Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, lifestyle, bio and…more

Αλέξης Κούγιας βιογραφικό: Η ηλικία, η καταγωγή, οι σπουδές, ο γάμος και τα 2 παιδιά! Ο Αλέξης Κούγιας (Πετρούπολη Αθηνών, 24 Ιανουαρίου 1951) είναι Έλληνας δικηγόρος-ποινικολόγος, ποδοσφαιρικός παράγοντας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Τελευταία ΝΕΑ! Αλέξης Κούγιας: “Θα το πληρώσετε πολύ ΑΚΡΙΒΑ”

Βιογραφία και σταδιοδρομία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πετρούπολη. Σπούδασε νομικά αρχικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’όπου και αποφοίτησε.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος το 1974. Για πρώτη φορά απασχόλησε τη δημοσιότητα το 1976 ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη[2]. Επίσης έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η δίκη των Σατανιστών, και της 17 Νοέμβρη

 

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ακόμη είχε αναλάβει την υπεράσπιση του οδηγού της νταλίκας Δημήτρη Ντόλα, ο οποίος ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη στις 13 Απρλίου 2003, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθείας.[3]

Το Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο[4].

Έχει διαγραφεί μία φορά από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Oταν ο Αλέξης Κούγιας έλεγε στον Αρναούτογλου για Λαζόπουλο: «Ήμουν έτοιμος να τον κατασπαράξω» video

Στις 11 Απριλίου 2005 προέβη σε ξυλοδαρμό, στην πλατεία Κολωνακίου, εναντίον του δημοσιογράφου και ακτιβιστή Γρηγόρη Βαλλιανάτου, λόγω παλαιότερης διένεξής τους, με αιτία δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου εναντίον του Αλέξη Κούγια σε τηλεοπτική εκπομπή.[5][6] Την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Κούγιας συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες.[7][8] Τελικώς, ένα μήνα αργότερα στις 12 Μαΐου 2005, κατόπιν απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Αλέξης Κούγιας τέθηκε σε προσωρινή αργία 6 μηνών.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της Λίντσευ Λόχαν! Τι λέει για το κλαμπ που έχει το όνομα της

Αθλητικός παράγων

Παράλληλα με τη δικηγορία ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο, σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, τόσο στον Άρη Πετρούπολης σε μικρή ηλικία, όσο και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου [11], στο τοπικό πρωτάθλημα. Αργότερα, ασχολήθηκε με τα διοικητικά του αθλήματος. Το 1997 και το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, για μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Λαμίας, της Παναχαϊκής, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα του Ιωνικού Νικαιας, αλλά και του Αιγάλεω Α.Ο.

Αλέξης Κούγιας ΟΛΕΘΡΟΣ: ‘Κατέστρεψα το «προϊόν» Κατερίνα Καινούργιου’

, του οποίου, επιπλέον, υπήρξε γενικός αρχηγός όπως και νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε. τη δεκαετία του ’80, επί προεδρίας Βίκτωρα Μητρόπουλου. Επίσης έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Παναχαϊκής 2005 και το Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της από τον Κώστα Μακρή. Ως αθλητικός παράγοντας έχει πρωτοστατήσει σε πολλά επεισόδια, στα οποία, μεταξύ άλλων, έχει ξυλοκοπήσει διαιτητή αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας.

 

 

Στις 19 Ιανουαρίου 2011, η εμφάνιση του Αλέξη Κούγια έξω από το γήπεδο Παναχαϊκής στην Αγυιά δημιούργησε ένταση όταν οπαδοί της ομάδας από την Πάτρα καταφέρθηκαν εναντίον του. Στην συνέντευξη Τύπου, ο Κούγιας εξύβρισε και έφτυσε τον Πατρινό δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη και την επόμενη ημέρα, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων ζήτησε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας για το θέμα αυτό.

Αλέξης Κούγιας: Δριμεία επίθεση κατά του Ντέμη Νικολαΐδη! ΣΥΞΥΛΗ η Βανδή

Διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Ο Αλέξης Κούγιας έχει ασχοληθεί επί δεκαετίες με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 2011 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

 

Το 2014, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρα από το 1996 «εγκληματική οργάνωση» (αποτελούμενη από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και δικαστές) η οποία προστατεύεται κατά περιόδους από τον εκάστοτε «ισχυρό», αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρωταθλητή και εξασφαλίζοντας έτσι για αυτόν το χρηματικό bonus της UEFA από το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Πρόσφατα, με κατάθεσή του στη δίκη για τους στημένους αγώνες ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το Koriopolis είναι δημιούργημα του Νίκου Πατέρα μαζί με τους Γ.Αλαφούζο, Κ.Θωμαϊδη, Μ.Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείρια του, με σκοπό να βλάψει τον Μαρινάκη[17]. Τόνισε επίσης ότι ο Ν. Πατέρας με τη βοήθεια του Ισίδωρου Ντογιάκου (ψηλός Σισέ), αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου[18], άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες του Μαρινάκη, τις οποίες αργότερα παρέδωσε στον ανακριτή Ανδρεάδη, ο οποίος προχώρησε σε άσκηση δίωξης

Προσωπική ζωή

Κατοικεί στην Αθήνα. Έχει κάνει δύο γάμους. Νυμφεύτηκε για πρώτη φορά περίπου το 1982-83, αλλά μετά από περίπου 1-2 μήνες η σύζυγός του η Τίλντα (Μαρινέλλα), εβραϊκής καταγωγής, κάηκε και σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό της σε τροχαίο δυστύχημα στην Κηφισιά. Νυμφεύτηκε για δεύτερη φορά στις 24 Ιανουαρίου του 2001 με το μοντέλο Εύη Βατίδου και ο γάμος τους διήρκησε έως τον Οκτώβριο του 2007. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χρήστο Κούγια (9/3/2002) και την Μάιρα Κούγια (20/1/2005)Όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Κούγιας είχε τροχαίο ατύχημα το πρωί της περασμένης Παρασκευής. ο ποινικολόγος κατευθύνονταν προς τη Λάρισα για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Ηλία Φυντάνη και στο δρόμο συνέβη το τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να γίνει… σμπαράλια.

Κούγιας – Καινούργιου: Η…ΠΙΠΑ της ΕΙΡΗΝΗΣ! Νίκες, ήττες και …ερωτικές επιστολές

Φωτογραφίες από το Ι.Χ. του Αλέξη Κούγια προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Πρωινό. «Να πάει στο δι@ολο το αυτοκίνητο. Είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει να κάνει αγωγή και στην Εθνική οδό. Και στην κατασκευάστρια εταιρία» είπε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά ο Αλέξης Κούγιας.

 

«Στην ευθεία βρήκε λίμνη νερού και απογειώθηκε. Άρχισε να περιστρέφεται στον δρόμο, πρώτα βρήκε στο πίσω μέρος και ακολούθως έκανε μετωπική σύγκρουση με το διαχωριστικό» είπε στη συνέχεια.

Το αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια είναι το ίδιο με του αδικοχαμένου Mad Clip. Ο γνωστός ποινικολόγος, αναμφίβολα είχε τύχη βουνό.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :