Ροή ειδήσεων

Απίστευτο! Η Αυστραλία θα συμμετάσχει στην Eurovision!

Απίστευτο αλλά αληθινό! Η Αυστραλία θα διαγωνιστεί φέτος στη Eurovision της Βιέννης. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η EBU, αυτό θα συμβεί μόνο για φέτος και εξαιτίας των 60 ετών του διαγωνισμού!
Η EBU και το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας, το SBS, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Αυστραλία θα είναι η 40η χώρα που θα λάβει μέρος στον φετινό 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Η Αυστραλία θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει τόσο στους δύο ημιτελικούς, όσο και στον μεγάλο τελικό. Μαζί με την επιτροπή, κινούνται διαδικασίες έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό να ψηφίσει σε ποσοστό 50 – 50.

Η χώρα θα στείλει κι αυτή τον δικό της διαγωνιζόμενο, ο οποίος όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ο αυστραλός υποψήφιος θα διαγωνιστεί απευθείας στο μεγάλο τελικό και σε περίπτωση που κερδίσει, το SBS θα συνδιοργανώσει το διαγωνισμό σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη μαζί με κάποιο εθνικό μέσο χώρας – μέλους της EBU.
Παρά τη διαφορά ώρας, νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Αυστραλία και Σάββατο βράδυ στην Ευρώπη, αναζητούνται τρόποι ώστε το κοινό να καταφέρει να διαθέσει τις ψήφους του στους ημιτελικούς αλλά και στον τελικό. Οι υπόλοιπες 39 χώρες φυσικά και θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν την αυστραλιανή συμμετοχή εάν το επιθυμούν.
Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Ozubiwmrpz0

Back to top button