Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήθελα να απαρνηθώ αυτό που ήμουν»

1
1
Γιώργος Μαζωνάκης Ήθελα να απαρνηθώ αυτό που ήμουν

Μερικά από όσα εξομολογήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο περιοδικό Madame Figaro:

 

ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ. Ήδη από 7 ετών ντυνόμουν με κοστούμια και γραβάτες. Τότε δεν είχα συνείδηση του τι έκανα, αλλά μεγαλώνοντας αυτό με φρίκαρε. Αν μου πατούσες το παπούτσι, μπορεί να έκλαιγα μισή ώρα επειδή με λέρωσες, ή αν μου έπιανες τα ρούχα, επειδή μου τσαλάκωνες την εικόνα.

 

ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στην ηθοποιό Νέλλυ Γκίνη. Είμαστε μακρινοί συγγενείς. Κάποια στιγμή, εκεί γύρω στα 15, κλέβω το τηλέφωνό της από την ατζέντα της μητέρας μου και της τηλεφωνώ. Της λέω «Θέλω να γίνω τραγουδιστής». Μου λέει, «Μα εσύ δεν είσαι ο Γιώργος, της Κλειώς; Δεν είσαι πάρα πολύ μικρός;». Της είπα ψέματα. Τότε μου λέει πως θα με στείλει σε μια δασκάλα φωνητικής, η οποία θα έκρινε αν κάνω για τραγουδιστής ή όχι. “Μα, θέλω να γίνω και ηθοποιός” της λέω. “Ας το αυτό, πρώτα δες αν κάνεις για τραγουδιστής” απάντησε. Και πήγα στη δασκάλα έχοντας μαζί μου τον δικό μου πιανίστα, επειδή φοβόμουν ότι εκείνη δεν θα ήξερε τα τραγούδια που ήθελα να πω. Ήθελα πρώτα να πάω στο ωδείο και μετά στα μαγαζιά. Σαν να έχω σπουδάσει κάτι, δηλαδή.

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥ. Αδιαφορούσαν. Την πρώτη φορά που είχα πιάσει δουλειά ως τραγουδιστής πήγα στη μάνα μου. Σιδέρωνε εκείνη την ώρα, ο πατέρας μου διάβαζε εφημερίδα. Τους λέω «Έγινα τραγουδιστής». Δεν απάντησαν. Δεν το καταλάβαιναν τότε. Κανείς στην οικογένεια δεν είχε ασχοληθεί με το τραγούδι, την υποκριτική, το θέατρο, τα εικαστικά, Όλο αυτό τους ήταν άγνωστο. Μόλις τους το είπα έμειναν …παγωτό. Δεν το έκαναν από κακία. Εξάλλου, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα να τραγουδάω πια επαγγελματικά, ήταν μαζί μου.

 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ στην εμφάνισή μου. Είναι όμως θέμα της στιγμής. Δεν αισθάνομαι ότι οι λεπτομέρειες αυτές είναι κάτι ξένο από μένα. Αν το ένιωθα, θα τις είχα αφαιρέσει την ίδια στιγμή. Κάποιος φίλος μου είπε πως είμαι faux νάρκισσος και faux εκκεντρικός.

 

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Θέλω να Γυρίσω στα Παλιά με τους Going Through, ήμουν κλεισμένος στο σπίτι μου και στον εαυτό μου. Αυτή η φάση κράτησε από το 1999 έως το 2003. Έβριζα τους πάντες, μου έφταιγαν τα πάντα. Ήθελα να απαρνηθώ όλο αυτό που ήμουν. Μόλις άρχισε να παίρνει μορφή αυτή η άρνηση όμως, τότε αποφάσισα πως ήθελα να ξαναγυρίσω σ’ εκείνο που είχα.

 

ΤO 2000 ΜΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. Ήμουν 26 χρόνων. Αυτή η ιστορία έχει να κάνει περισσότερο με την υποκρισία που μας διακατέχει ως Έλληνες και λιγότερο με την «ουσία» των πραγμάτων.

 

newest oldest most voted
Notify of
βασω
Guest
βασω

ποιοσ παρουσιαστησ προσπαθησε να αυτοκτονηση