Άνθιμος Ανανιάδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και Ο Κώστας Βουτσάς
Άνθιμος Ανανιάδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και Ο Κώστας Βουτσάς Άνθιμος Ανανιάδης Ο Άνθιμος Ανανιάδης (Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 1985) είναι Έλληνας ηθοποιός, ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του MEGA Μαρία η άσχημη.
Γέννηση 9 Ιουνίου 1985 (39 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ύψος 1,78 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες νέα ελληνική γλώσσα
Σπουδές Δραματική Σχολή Γιώργου Κιμούλη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός
Περίοδος ακμής 2003
Οικογένεια
Γονείς Τιμόθεος Ανανιάδης και Εύη Καραγιάννη
Συγγενείς Κώστας Βουτσάς (πατριός)
Ο Άνθιμος Ανανιάδης (Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 1985) είναι Έλληνας ηθοποιός, ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του MEGA Μαρία η άσχημη.
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Κιμούλη αλλά και του New York College.
Προσωπική ζωή
Είναι γιος του επιχειρηματία Τιμόθεου Ανανιάδη και της ηθοποιού Εύης Καραγιάννη ενώ έχει τέσσερα ετεροθαλή αδέλφια από την πλευρά του πατέρα του. Επίσης, για αρκετά χρόνια, υπήρξε πατριός του ο Κώστας Βουτσάς.
Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος Ρόλος
2005 Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο φαντάρος καμάκι[1]
2006 Straight Story Γιάννης[2]
2010 1,001 Ways to Enjoy the Missionary Position Τζόελ
2012 94 Ρέιμοντ
Performance Anxiety σκηνοθέτης
2013 Loud and Deep Ρίκο
2014 Foreign Relations Νίκος
2024-2025 The Greek Job Τζόνι Γκρικ
Άνθιμος Ανανιάδης για Κώστα Βουτσά: «Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, είχε πολλά οικονομικά προβλήματα»
Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ!, ο Άνθιμος Ανανιάδης μίλησε στον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη για τον αείμνηστο Κώστα Βουτσά. Όπως εξομολογήθηκε, ο ηθοποιός είχε πολλά οικονομικά προβλήματα που δεν τα γνώριζε ο κόσμος.
Χαρακτηριστικά ο Άνθιμος Ανανιάδης παραδέχτηκε: «Ο Κώστας Βουτσάς τότε που ήταν με τη μητέρα μου αντιμετώπιζε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση».
«Ο Κώστας ήταν φοβερός στο να κρατάει τις ισορροπίες. Εγώ όμως τον έβλεπα ότι πονούσε πολύ, επειδή δεν ήταν χαρούμενη η μητέρα μου. Θυμάμαι, του είχα πει: «Μην ξανασκεφτείς τα οικονομικά. Θα δουλέψω εγώ». Τότε είχα αναλάβει PR σε ένα club και ήμουν 15 χρονών. «Είμαι εδώ για σένα. Δεν θέλω τίποτα. Μη τυχόν σκεφτείς ότι πρέπει να μου αφήσεις χρήματα αν φύγεις από τη ζωή» πρόσθεσε ο Άνθιμος Ανανιάδης.
«Φοβόταν τότε μην πεθάνει. Άλλωστε, μου είχε αφήσει τόσα πολλά ως άνθρωπος. Είχε μπει στη ζωή μου χωρίς να μου οφείλει τίποτα. Θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να πει: αυτό το παιδάκι δεν με ενδιαφέρει. Τον ενδιέφερα όμως και με αγάπησε», είπε στη συνέχεια και κατέληξε:
«Ο πατέρας μου ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. Ήταν πολύ καλοί φίλοι με τον Κώστα. Φαντάσου ότι στην ορκωμοσία μου στον στρατό βγάλαμε φωτογραφία όλοι μαζί, ενώ ο Κώστας, ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Αυτό είναι modern family (γελάει). Ο πατέρας μου ζει στην Κατερίνη. Ήταν επιχειρηματίας, είχε εργοστάσιο αλλά ανέκαθεν ασχολούταν και με τα πολιτιστικά. Μοιάζει πάρα πολύ στον Βουτσά. Είναι σχεδόν ίδιοι, με άλλο χρώμα μαλλιών. Ακόμα και στις εκφράσεις μοιάζουν».
