Ροή ειδήσεων

Αλέξης Τσίπρας: Δώστε μας έξι μήνες και θα είμαστε μια άλλη χώρα

Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους. Αυτό  δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  σε αποκλειστική συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern.
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην προδημοσίευση της συνέντευξης, από τον ελληνικό ενημερωτικό ιστότοπο “The Press Project”, θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα του απέτυχε.
«Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του».
Ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται το τελεσίγραφο, να συμφωνήσει με την πρόταση του Eurogroup ως την Παρασκευή. «Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά».
Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τους όρους του ισχύοντος προγράμματος».
 
«Δεν θέλουμε νέα δάνεια βοήθειας. Θέλουμε χρόνο ώστε να μπορούμε να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Δώστε μας έξι μήνες και θα είμαστε μια άλλη χώρα», λέει χαρακτηριστικά και το απόσπασμα αυτό επιλέγει το Stern για να τιτλοφορήσει τη συνέντευξη.

Back to top button