Αντιδράσεις για τη νέα βράβευση του Johnny Depp- Τι απαντά ο διευθυντής του Φεστιβάλ

Αντιδράσεις για τη νέα βράβευση του Johnny Depp- Τι απαντά ο διευθυντής του Φεστιβάλ

 

Ύστερα από τη δικαστική διαμάχη που είχε ο Johnny Depp με την πρώην σύζυγό του Amber Heard και τις καταγγελίες της ηθοποιού για ενδοοικογενειακή βία, ο άλλοτε αγαπητός του κοινού έχασε σημαντικές δουλειές του Hollywood, όπως τον ρόλο του Captain Jack Sparrow στη σειρά ταινιών “Οι Πειρατές της Καραϊβικής” αλλά και τον κακό Gellert Grindelwald στη σειρά ταινιών “Fantastic Beasts”. 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου San Sebastian, που θα λάβει χώρα από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. θα τιμήσει τον ηθοποιό με το σημαντικότερο βραβείο του, «Donostia Award», καθώς η διοργάνωση θεωρεί τον Depp έναν από τους πιο ταλαντούχους και πολύπλευρους νεότερους ηθοποιούς του κινηματογράφου. 

Η ανακοίνωση για την απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες, μία διάκριση την οποία έχουν λάβει μέχρι τώρα οι Penelope Cruz, Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Viggo Mortensen και Judi Dench.

Είναι το πρώτο καλό νέο που ίσως ακούει ο ηθοποιός ύστερα από τη δικαστική διαμάχη με την εφημερίδα Sun, η οποία τον είχε αποκαλέσει «wife beater», μία μάχη την οποία και έχασε, και φυσικά τον δημόσιο διασυρμό που υπέστη από την προσωπική του ιστορία με την πρώην σύζυγό του. 

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και ο ηθοποιός δεν πήρε την αντιδράσεις που ήθελε ή περίμενε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Associated Press, οι σκηνοθέτιδες που θα κάνουν την απονομή της υψηλότερης διάκρισης, δήλωσαν πως η βράβευσή του αμαυρώνει το όνομα του φεστιβάλ κυρίως λόγω των κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία που αντιμετωπίζει. 

«Αυτό βγάζει πολύ κακή εικόνα για το φεστιβάλ και την ηγεσία του, και δίνει τρομερό μήνυμα στο κοινό: “Δεν έχει σημασία αν είσαι  κακοποιητής, αφού είσαι καλός ηθοποιός”», δήλωσε η πρόεδρος της ισπανικής Ένωσης Σκηνοθετιδών, Cristina Andreu, ενώ δεν έκρυψε την κατάπληξή της. Ως απάντηση, ο διευθυντής του Φεστιβάλ δήλωσε πως ο ρόλος της διοργάνωσης «δεν είναι να κρίνει την συμπεριφορά των κινηματογραφιστών. Ο ρόλος ενός φεστιβάλ είναι να επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα και σχετικά φιλμ της χρονιάς και να αναγνωρίζει όλους όσους προσέφεραν κάτι σημαντικό στην τέχνη του σινεμά. Το Donostia Award θα δοθεί στον Johnny σε αναγνώριση ενός σπουδαίου ηθοποιού, ενός σημαντικού ανθρώπου του κινηματογράφου και μιας σπουδαίας καριέρας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

Δημοσιεύθηκε την