Hit enter after type your search item

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση 27 Μαρτίου 1967 (55 ετών), Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 1967) είναι Ελληνίδα οικονομολόγος και νομικός, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του κόμματος.

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε το 1967 στη Νέα Υόρκη, πρωτότοκη κόρη του καθηγητή πυρηνικής φυσικής Παναγιώτη Ασημακόπουλου, που καταγόταν από την Πύλο της Μεσσηνίας. Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος ήταν συμμαθητής στη Σχολή Αναβρύτων με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος αργότερα έγινε νονός της Άννας – Μισέλ μαζί με τη σύζυγό του, τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα έζησε στο Π. Φάληρο στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια με την οικογένειά της μετακόμισε στα Ιωάννινα, όταν ο πατέρας της εξελέγη καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σπούδασε Οικονομικά στο Bryn Mawr College της πολιτείας της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και νομικά με ειδίκευση στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έλαβε περαιτέρω εξειδίκευση στο London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης στην Ισπανία και στο Institut d’Études Françaises d’Avignon στην Γαλλία.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Επιβεβαίωσε το χωρισμό της από τον Γιώργο Λεγάκη

Επαγγελματική δράση
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε ως δικηγόρος στην Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και το διεθνές τραπεζικό δίκαιο και εξακολουθεί να είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου και διηύθυνε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, στα Ιωάννινα με αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Παράλληλα, εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως επίσης και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες συμβούλων στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εμφανίστηκε στους Κου Κου με ψεύτικες βλεφαρίδες

Πολιτική σταδιοδρομία
Ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά το 2007 όταν και εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό του Νίκου Γκόντα. Κατά το διάστημα της Αυτοδιοικητικής της θητείας διετέλεσε αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων ενώ συμμετείχε ακόμη στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων και εκπροσωπούσε τον Δήμο Ιωαννιτών στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη με το κόμμα της ΝΔ βουλευτής Ιωαννίνων, ούσα η πρώτη γυναίκα βουλευτής που είχε εκλεγεί ποτέ στον νομό. Ορίστηκε, το 2013, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και Επικεφαλής της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου Ιδεολογίας στο 9o Συνέδριο της NΔ.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το κόμμα της ΝΔ. Κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της ως βουλευτής Β’ Αθηνών διετέλεσε τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής. Αργότερα και υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ιανουάριος 2016 – Νοέμβριος 2016), ενώ πρόσφατα ανέλαβε τον νέο τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη ΝΔ.

Στις 25 Απριλίου του 2019 παραιτήθηκε από βουλευτής, λόγω της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές του 2019.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχε υποστηρίξει έντονα την αθωότητα του κατηγορούμενου για ασέλγεια Νίκου Γεωργιάδη.

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :