεωρούνταν ο ωραίος της τάξης πέφτουν στο κενό. Ποτέ δεν ένιωσε έτσι, υποστηρίζει.

«Έφυγα από την τράπεζα και ήρθα στην Αθήνα για να πάω σε σχολή μαγειρικής. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι δούλεψα σερβιτόρος για να μαζέψω τα χρήματα για τα δίδακτρα. Κάποια στιγμή δούλεψα σε μια ιρλανδέζικη παμπ, στο Θησείο. Ήμουν ο μόνος Έλληνας εκεί. Μιλούσαν όλοι αγγλικά. Μου άρεσε το στοιχείο της πολυεθνικότητας που είχα συναντήσει. Πήγαινα στη δουλειά και ήμουν χαρούμενος, παρόλο που δούλευα πολλές ώρες. Κάπως έτσι αποφάσισα να πάω στην Αγγλία. Δεν θέλω να ακουστεί περίεργο, αλλά στην Ελλάδα μού έλεγαν ότι ήμουν ο καλύτερος. Ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου. Στην πρώτη μου, λοιπόν, δουλειά στην Αγγλία ήμουν ο χειρότερος.

Άκης Πετρετζίκης Kitchen Lab! Γλυκά, σαλάτες, Σάντουιτς + τσουρέκι vegan

Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Το μεγάλο ανέκδοτο ήταν ότι πήγα στο Λονδίνο, χωρίς να έχω σπίτι και δουλειά. Θεωρούσα ότι Αθήνα και Λονδίνο ήταν το ίδιο πράγμα. Στην τσέπη μου είχα όλες μου τις οικονομίες, 5.000 ευρώ περίπου. Άρχισα να ψάχνω για δουλειά, αλλά δεν είχα προϋπηρεσία. Μέσα από το Facebook, συνάντησα έναν παλιό μου φίλο, στο Brighton. Εκείνος μου άφησε το σπίτι του, καθώς τέλειωνε με τις σπουδές του. Αυτός ήταν και η αιτία που εντελώς τυχαία άφησα ένα βιογραφικό στο καλύτερο εστιατόριο του Brighton, όπως μου είχε επισημάνει. Ήταν η πρώτη μου δουλειά και μεγάλη η ήττα που ένιωσα βλέποντας τις επιδόσεις των άλλων. Τότε κατάλαβα ότι είχα πολύ δρόμο μπροστά μου» λέει στο People ο Άκης Πετρετζίκης.

Όταν τον ρωτάω γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος τον ξεχωρίζει, σκύβει και πάλι το κεφάλι, κρύβει το συνεσταλμένο χαρακτήρα του πίσω από το φωτογενές πρόσωπό του και λέει ότι δεν ξέρει, ότι είναι απορροφημένος στη δουλειά του. Πράγματι, οι φίλοι του αποκαλύπτουν στο People ότι στην Αγγλία σπάνια έβγαινε για να πιει μια μπίρα ή για να διασκεδάσει. Ξυπνούσε πρωί και δούλευε όλη την ημέρα. Υπήρχε, μάλιστα, διάστημα που έκανε τρεις δουλειές, χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Την υποτιθέμενη τηλεοπτική του αντίπαλο, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Άκης την ξεχωρίζει. Την έβλεπε να μαγειρεύει στην τηλεόραση, όταν βρισκόταν στην Αγγλία. «Μου αρέσει που μπορεί να φτιάξει μια πίτα σε είκοσι λεπτά. Το να είσαι καλός στο σπιτικό και παραδοσιακό φαγητό είναι ταλέντο. Έχουμε συναντηθεί, έχουμε μιλήσει και νομίζω πως με συμπαθεί κι εκείνη όσο τη συμπαθώ κι εγώ». Τη δική του κουζίνα θα τη χαρακτήριζε multi culti. Ωστόσο, σέβεται τη γαλλική, «γιατί είναι η καλύτερη στον κόσμο, την έχουν αναγάγει σε επιστήμη», όπως λέει. Η κατάρα του σεφ κυνηγάει και τον Άκη. Ποτέ δεν θα τον δεις να τρώει ένα πιάτο φαγητό, σαν άνθρωπος, με μαχαιροπίρουνο. «Δεν έχω την πολυτέλεια, επειδή τσιμπολογάω όλη μέρα. Πολύ σπάνια, αν έχω ρεπό, θα μαγειρέψω στο σπίτι για να φάω.

Άκης Πετρετζίκης σύζυγος! Πατέρας για δεύτερη φορά

Πολλές φορές, παραγγέλνω απέξω ακόμη και πίτσα ή burger. Μαγειρεύω μόνο για να δοκιμάσω και όχι για να φάω. Επίσης, καλέσματα στο σπίτι δεν κάνω συχνά. Όταν καλώ, είμαι μονίμως σε μια φάση άμυνας, γιατί θέλω να καταλάβω αν τους αρέσει ή όχι το φαγητό, με αποτέλεσμα όλοι να διασκεδάζουν, εκτός από εμένα. Κοιτάζω την πατατοσαλάτα που περίσσεψε κι αναρωτιέμαι τι δεν πήγε καλά. Με νοιάζει αν κάτι δεν αρέσει στον κόσμο. Και όσο μεγαλώνεις και πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο περισσότερο νοιάζεσαι για την αποδοχή της» εξομολογείται στο People. Από την άλλη, του αρέσει όταν τον καλούν για φαγητό, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να κατακρίνει κανέναν.

Ανατρέχοντας σε αυτό το μικρό παρελθόν των τεσσάρων μηνών της γνωριμίας μας, θυμάμαι ότι κάθε φορά που στο πλατό του Πρωινό Μou ακούστηκε το όνομα του κοριτσιού του, της Demy, εκείνος ή κοκκίνισε ή εξαφανίστηκε, με το χαρακτηριστικό γρήγορο βάδην του. Την αποκαλεί Δήμητρα και έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια μαζί. «Δεν το έκρυψα ποτέ ούτε νιώθω αμήχανα. Πρώτα απ’ όλα, όμως, ο κόσμος με αγάπησε για τη δουλειά μου και για αυτό με βλέπει. Καλύτερα, λοιπόν, όταν γράφονται πληροφορίες για μένα, να είναι για τις συνταγές μου. Εκτός αέρα, φυσικά και θα σου μιλήσω για όσα κάνουμε με τη Δήμητρα.

Άκης Πετρετζίκης συνταγές! Για σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστού τόνου, Σνίτσελ κοτόπουλο αλα κρεμ, pancakes κανταίφι

Στον αέρα της εκπομπής και θα κοκκινίσω και θα εξαφανιστώ. Ό,τι είναι προσωπικό ας μείνει προσωπικό». Η συγκατοίκηση με το κορίτσι του θα ήταν και το ιδανικότερο βήμα για τη σχέση τους, μέσα στο 2014. «Στη σχέση μου δεν μου αρέσει να σχεδιάζω το επόμενο βήμα. Θα έρθει από μόνο του. Για μένα, εξάλλου, αν συγκατοικήσεις με κάποιον, είναι σαν να παντρεύεσαι. Όχι ότι δεν μένουμε και τώρα μαζί με τη Δήμητρα, αλλά ουσιαστικά δεν συγκατοικούμε. Σίγουρα, το επόμενο βήμα στη σχέση μας θα είναι η συγκατοίκηση και το θέλω κι εγώ. Σκοπός είναι να βγει αυθόρμητα και στους δύο. Είναι μια ωραία σχέση, με τα “πάνω” της και τα “κάτω” της. Τη στενοχωρώ, όπως ένα αγόρι τη φίλη του κι εκείνη με στενοχωρεί, όπως ένα κορίτσι το φίλο της. Νομίζω, όμως, ότι της χαρίζω και ευχαρίστηση. Εξάλλου, όταν μια σχέση δεν έχει τα “πάνω” της και τα “κάτω” της, λένε πως υπάρχει πρόβλημα. Είναι σαν να μην αγαπάς τον άλλο».

Μπορεί στην κουζίνα του να μοιάζει με υπερδραστήριο πιτσιρικά, αλλά στη ζωή του, ειδικά αν τον ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια, όταν η τηλεόραση δεν είχε μπει στην καθημερινότητά του, σκεφτόταν τον εαυτό του ακόμη και παντρεμένο. «Δεν είναι νωρίς για γάμο. Ζω μόνος από τα 18 μου και είμαι αρκετά έτοιμος για τη ζωή. Θέλω να γίνω μπαμπάς νέος. Να είμαι κοντά στα παιδιά μου ηλικιακά, να είμαι μέρος της ζωής τους κι όχι να με φοβούνται. Θέλω να είμαστε φίλοι. Με φαντάζομαι συχνά μπαμπά» αποκαλύπτει στο People.

Του ζητάω να μοιραστεί ένα μυστικό του. Δεν αρνείται. «Πολλές φορές αυτό που με βασανίζει δεν το βγάζω. Μπορεί να φαίνομαι χαρούμενος και να μην είμαι. Όταν πιάνω τηγάνι στο χέρι μου, γίνομαι ξαφνικά άλλος άνθρωπος. Ακόμη και βόμβες να σκάνε δίπλα μου, εκείνη τη στιγμή είμαι σε άλλον πλανήτη. Στη ζωή μου, ωστόσο, δεν είμαι “ζαμανφού”. Έχω τις μελαγχολίες μου και τις “νταουνίλες” μου». Μπορεί να μη μαλώνει με το παραμικρό, αλλά παθαίνει εκρήξεις. Τα μαζεύει και κάποια στιγμή εκρήγνυται ανεξέλεγκτα. Εκείνες τις στιγμές δεν συζητάει, γιατί θα χάσει το δίκιο του. Και με το κορίτσι του το ίδιο κάνει. Δεν αντέχει τις λογομαχίες. «Εκείνη τη στιγμή ή θα αλλάξω δωμάτιο ή θα κάνω κάτι άλλο» δηλώνει. Επίσης, απολογισμό δεν κάνει μόνο στο τέλος της κάθε χρονιάς, αλλά καθημερινά, χρεώνοντας συνήθως τον εαυτό του για τα λάθη του. «Δεν εκτιμάω τα καλά, σκέφτομαι τα αρνητικά. Τον ζορίζω συνεχώς τον εαυτό μου να κάνει ακόμη περισσότερα». Μέσα στο 2014, πάντως, θα προβληθεί και η εκπομπή του, το concept της οποίας 
–αλλά και ο πιλότος– είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, κυκλοφόρησε και το περιοδικό με την υπογραφή του, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξέλιξης στην καριέρα του.

Με τον Γιώργο και τη Φαίη, τους παλιούς του συνεργάτες, δεν τα έχουν χαλάσει, όπως χαρακτηριστικά λέει, αλλά δεν έχουν πια καθημερινή επικοινωνία. «Φυσικά και μου λείπουν. Ειδικά με τη Φαίη ήμασταν πολύ δεμένοι. Επειδή προϋπήρχε μια πολύ καλή πρόταση από το Mega, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να σκεφτώ ότι θα ακολουθήσω τα παιδιά ούτε άρχισα να ψάχνομαι. Και τώρα, με τον Πέτρο Κωστόπουλο, μια χαρά νιώθω. Εγώ προσπαθώ να προσαρμοστώ με όποιον κι αν είναι δίπλα μου».

Άκης Πετρετζίκης: Η στιγμή που αποφάσισε να πετάξει όλα του τα ρούχα στα σκουπίδια

Άκης Πετρετζίκης! Εχασε τα ΠΑΝΤΑ!!! ”ΕΦΥΓΑ μόνο με το βρακί στο χέρι” Άκης Πετρετζίκης: Η στιγμή που αποφάσισε να πετάξει όλα του τα ρούχα στα σκουπίδια Σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Άκης Πετρετζίκης θα βρεθεί καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρώτος Έλληνας Master Chef διηγείται την πορεία του προς το απόλυτο success story αποκαλύπτοντας πώς μπήκε η μαγειρική στη ζωή του. Περιγράφει πώς πήρε την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του στο Λονδίνο και πως χρειάστηκε ακόμα και να πετάξει όλα του τα ρούχα σε κάδο απορριμμάτων του αεροδρομίου προκειμένου να μην πληρώσει υπέρβαρο καθώς δεν είχε τα χρήματα. Μας περιγράφει πως βρήκε την πρώτη του δουλειά σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin και απαντά στο αν τον έχουν διώξει ποτέ από εστιατόριο.

Εξομολογείται πως ένιωσε όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη ή αν θα έμπαινε στο ριάλιτι μαγειρικής.

Άκης Πετρετζίκης! Στις ΚΟΥΝΙΕΣ με τον γιό του

Πως κατέληξε να είναι σήμερα ο πιο γνωστός Έλληνας σεφ έχοντας δικό του κανάλι You Tube αλλά και ιδιόκτητα εστιατόρια; Τέλος, ο Άκης σχολιάζει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η εστίαση το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας.Ο ίδιος αποκάλυψε πως «λιώνει» στη γυμναστική
O Άκης Πετρετζίκης κατάφερε και έχασε τα παραπανίσια κιλά που πήρε στην καραντίνα με σκληρή γυμναστική. Ο σεφ ανέβασε μια φωτογραφία στους λογαριασμούς του στα social media, στην οποία ποζάρει έξω από το μαγαζί του, «γιορτάζοντας» το άνοιγμα της εστίασης.

Άκης Πετρετζίκης: Θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά

Ντυμένος casual και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του, ο Άκης προέτρεψε τους διαδικτυακούς του φίλους να επισκεφθούν το νέο του κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας για ένα burger. Πολλοί ήταν, όμως, αυτοί που παρατήρησαν ότι έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και του έστειλαν ανάλογα σχόλια με τον Άκη να αποκαλύπτει πως τελευταία «λιώνει» στο ελλειπτικό.

Εν τω μεταξύ αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

Άκης Πετρετζίκης γιος! ”Μπράβο το αγόρι μου”

Σήμερα, στο 13ο τεύχος το θέμα είναι η Ασιατική Κουζίνα. Η ασιατική είναι πραγματικά μία από τις πιο πολυδιάστατες κουζίνες και κρύβει μέσα της αμέτρητες παραλλαγές. Μπορεί, λοιπόν, να είναι σχεδόν αδύνατο να αναλύσουμε κάθε γεύση της, ήταν, όμως, πολύ εύκολο να συγκεντρώσουμε κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές και να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Και μπορεί να νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τον Άκη Πετρετζίκη, σίγουρα όμως δεν γνωρίζετε ποιο είναι το πραγματικό του όνομα.

Αν θέλετε να μάθετε το όνομα του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίστε να διαβάζετε!

Άκης Πετρετζίκης σύζυγος! Πατέρας για δεύτερη φορά

Το βαφτιστικό όνομα του Άκη είναι, Γεώργιος- Ευλάμπιος Πετρετζίκης!

Η αποκάλυψη είχε γίνει παλαιότερα μέσα από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα», με την ομάδα της να αναφέρει πως το Άκης βγαίνει από το Γιωργάκης.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ο Άκης Πετρετζίκης έχει δημοσιεύει φωτογραφίες στο Instagram την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, ενημερώνοντας του διαδικτυακούς του φίλους, πως γιορτάζει!Άκης Πετρετζίκης! Εχασε τα ΠΑΝΤΑ!!! ''ΕΦΥΓΑ μόνο με το βρακί στο χέρι''

Βραβεύσεις
Έτος Θεσμός Βραβείο
2019 Guinness World Records Τα περισσότερα μπέργκερ που έχουν στηθεί σε 1 ώρα, έγινε στην Θεσσαλονίκη με 3.378 μπέργκερ
2018 Tasty Awards Καλύτερο brunch της Αθήνας, για το brunch του Kitchen Lab
Καλύτερο μπέργκερ της Αθήνας, για το burger του Burger AP
2017 Social Media Awards Greece Χρυσό βραβείο για την πιο αποτελεσματική χρήση του Instagram (Best Overall Presence on Instagram)
Πλατινένιο βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Instagram
Χρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Facebook (Best Overall Presence on Facebook)

Χρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο YouTube (Best Overall Presence on YouTube)
Αργυρό βραβείο για την καλύτερη αξιοποίηση των Social Media για ενέργειες Marketing που σχετίζονται με την επικαιρότητα και με τρέχοντα γεγονότα (Best Real-Time Marketing)
Χάλκινο βραβείο για την ομάδα του Άκη Πετρετζίκη, για τη συνολική δουλειά στα Social Media, με βάση τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα (In-house Client Social Media Team)
2016 Dime Awards Best Vertical Thematic Site/Cooking
Best Use of YouTube
Ermis Awards Ermis Design “The Crumbsies”
Red Dot Award The Crumbsies gift packaging
2015 Public Publishing House Greece 1st Prize Audience Award

Εργογραφία
Έτος Τίτλος Κανάλι Σημειώσεις
2010-2011 MasterChef MEGA Διαγωνιζόμενος / Νικητής
2010-2014 Πρωινό mou Παρουσιαστής Στήλης Μαγειρικής
2014-2015 Ιστορίες από τη Λίστα Παρουσιαστής
2014-2016 Κάν’ το όπως ο Άκης
2015-2017 Akis on Food Tube Jamie Oliver’s Food Tube (YouTube)
2015-ακόμη Kitchen Lab Akis Petretzikis (YouTube) Δημιουργός, παρουσιαστής, παραγωγός

Η διατροφή του Άκη
Taste the day
Celebrity Cooking
askAkis
LIVE Home Cooking
Food for Thought
Miscellaneous
2017 Ready Steady Cook ALPHA Παρουσιαστής
2017-2018 Kitchen Lab ΣΚΑΪ
2018-2019 Bake Off Greece ALPHA Κριτική Επιτροπή
2018-ακόμη Kitchen Lab Παρουσιαστής
2019 Akis’ Food Tour
2020-2021 Ready Steady Cook BBC One Συμπαρουσιαστής

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner