Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

/
/
/
930 Views

Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Αλεξάνδρα Μαρτίνου, είναι σύζυγος του εφοπλιστή, Ανδρέα Μαρτίνου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και παράλληλα είναι πρόεδρος της ένωσης “Μαζί για το παιδί”. Η ίδια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, είναι η νέα επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Διαβάστε παρακάτω τις σημαντικότερες πληροφορίες για την Αλεξάνδρα Μαρτίνου:

Ο ρόλος της στην ένωση “Μαζί για το Παιδί”

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και γι αυτό τον λόγο, είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης, από το 2018. Έχει συνδράμει σημαντικά στο να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της αναπηρίας και της κακοποίησης που έρχονται αντιμέτωποι οι ανήλικοι στη χώρα μας. Μάλιστα, η ίδια έχει ταξιδέψει και έχει βρεθεί ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως ακριτικές κοινότητες στον Έβρο, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η φιλανθρωπική της δράση

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, είναι μία γυναίκα που έμπρακτα, με κάθε τρόπο, έχει συνδράμει στην βελτιστοποίηση δομών και υποδομών που σχετίζονται με τα παιδιά. Έτσι, έχει προσφέρει σύγχρονο εξοπλισμό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έχει προχωρήσει σε διαμόρφωση σχολικών γηπέδων ενώ παράλληλα, έχει προσφέρει εξοπλισμό και αθλητικά είδη σε περιπτώσεις που ήταν ανάγκη.

Η ιστορία της οικογένειας Mαρτίνου

Η οικογένεια Μαρτίνου, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά ονόματα εφοπλιστών, στο χώρο της ναυτιλίας. Όλα ξεκίνησαν από την Αθηνά – Νουνού Μαρτίνου, η οποία μάλιστα, θεωρούνταν για πολλά χρόνια μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στην Ευρώπη και πολύ καλή φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Έπειτα, η αυτοκρατορία που η ίδια είχε χτίσει βήμα – βήμα, αφέθηκε στα χέρια των γιων της Ανδρέα και Θανάση και τα ηνία ανέλαβαν τα παιδιά τους, Νικόλας, Γιάννης, Ντίνος και Ανδρέας. Το 1971, η ίδια αποφάσισε να πάρει ξανά στα χέρια της ό,τι είχε χτίσει και έτσι μαζί με τους γιους της, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management.

Κίκος Μαρτίνος: Η ζωή του εφοπλιστή που ξέφυγε από τους απαγωγείς

Ο γάμος της με τον Ανδρέα Μαρτίνο

Το 1997, ο Ανδρέας Μαρτίνος δημιούργησε την εταιρεία Minerva Marine. Γνωρίστηκε με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά τα οποία ονομάζονται Αταλάντη, Κίκος και Αλίκη. Η ίδια μάλιστα, έχει γίνει και γιαγιά από τις κόρες της, Αλίκη και Αταλάντη.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Ποια είναι όμως η γυναίκα που θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή να ηγηθεί της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν εκεί;

Ντίνος Κόκκαλης – Αταλάντη Μαρτίνου: Χλιδάτος γάμος στις Σπέτσες

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ήταν πάντα δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και γενικότερα δίπλα στον άνθρωπο και η διαδρομή της και οι πράξεις της το επιβεβαιώνουν αυτό περίτρανα.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Από μικρή έδειξε ότι θέλει να βοηθάει με κάθε τρόπο τον συνάνθρωπο
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ένιωσε από πολύ μικρή την ανάγκη να βοηθάει τους συνανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορεί. Μάλιστα ως παιδί βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ, που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, στο οποίο η Αλίκη Βεκρή ήταν δραστήριο μέλος. Άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο ήταν και πατέρας της, Σωκράτης.

Ο Ψινάκης και Κροίσοι του Γκστάαντ!

Οι σπουδές
Η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου φοίτησε Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας και στη συνέχεια των σπουδών της πήγε στην Ελβετία. Εκεί πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η οικογένεια
Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο και μάλιστα όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν καλά το ζευγάρι κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο ένας βρήκε το άλλο του μισό στον άλλο. Η Αλεξάνδρα και ο Ανδρέας Μαρτίνος απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Η στιγμή που την συγκλόνισε
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν πάντα δίπλα στους ανθρώπους με ανάγκη, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βίωσε μια στιγμή που την συγκλόνισε και την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Την περίοδο εκείνη γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί με σύνδρομο Down, τον Γιώργο.

Η γνωριμία τους και η ιστορία αυτή την έκαναν να ασχοληθεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη.

Η συνάντηση αυτή οδήγησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Και δεν έμεινε εκεί. Το 1996 δημιούργησε το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί», που έχει ως σκοπό την βοήθεια παιδιών και οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγείας.

Ανδρέας Μαρτίνος είναι εφοπλιστής και μέλος, μίας από τις πιο ισχυρές οικογένειες εφοπλιστών στη χώρα μας, που δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό τομέα και κυριαρχεί στις θάλασσες εδώ και τρεις γενιές. Ο ίδιος, είναι ιδιαίτερα ενεργός σε ό,τι αφορά τα καράβια και την ναυτιλία και διαθέτει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

H ιστορία της οικογένειας

Όλα ξεκίνησαν από την Αθηνά – Νουνού Μαρτίνου, η οποία ήταν η δημιουργός όλης αυτής της αυτοκρατορίας, που ακολούθησε στη συνέχεια. Η ίδια, λένε πως ήταν μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Ευρώπη και μάλιστα, είχε φιλικές σχέσεις και με την βασίλισσα Ελισάβετ. Με κόπο και πολλή δουλειά, κατάφερε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος, ώστε όλες οι επόμενες γενιές από εκείνη, να είναι εξασφαλισμένες και να συνεχίζουν την ιστορία του ονόματος “Μαρτίνου”.

Η επαγγελματική του πορεία

Τα βήματα της Αθηνάς, ακολούθησαν και οι 3 γιοι της Ανδρέας, Θανάσης και Ντίνος. Το 1971 η ίδια με τους τρεις γιους της, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management. Η εταιρεία, έφτασε στο σημείο να ελέγχει στόλο 36 πλοίων. Το 1997, ο Ανδρέας, δημιούργησε την δική του εταιρεία, τη Minerva Marine και με τη δική του σκληρή προσπάθεια και γνώσεις, κατάφερε να γίνει πολύ ισχυρός στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Αλεξάνδρα Μαρτίνου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Συγκεκριμένα, κατάφερε να έχει στη κατοχή του 54 πλοία. Αντίστοιχα, ο αδελφός του Ντίνος, ανέλαβε την Thenamaris, ενώ ο αδελφός του Θανάσης, είχε ήδη αποχωρήσει από το 1991 και δημιούργησε και εκείνος την δική του εταιρεία. Εκτός από την δραστηριοποίηση στις ελληνικές θάλασσες, δραστηριοποιούνται παράλληλα και στην στεριά, αφού διαθέτουν και μεγάλες εκτάσεις γης σε όλη την Ελλάδα.

Ο γάμος του με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ο ίδιος, παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την οποία μάλιστα, απέκτησαν και τρία παιδιά. Την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη. Η Αταλάντη, παντρεύτηκε με τον Ντίνο Κόκκαλη, ο οποίος είναι γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη. Η Αλίκη Μαρτίνου, παντρεύτηκε με τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη και ο Κίκος, με την Μαρίνα Λιβανού. Μάλιστα, ο Ανδρέας Μαρτίνος έχει γίνει και παππούς, αφού έχει αποκτήσει εγγόνια και από τα τρία παιδιά του.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :