freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 11 Νοεμβρίου 1954 (67 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη (Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 1954) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Τηλεόραση
Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1984 στη σειρά “Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία” το 1984. Ακολούθησαν κάποιες δουλειές στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των οποίων “Ατέλειωτη αγάπη”, “Φανή” και “Το Φάντασμα”. Τη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκε στις σειρές “Ανατομία ενός εγκλήματος”, “Τα Ψάθινα Καπέλα”, “Η πρόβα του νυφικού”, “Το τρίτο στεφάνι”, “Η Αίθουσα του θρόνου” και άλλες.

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό! Η ηλικία, οι σπουδές, η καταγωγή. το ύψος και τα κιλά

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει λάβει σε αρκετά επεισόδια των σειρών “Κόκκινος Κύκλος” και “10η εντολή” ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τις οικογενειακές κωμικές σειρές “Ευτυχισμένοι Μαζί” και “Μ+Μ”.

Αλεξάνδρα Παντελάκη: “Τα έχανα, δεν μίλαγα, σκεφτόμουν τι θα του πω όταν είχα πάει πια σπίτι μου”

Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρέ Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία και Ατέλειωτη Αγάπη και Φανή και Το φάντασμα και Ανατομία ενός εγκλήματος και Εσύ Απόφασίζεις και Ο Πέτρος και τα κορίτσια του και Δρόμοι της πόλης και Το τρίτο στεφάνι και Τα Ψάθινα Καπέλα και Η πρόβα του νυφικού και Ντόλτσε Βίτα και Οι Επαγγελματίες και Διπλή Αλήθεια και Το Χρώμα του φεγγαριού και Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Απιστίες και Χωρικά Ύδατα και Η αίθουσα του θρόνου και Νυχτερινό Δελτίο και Το φτερούγισμα του γλάρου και Θύματα

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό: Το ύψος τα κιλά, η ηλικία, οι σπουδές και η καταγωγή

Ειρήνης και Ερόικα και Επιθυμίες και Μικρές Αμαρτίες και Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων και Κόκκινος Κύκλος και Αθώος ή ένοχος και Ζευγάρια και Αχ και να ‘ξερες και Οίκος Αντοχής και 10η εντολή και Στον ήλιο του Αιγαίου και Δυο μέρες μόνο και Στο Παρά Πέντε και Εντιμότατοι κερατάδες και Για την Άννα και Ιστορίες Μυστηρίου και Ευτυχισμένοι Μαζί και Μαύρα Μεσάνυχτα και Λατρεμένοι μου γείτονες και Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα και Μ+Μ και Εργαζόμενη Γυναίκα και Ο 3ος Νόμος και Κλινική Περίπτωση και Οι Βασιλιάδες και Μην αρχίζεις τη μουρμούρα και Το σόι σου και Ου Φονεύσεις και Άγριες Μέλισσες και Σε ξένα χέρια

Αλεξάνδρα Παντελάκη: Ο γάμος στα 48 της, η κατάθλιψη, η κακή σχέση με τον πατέρα της και ο φόβος που ένιωσε

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1954. Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1984 στη σειρά “Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία” το 1984. Ακολούθησαν κάποιες δουλειές στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των οποίων “Ατέλειωτη αγάπη”, “Φανή” και “Το Φάντασμα”. Τη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκε στις σειρές “Ανατομία ενός εγκλήματος”, “Τα Ψάθινα Καπέλα”, “Η πρόβα του νυφικού”, “Το τρίτο στεφάνι”, “Η Αίθουσα του θρόνου” και άλλες.

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει λάβει σε αρκετά επεισόδια των σειρών “Κόκκινος Κύκλος” και “10η εντολή” ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τις οικογενειακές κωμικές σειρές “Ευτυχισμένοι Μαζί” και “Μ+Μ”.Στο κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία “Κραυγή γυναικών” το 1978.

Ο γάμος μου με έκανε από στρίγκλα… αρνάκι
Η Αλεξάνδρα Παντελάκη παντρεύτηκε στα 48 της τον άνθρωπο που είχε ονειρευτεί, ένα ζωγράφο, του οποίου αποτελεί τη μούσα και είναι το μοντέλο του στα περισσότερα έργα του. Οι δυο τους είναι ερωτευμένοι 22 χρόνια, ενώ η σχέση αυτή, όπως παραδέχεται η ηθοποιός, από «στρίγκλα» την έκανε «αρνάκι».

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η ίδια η ηθοποιός έχει πει σχετικά: «Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο, από το 1972, πριν τελειώσω τη σχολή. Χτίζαμε το θέατρο του Μιχαηλίδη και μέσα στη δικτατορία δεν υπήρχε σε κάθε γωνιά και μία θεατρική ομάδα που σε περιμένει. Ήταν σοβαρό να κάνεις μια ομάδα και να ανεβάζει πολιτικό θέατρο ως αντίσταση. Το χώρο αυτόν τον χτίσαμε με τον Μιχαηλίδη, τον Λευτέρη Βογιατζή, ηθοποιός τότε, τη Σοφία Σπυράτου τη Μαρίκα Τζιραλίδου… το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί. Μπήκαμε μέσα και ήταν γκαράζ, το χτίσαμε με τα χέρια μας, γι’ αυτό πιστεύαμε πολύ αυτό που κάναμε.

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Είμαι ευάλωτη με τον πανικό – έπαθα κατάθλιψη
«Εγώ κατάθλιψη έπαθα γιατί στριμώχτηκα πολύ από σκηνοθέτη. Δεν θα πω το όνομα του. Είμαι ευάλωτη, έχω έναν πανικό και ο σκηνοθέτης επαύξησε τον πανικό αυτό… Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος. Έγινε σε μεγάλη ηλικία, είναι φοβερό το συναίσθημα αυτό. Έχω ένα νευρικό σύστημα το οποίο ταλαιπωρώ από το 1972. Το νευρικό σύστημα του ηθοποιού είναι το όργανο του, παίζει με τα νεύρα του. Αν 2-3 φορές νιώσεις απόρριψη, τρομάζεις. Πάντα υπάρχει μια αφορμή που ανοίγει η καταβόθρα της κατάθλιψης, οπότε μετά βγαίνουν ανασφάλειες από τα παιδικά σου χρόνια, αδιανόητα πράγματα, αλλά είναι κάτι που θεραπεύεται και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Ουσιαστικά θέλει να ζητήσεις βοήθεια από γιατρό, μόνο από ειδικό, και να μην πεις: «Θα το πω σε μια φίλη μου». Με αγωγή, με σεροτονίνη. Δεν είναι ντροπή, θεραπεύεται. Έτσι έγινα καλά και τώρα όλα είναι μια χαρά», είχε πει η Αλεξάνδρα Παντελάκη.

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο άντρας μου νομίζει ότι είμαι 5 χρονών και μου φέρεται σαν να είμαι η μπέμπα του
Όταν ήμουν μικρή, επειδή δεν ήμουν ωραία και είχα ένα πρόβλημα με το σώμα μου, «κάτι» μου «έλεγε» ο καθρέφτης μου… ότι δεν ήμουν αυτό που έπρεπε να είμαι,., κατά τη γνώμη μου. Τότε έλεγα: «Παναγία μου, όταν μεγαλώσω, θέλω να βρω ένα ζωγράφο, να του αρέσει η Αναγέννηση, γιατί μόνο έτσι θα με δεχτεί». Ήμουν λίγο αναγεννησιακή.

Αλεξάνδρα Παντελάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Βρήκα λοιπόν έναν άντρα που είναι ζωγράφος και του αρέσει η Αναγέννηση. Είμαι η μούσα του, αν κοιτάξει γύρω-γύρω μέσα στο σπίτι… αυτό μου δίνει την αίσθηση της μεγάλης αγάπης του, ότι με αγαπάει και με βλέπει όμορφη. Μπορεί να φτιάξει έργο του με τη μορφή μου από φωτογραφία, δεν μου τα δείχνει και όλα, μπορεί να μου τα δείξει μετά από ένα μήνα. Δεν με στήνει απέναντι του. Υπάρχει μεγάλος έρωτας, 22 χρόνια. Τον άντρα μου δεν τον γνώρισα 20 χρονών. Παντρεύτηκα σε ηλικία 48 χρονών. Η ζωή αρχίζει στα 50, το ακούτε; Ο άντρας μου νομίζει ότι είμαι 5 χρονών και μου φέρεται σαν να είμαι η μπέμπα του. Έξω από το δωμάτιό μου έχει βάλει μια μικρή επιγραφή που λέει: «Εδώ κοιμάται η βασίλισσα».

Έγινα από στρίγκλα αρνάκι
«Τρελαίνομαι, εγώ δεν ήξερα ότι είμαι, μπέμπα. Ήμουν ένας αγριεμένος άνθρωπος, διότι προσπαθούσα να επιβιώσω στο θέατρο. Ξαφνικά τον γνωρίζω και λέγανε όλοι: «Τι είναι αυτό; Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι». Έβγαλε την μπέμπα από μέσα μου, άλλαξα, ηρέμησα, κι αυτό στην ηλικία των 48 χρονών. Ηρέμησα γιατί κατάλαβα ότι κάποιος με αποδέχτηκε, απέκτησα εμπιστοσύνη απόλυτη στον άνθρωπο αυτό. Ο άντρας μου με δέχτηκε όπως είμαι στο σώμα, στην ψυχή, με τα ελαττώματα μου…» έχει αναφέρει η Αλεξάνδρα Παντελάκη.

Ζω ακόμα με τα χρήματα από το Ευτυχισμένοι Μαζί
Η Αλεξάνδρα Παντελάκη κάνει δυναμικό come back στην τηλεόραση καθώς συμμετέχει στη σειρά Άγριες Μέλισσες. Η ίδια μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα της δουλειά στην TV.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στις Άγριες Μέλισσες είπε: «Όταν με πήρε τηλέφωνο ο κος Χαρίτος, κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό από τη χαρά μου. Μου είπε «σε θέλω για ένα ρόλο περίπου 40 επεισόδια, μέσα στη φυλακή, το μόνο που θα σου ζητήσω είναι να βάψεις τα μαλλιά σου», δεν υπήρχαν πολλές ξανθιές εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

Έχουμε μια σχέση μάνας και κόρης. Είναι πολύ συγκινητικό ότι μια μέρα που με βλέπει να κρατάω στα χέρια μου την Αγία Γραφή χωρίς να ξέρω να διαβάζω, μου λέει θα σε μάθω εγώ γράμματα. Έχουμε έναν φοβερό βασανιστή, ο οποίος είναι ο διευθυντής των φυλακών, ο γλυκύτατος κατά τ’ άλλα Βασίλης Μπισμπίκης. Η Ελένη περνάει πολλά βασανιστήρια, απομόνωση, την καταβρέχουν, την δέρνουν… ταλαιπωρείται πάρα πολύ. Έχει πολύ έντονες σκηνές. Πιστεύω ότι μετά από πολλά, το καλό θα νικήσει.

Και εγώ, όταν θα μάθετε για ποιο λόγο είμαι μέσα, θα δείτε ότι δεν είμαι ένας κακός άνθρωπος αλλά ότι είχα κάποιο δίκιο σε αυτό κρίμα που έκανα», αποκαλύπτει η Αλεξάνδρα Παντελάκη. Η πιο ενδιαφέρουσα εξομολόγηση, όμως, ήταν αυτή που αφορούσε τη σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί με τον Γιάννη Μπέζο. «Τα χρήματα στο Ευτυχισμένοι Μαζί ήταν πάρα πολύ καλά, αν σκεφτείς ότι από αυτά τα χρήματα ζω ακόμα. Τότε έπαιρνα 1,000 ευρώ καθαρά το επεισόδιο, αλλά μπορεί σε μία μέρα να τελείωνα 3 επεισόδια».

Η φιλία δεν με βοηθάει, δεν ευνοεί -Τον Βογιατζή τον φοβόμουν
«Δεν έχω βοηθηθεί επαγγελματικά από φίλους και από παρέες.Πιο πολύ βοηθήθηκα από ανθρώπους που με εκτιμούσαν και με πήραν στη δουλειά, ενώ δεν ήμασταν… κολλητάρια και μπορώ να πω ότι είναι πιο ισότιμη η σχέση. Όταν είσαι μέρα-νύχτα με τον άλλο, η συνεργασία με τη φιλία… κάτι δεν πάει καλά. Αυτό μου συνέβη με τον Βογιατζή, που ήμασταν κολλητοί από την ηλικία των 20 χρονών και ξαφνικά, όταν με σκηνοθέτησε, είδα μπροστά μου ένα θηρίο. «Εδώ είναι σκηνή, ξεχνάς ό,τι ξέρεις», αυτό μου είπε.

Και συνεχίζοντας η Αλεξάνδρα Παντελάκη είχε πει: «Στη σκηνή επάνω τον φοβόμουν πάρα πολύ, δεν μπορώ να στο περιγράψω. Εκτός σκηνής κανονικά, ήταν ο Λευτέρης που ήξερα. Δύσκολα κομμάτια ήταν η συνεργασία μου μαζί του, όπως και η συνεργασία μου με τον Σταμάτη Κραουνάκη, που ήταν κολλητός φίλος μου. Η φιλία δεν με βοηθάει, δεν ευνοεί».

25 χρονών έχασα τη μητέρα μου- με τον πατέρα μου δεν είχα την καλύτερη σχέση
Στη ζωή μου το δύσκολο κομμάτι ήταν όταν ήμουν 25 χρονών «έχασα» τη μητέρα μου και το «έφαγα» μόνη μου, καθώς δεν είχα αδέλφια. Έμεινα μόνη με τον πατέρα μου, με τον οποίο δεν είχα και την καλύτερη σχέση. Έπαθε Αλτσχάιμερ και για δύο χρόνια έχασα τον κόσμο, διότι είχα ένα «μωρό» μέσα στο σπίτι. Όλη αυτή η ευθύνη, επειδή δεν είχα άλλον άνθρωπο, έπεφτε σ’ εμένα. Στο σπίτι μου δεν είμαι καλή στην κουζίνα, είμαι καλή στα άλλα δωμάτια και κυρίως είμαι καλή εκτός σπιτιού. Δεν μαγειρεύω, αυτό το έχει αναλάβει ο άντρας μου, γιατί γουστάρει, όχι γιατί του το επέβαλα εγώ. Κάνω όμως κοκτέιλ, που είναι τα καλύτερα της Αθήνας» είχε αναφέρει η Αλεξάνδρα Παντελάκη.

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1984 Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2 Επεισόδιο: “Μουσική Συναυλία”
1988 Ατέλειωτη Αγάπη ΕΤ1 Επεισόδιο: “Η θεία από τη Νέα Υόρκη”
1989 Φανή ΕΤ1
1990 Το φάντασμα ΕΤ2
1993 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 μητέρα Μάγδας Επεισόδιο: “Καθαρτήριο”
ANT1 Μάρθα Επεισόδιο: “Αμόκ”
Εσύ Απόφασίζεις MEGA
1994 Ο Πέτρος και τα κορίτσια του MEGA Θεώνη Κερασίδη Επεισόδιο: “Ο καλόγερος προβελλέγκιος”
Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Επεισόδιο: “Ενοικιάζεται”
ANT1 μητέρα Γιώργου Επεισόδιο: “Δηλητήριο”
ANT1 Επεισόδιο: “Σόνια Κρίλοβιτς”
1995 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Επεισόδιο: “Έκπτωτος Άγγελος”
Δρόμοι της πόλης ANT1 Κοσμίδη Επεισόδιο: “Κάθαρση”
Το τρίτο στεφάνι ANT1 Μπέμπα 2 επεισόδια
1995-1996 Τα Ψάθινα Καπέλα ΕΤ1 Ροδιά Βασικό Καστ
Η πρόβα του νυφικού ANT1 Θάλεια Βασικό Καστ
Ντόλτσε Βίτα MEGA Βιβή / Τζένη Καφαντάρη 2 επεισόδια
1996 Οι Επαγγελματίες MEGA Επεισόδιο: “Ενυδρείο”
1997 Διπλή Αλήθεια ΕΤ1 θεία Στεφανίας Επεισόδιο: “Αγνώστου Πατρός”
ΕΤ1 Επεισόδιο: “Έρωτας”
ΕΤ1 Σοφία Πετρίδου Επεισόδιο: “Σιωπή και κραυγή”
Το Χρώμα του φεγγαριού ANT1 μητέρα Πάνου 1 επεισόδιο
Αθήνα – Θεσσαλονίκη ΕΤ1 Guest Εμφάνιση
1997-1998 Απιστίες ANT1 Μαρία Βασικό Καστ
1998 Χωρικά Ύδατα ΕΤ1 Guest Εμφάνιση
1998-1999 Η αίθουσα του θρόνου MEGA Γιαννιώ 16 επεισόδια
Νυχτερινό Δελτίο ΕΤ1 6 επεισόδια
Το φτερούγισμα του γλάρου ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Θύματα Ειρήνης MEGA Άντρια 2 επεισόδια
Ερόικα ΕΤ1 μις Μπάσκετ 1 επεισόδιο
1999-2000 Επιθυμίες ANT1 Αλεξάνδρα Βασικό Καστ
1999-2001 Μικρές Αμαρτίες STAR Χριστίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000 Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων ΕΤ1
Κόκκινος Κύκλος ALPHA Βάσω Επεισόδιο: “Οικογενειακή Υπόθεση”
ALPHA θεία Κώστα Επεισόδιο: “Πατρώνυμο”
2001 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Μαρία Επεισόδιο: “Το τέλος του παιχνιδιού”
ALPHA μητέρα Επεισόδιο: “Μισή ζωή”
ALPHA Ελένη Επεισόδιο: “Στην τύχη”
ALPHA Δήμητρα Επεισόδιο: “Παράδεισος”
Αθώος ή ένοχος ANT1 Επεισόδιο: “…Μ’ Αγαπάς”
2002 Ζευγάρια ANT1 Guest Εμφάνιση
Αχ και να ‘ξερες ALPHA 1 επεισόδιο
2003 Οίκος Αντοχής ALPHA Guest Εμφάνιση
2004-2007 10η εντολή ALPHA διάφοροι ρόλοι 11 επεισόδια
2005-2006 Στον ήλιο του Αιγαίου ANT1 Ανδριάνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Δυο μέρες μόνο MEGA Αλεξάνδρα 5 επεισόδια
2006 Στο Παρά Πέντε MEGA γειτόνισσα Καστέλη 1 επεισόδιο
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA μητέρα Αγαθοκλή Επεισόδιο: “Ο αγαθιάρης κερατάς”
2007 Για την Άννα ANT1 Όλγα 2 επεισόδια
Ιστορίες Μυστηρίου ANT1 Κωνσταντίνα Επεισόδιο: “Κρυφοί δεσμοί”
2007-2009 Ευτυχισμένοι Μαζί MEGA Ιφιγένεια Σασλίδου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Μαύρα Μεσάνυχτα MEGA Ευγενία Μάτσουλα 8 επεισόδια
2008 Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Έλενα Πετροχείλου 3 επεισόδια
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Λαιμού Επεισόδιο: “Ένα γράμμα στο ταξί”
2009-2010 Μ+Μ MEGA Βιργινία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Εργαζόμενη Γυναίκα ANT1 Κική Νταλάκα Επεισόδιο: “Η νοσοκόμα”
Ο 3ος Νόμος MEGA Φωτεινή Επεισόδιο: “Δραπέτες”
2012 Κλινική Περίπτωση MEGA Αγγελική Στάικου 1 επεισόδιο
2013 Οι Βασιλιάδες MEGA Ελεάνα Μαθιακάκη 5 επεισόδια
2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Μιμή 1 επεισόδιο
2015 10η εντολή ALPHA Ειρήνη Επεισόδιο: “Το χωράφι”
ALPHA Κλαίρη Επεισόδιο: “Εκδίκηση”
ALPHA Ελένη Επεισόδιο: “Μπαρούτη”
Το σόι σου ALPHA Ευτυχία Επεισόδιο: “Η Νονά”
2019 Ου Φονεύσεις OPEN Μαργαρίτα Επεισόδιο: “Στάχτες”
2020 Άγριες Μέλισσες ANT1 Φωτεινή Αβδελά 27 επεισόδια
2021-2022 Σε ξένα χέρια Ετρ1 Μάρω Αχτύπη Πρωταγωνιστικός Ρόλος

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner