Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

/
/
/
275 Views

Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ημερομηνία γέννησης: 18 Μαρτίου 1995 και ειναι 27 ετών Ο Αντώνης Καλομοιράκης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα Νεοκλασικά: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα – Οι πρώτες εικόνες

Φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο καθώς και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου των Αλλαγών.

Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στο «Καφέ της Χαράς» που επιστρέφει!

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο βαφτιστικός της Κυρίας (2018), Εμπενίζερ Σκρουτζ, η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία (2016), Ο άνδρας με την πουά γραβάτα (2016), Ο Φιάκας (2018).

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα δούμε στο ανανεωμένο «Καφέ της Χαράς»

Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Το Καφέ της Χαράς (2020).

Τα νεοκλασικά: Πρεμιέρα απόψε με τον “φίλο μου τον Λευτεράκη”

Ο Αντώνης Καλομοιράκης στο Infowoman: Ο Χάρης Ρώμας είναι ο άνθρωπος που δίνει ζωή στα όνειρα των ανθρώπων

Ο Αντώνης Καλομοιράκης είναι το “νέο αίμα” του ελληνικού θεάτρου. Πολυτάλαντος, αυθεντικά κωμικός, χαρισματικός… Ο νεαρός ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο “Καφέ της Χαράς”, όπου υποδυόταν τον αστυνομικό και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Άλλωστε, όπως μας δηλώνει: “Συνήθως οι ρόλοι με τα «ιδιαίτερα παρουσιαστικά» είναι αξιαγάπητοι στον κόσμο”.

Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος. Ξεχωρίζεις κάποια από τις τρεις ιδιότητες;

Είναι τρεις ιδιότητες που αισθάνομαι πολύ μικρός ακόμα για να τις «φορέσω» στον εαυτό μου, με την έννοια ότι τις σέβομαι απεριόριστα. Αυτό που μπορώ με ασφάλεια να σας απαντήσω είναι πως με την πάροδο του χρόνου θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος και στις τρεις, οι οποίες είναι ξεχωριστές για μένα μία προς μία. Στο σύμπαν της υποκριτικής δανείζω στους χαρακτήρες που υποδύομαι τα συναισθήματα, το σώμα μου και τη φωνή μου και κάνω πράγματα, τα οποία πιθανώς εγώ δε θα τα κάνω ποτέ στην πραγματικότητα. Και δεν έχω τίποτα να χάσω! Αυτό είναι τρομερά διασκεδαστικό, αν το καλοσκεφτείς!

Το «Καφέ της Χαράς» στήριξε τον Χάρη Ρώμα!

Στη σκηνοθεσία αισθάνομαι σα να έχω μια παλέτα με πολλά πολλά χρώματα που καλούμαι να διαλέξω ποια μου ταιριάζουν για τη σύνθεση του «πίνακά» μου. Η σεναριογραφία – συγγραφή είναι μια άλλη διαδικασία. Ίσως η πιο δύσκολη. Η πιο οδυνηρή. Εκεί γεννάς ένα ολόκληρο σύμπαν. Εκεί θέλει γερά νεύρα, υπομονή, αυτοαμφισβήτηση, επιβράβευση και … χρόνο! Είναι υπέροχη διαδικασία αλλά δεν το

αντιλαμβάνεσαι κατά τη διάρκεια που αυτή συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις όταν είναι έτοιμο πια το γραπτό σου.

Είσαι σχετικά νέος στον χώρο. Στο ξεκίνημα αντιμετώπισες δυσκολίες ή έπεσες πάνω σε λάθος ανθρώπους που μπορεί και να σε αποθάρρυναν στα πρώτα σου βήματα;

Όχι. Το αντίθετο. Είμαι πολύ τυχερός και ευγνωμονώ τη ζωή γι’ αυτό! Οι άνθρωποι που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στην πορεία μου ήταν άνθρωποι, που με βοήθησαν ουσιαστικά να προχωρήσω. Έχω αρκετούς μέντορες, που μου έχουν κάνει καλό και με έχουν στηρίξει έμπρακτα. Τους φυλάω βαθιά μέσα μου και εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να συμβεί και σε άλλους νέους ηθοποιούς. Δεν υπάρχει πιο αισιόδοξο πράγμα απ’ το να ξυπνάς στο όνειρό σου και όχι στο όνειρο ενός ξένου.

Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Χάρη Ρώμα με τον οποίο συνεργαστήκατε και στο Καφέ της Χαράς;

Η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα είναι σαν ένα πάρτυ. Δουλεύουμε αρκετά χρόνια μαζί, και στην τηλεόραση και στο θέατρο και πραγματικά έχω μόνο καλά λόγια να πω. Είναι ένας άνθρωπος αυθεντικά γενναιόδωρος. Φροντίζει απίστευτα την ομάδα του. Από τον πρωταγωνιστή, τον τεχνικό, τον βοηθητικό ηθοποιό, τον περαστικό, τον όποιο! Αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους συνεργάτες και θέλει να είναι όλοι χαρούμενοι. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Ο Χάρης Ρώμας είναι ο άνθρωπος που δίνει ζωή στα όνειρα των ανθρώπων. Όχι μόνο των ηθοποιών…

Αντώνης Καλομοιράκης: Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν επιτρέπει ατέλειες
Στην κωμωδία, το παρουσιαστικό μπορεί να παίξει ρόλο στην επιλογή των ρόλων;

Ε βέβαια! Ένα παρουσιαστικό μπορεί να δώσει φοβερή έμπνευση στον σεναριογράφο ή τον συγγραφέα για να παίξει με αυτό στη γραφή. Συνήθως οι ρόλοι με τα «ιδιαίτερα παρουσιαστικά» είναι αξιαγάπητοι στον κόσμο. Μου αρέσει, που συμβαίνει αυτό, γιατί απενοχοποιείται λίγο η λογική της ιδανικής εικόνας για να είσαι κοινωνικά αρεστός. Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν επιτρέπει ατέλειες και παραμονεύει στη γωνία για να δικάσει ό,τι της φαίνεται περίεργο. Οι κωμικοί λοιπόν αυτοί ρόλοι είναι αγαπητοί. Και είναι αγαπητοί γιατί είναι απενοχοποιημένοι. Υπερηφάνεια λοιπόν, για το παρουσιαστικό μας! Είναι προτιμότερο να έχουμε αγωνίες για το ταξίδι μέσα μας παρά για το πώς μοιάζουμε έξω μας.

Ειδικά, τώρα με την πανδημία για έναν κωμικό ηθοποιό είναι πιο δύσκολο να κάνει το κοινό να γελάσει; Ή πιο εύκολο με την έννοια ότι ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο;

Πάντα στις κρίσεις πέφτουμε και η διάθεσή μας είναι βαριά. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία να σηκωθούμε. Από την άλλη υπάρχει και μια απίστευτη ανάγκη να φύγουμε από αυτό που μας τελματώνει. Οπότε, μπορεί έξω απ’ το θέατρο να βιώνεις μια ζοφερή κατάσταση αλλά μέσα στο θέατρο, νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι να το ξορκίσουμε το ζοφερό. Να ξεγελάσουμε τη δυσκολία μέσα απ’ το χιούμορ. Να την μπερδέψουμε. Να της ξεφύγουμε. Η κωμωδία είναι σαν μια συνωμοσία, που οι θεατές έρχονται για να στείλουμε τον εξαποδώ, έξω από δω. Κι είναι τόσο λυτρωτικό, όταν ακούς την πλατεία να γελάει τόσο δυνατά! Αισθάνεσαι ότι μπορεί και να το αποδυναμώσει τελικά το κακό. Να το φοβίσει και αυτό να το βάλει στα πόδια.

Αντώνης Καλομοιράκης βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μέσα από την κωμωδία μπορούν να ειπωθούν οι μεγαλύτερες αλήθειες;

Αυτό το πιστεύω πολύ. Έχω την αίσθηση ότι ένα νόημα μπορείς να το περάσεις πιο εύκολα στον κόσμο από την κωμωδία απ’ ότι μέσα απ’ το δράμα. Όταν παρακολουθείς μια κωμωδία είσαι σε τρομερή εγρήγορση. Οι αισθήσεις σου είναι ανοιχτές. Είσαι πιο δεκτικός να λάβεις το μήνυμα. Το δράμα είναι πιο παθητικό, οπότε μπορεί να περάσεις κι από δεύτερες, κι από τρίτες σκέψεις. Αυτά βέβαια πολύ γενικά! Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Φέτος, σε βλέπουμε στην παράσταση “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”. Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο σου

Πρόκειται για μια διασκευή της αγαπημένης αυτής ελληνικής ταινίας. Η διασκευή έχει γίνει με πολύ μεράκι από τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος έχει φτιάξει μια φρέσκια ηθογραφία εποχής, με έντονα φαρσικά στοιχεία. Έχει αναδείξει ρόλους, που δεν υπήρχαν και έχει φροντίσει ακόμα και τους τρεις πρωταγωνιστικούς. Ο ρόλος που κάνω εγώ είναι ο Λάζαρος. Ένας σερβιτόρος, σε μια ταβέρνα στο Λουτράκι, όπου συναντιούνται όλοι οι ήρωες. Ο Λάζαρος είναι ένας φαρσικός χαρακτήρας, που μπλέκει συνέχεια τα πράγματα, φέρνει τους ήρωες σε δύσκολη θέση και προκαλεί ασταμάτητο γέλιο με τις απίστευτες γκάφες του. Είναι ένας ρόλος που αγαπάω πολύ, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω πολλά πράγματα επί σκηνής!

 

Προσωπικά δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, χωρίς το οποίο η ζωή μου θα είχε πάρει άλλη τροπή. Παραδόξως τα δικά μου με πήγαν παρακάτω σαν άνθρωπο. Κι αυτό είναι και το νόημα. Να μπορείς να πας παρακάτω. Αν κάνεις ένα λάθος να επανορθώσεις με εκατό σωστά.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :