Hit enter after type your search item

Αντώνης Τσαπατάκης ”Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε…”

«Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε για αυτό που προκάλεσα σε εμένα. Σήμερα, όμως, τους κάνω να χαμογελούν πιο πολύ απ´ όσο πόνεσαν τότε.

Έδωσα μάχη όλα αυτά τα χρόνια που πάλεψα να ανέβω στο βάθρο – στο κάθε «βάθρο» της ζωής… Έδωσα μάχη με τις αμφιβολίες, οι οποίες με γυρόφερναν, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα να εισχωρήσουν μέσα μου.

Θύμα διάρρηξης ο Αντώνης Τσαπατάκης

Έδωσα μάχη με ανθρώπους, που προσπάθησαν να με τρομάξουν, αλλά η στάση μου προς την ζωή, τους έκανε εν τέλει να με κοιτούν με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά (παρότι καθιστός στο καροτσάκι μου)… Έδωσα μάχη με τους δικούς μου ανθρώπινους φόβους, που πήγαν να φοβίσουν τα όνειρα μου…

Αντώνης Τσαπατάκης: “Oλες οι ημέρες με προσπάθεια είναι νικηφόρες”

Αλλά κανείς και τίποτα απ´όλα αυτά δεν κατάφερε να με αποτρέψει. Καθότι τίποτα δεν ήταν πιο δυνατό από την πίστη μου σε εμένα. Κοιτούσα πάντα μπροστά και πορευόμουν σταθερά, αλύγιστος, προς τον σκοπό μου.

Αντώνης Τσαπατάκης ''Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε...''
Αντώνης Τσαπατάκης ”Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε…”

Κρατάω τώρα το μετάλλιο αυτό στα χέρια μου και δεν αισθάνομαι να άλλαξε κάτι μέσα μου. Δεν πίστευα ποτέ άλλωστε πως κάτι υλικό θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο ή θα μου προσάψει αξία.

Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν Υπάρχει η Λέξη Ανάπηρος στο Λεξιλόγιο μου»

Δεν με όρισε νικητή αυτό το μετάλλιο. Η αξία μου δεν περιορίζεται σε ένα χάλκινο ή σε ένα χρυσό μετάλλιο. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που με μεγάλωσαν και στην πορεία εγώ ο ίδιος. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που στάθηκαν δίπλα μου και αυτοί που διάλεξα να βρίσκονται δίπλα μου…

Χώρισαν μετά από 1,5 χρόνο σχέσης ο Αντώνης Τσαπατάκης και η Βασιλική Ρούσσου

Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον νικητή από τις αξίες που τον διέπουν, από τον τρόπο που ζει και όχι από την ύλη. Νικητής είναι αυτός που είναι ελεύθερος από περιοριστικά πιστεύω, πρέπει, δεν μπορώ και δεν μπορείς… Μάθετε στους νεότερους, να μην είναι δέσμιοι της ύλης, αλλά να ζουν ελεύθερα και εύψυχα!

Καταδικασμένος Ελεύθερος

Α.»

Αντώνης Τσαπατάκης ''Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε...'' 2

Ο Αντώνιος Τσαπατάκης (Χανιά, 13 Ιανουαρίου 1988) είναι Έλληνας παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση. Αγωνίζεται κυρίως στα 100μ. πρόσθιο, κατηγορίας SB4.

Ο Τσαπατάκης έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Η δύναμη του, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, κερδίζοντας την 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4. Το 2015, έσπασε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη Γλασκώβη.[2] O Τσαπατάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς, με την 3η θέση στα 100 μ. πρόσθιο SB4.

Αντώνης Τσαπατάκης: 7 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον “χάλκινο” Παραολυμπιονίκη της κολύμβησηςΟ Αντώνιος Τσαπατάκης έχει ηλικία 33 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στα Χανιά, στις 13 Ιανουαρίου του 1988.
Έχει ύψος 1,88 μ. και βάρος 76 κιλά.
Ο Τσαπατάκης έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Σπυροπούλου – Τσαπατάκης: Vespa challenge – Ο διάλογός τους στο Instagram!

Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Η δύναμη του, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, κερδίζοντας την 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4.

Το 2015, έσπασε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη Γλασκώβη.
Ο Τσαπατάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Στην ηλικία των πέντε ετών άρχισε να κολυμπά στη δημόσια πισίνα των Χανίων. Σε ηλικία 12 ετών, έγινε αθλητής της υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κερδίζοντας αρκετά βραβεία στην κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση.

Το 2005, εισήχθη επιτυχώς στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2006, λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης αποκαλύπτει το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν περπατήσει ξανά!

Λιγότερο από 9 μήνες μετά το ατύχημα, ο Τσαπατάκης ξαναγύρισε στην πισίνα και το 2009 άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος». Ο Τσαπατάκης δήλωσε ότι αυτό που τον οδήγησε πίσω στο κολύμπι ήταν η ανάγκη του για ανεξαρτησία.

 

”Είμαι δυνατός, γιατί κάνω όνειρα, γιατί έχω ουσιαστική υποστήριξη από ανθρώπους που βρέθηκαν και στάθηκαν δίπλα μου. Πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή και με στήριξαν, άλλοτε με χρήματα, άλλοτε με υπηρεσίες και με αγάπη.

Αντώνης Τσαπατάκης: Το συγκινητικό video που έγινε viral – «Ας είμαι εγώ το τελευταίο θύμα…»

Υπήρξαν κι εκείνοι όμως που θέλησαν, ίσως άθελα τους, να βάλουν σκιές στα όνειρα μου με λόγια όπως «… δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την λύπηση στον εν δυνάμει πελάτη που θα σας δει σε φωτογραφία με τα προϊόντα μας.»

Αν κάποιος δεν συμμερίζεται τον σκοπό του άλλου, δεν χρειάζεται να προσπαθεί να του κόψει τα φτερά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια αναφορά που ακολουθεί, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, μπροστά στο «πολύ» που έλαβα.

•Προπονητής: Χρυσάφης Βανγγελακάκης
•Γυμναστές: @eiri_zah_fit – Αλέξανδρος Προβολισιάνος @the_workout_lab_oaka
•Διατροφή: @omoiostasis
•Φυσιοθεραπεία: @galinos_physio_pilates @toyota.hellas @toyota @solgar_greece”

Διατηρεί σχέση με το μοντέλο, Βασιλική Ρούσσου, η οποία στο παρελθόν είχε μιλήσει για τη σχέση της με τον Αντώνη Τσαπατάκη, λέγοντας, “Είμαστε μαζί και περνάμε ωραία. Ο Αντώνης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Κρατάμε τη προσωπική μας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας”.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες: Δακρυσμένος και με… μήνυμα στην απονομή ο Αντώνης Τσαπατάκης

Θύμα διάρρηξης ο Αντώνης Τσαπατάκης

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Τσαπατάκη
Τα δικά του συγχαρητήρια έστειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα διάκριση του Αντώνη Τσαπατάκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα ανέφερε, “Συγχαρητήρια στον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, που με επιμονή και σκληρή δουλειά τα κατάφερε και κατέκτησε το χάλκινο στα 100 μ. πρόσθιο. Είμαστε πολύ περήφανοι! #Paralympics”.

Αρχή και Εκπαίδευση
Ο Τσαπατάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Στην ηλικία των πέντε ετών άρχισε να κολυμπά στη δημόσια πισίνα των Χανίων. Σε ηλικία 12 ετών, έγινε αθλητής της υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κερδίζοντας αρκετά βραβεία στην κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση. Το 2005, εισήχθη επιτυχώς στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2006, λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων. Λιγότερο από 9 μήνες μετά το ατύχημα, ο Τσαπατάκης ξαναγύρισε στην πισίνα και το 2009 άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος».

Χώρισαν μετά από 1,5 χρόνο σχέσης ο Αντώνης Τσαπατάκης και η Βασιλική Ρούσσου

Ο Τσαπατάκης δήλωσε ότι αυτό που τον οδήγησε πίσω στο κολύμπι ήταν η ανάγκη του για ανεξαρτησία.

Χώρισαν Βασιλική Ρούσσου – Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν είμαστε πια μαζί»

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε ανθρώπους που έχουν κερδίσει το παιχνίδι της ζωής», λέει η Βασιλική Ρούσσου. Για το χωρισμό της από τον Αντώνη Τσαπατάκη μίλησε η Βασιλική Ρούσσου στην εκπομπή «Τι λες τώρα». Όπως εξήγησε η ίδια για πρώτη φορά, με τον γνωστό παραολυμπιονίκη δεν είναι πια μαζί, ωστόσο, συνεχίζει να τον στηρίζει σε ότι κάνει. «Με τον Αντώνη δεν είμαστε πια μαζί. Δεν έχει σημασία όμως αυτό, γιατί ποτέ δε θα έβαζα έναν χωρισμό πάνω από τη περηφάνια μου, την αγάπη μου και τον σεβασμό μου γι’ αυτό το άτομο. Ειδικά, όταν σε όλη αυτή την προετοιμασία κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ήμουν εκεί. Ειδικά μία τέτοια νίκη ζωής είναι πολύ παραπάνω από έναν χωρισμό και από μία σχέση», είπε αρχικά η Βασιλική Ρούσσου.

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε ανθρώπους που έχουν κερδίσει το παιχνίδι της ζωής προς το μέρος τους και να αλλάξουν τη ροή, ειδικά σε μία χώρα που είναι δύσκολο να ζήσει, ακόμα και να κινηθεί», πρόσθεσε επίσης η Βασιλική Ρούσσου.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :