Αδελφή της Τζάκι: «Χοντρή και τσιγκούνα η Μαρία Κάλλας»

1
9
Αδελφή της Τζάκι Χοντρή και τσιγκούνα η Μαρία Κάλλας

Μια διαφορετική -και καθόλου κολακευτική πλευρά- της Μαρίας Κάλλας φέρνει στο φως το αποκαλυπτικό βιβλίο Sisters που έγραψε η κατά έξι χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Τζάκι.

«Έκανε σκηνή κάθε φορά που ήταν να μας δώσει το οτιδήποτε. Αντιμετώπιζε τη μητέρα μας σαν ‘ναι τυχαία, άνευ σημασίας, ζητιάνα. (…) Θύμαμαι κάποια στιγμή η μητέρα μου μού έγραψε πως η Μαρία της είχε πάρει την πιο ακριβή γούνα. Η γούνα ήταν απόδειξη ενοχής. Όμως για δεκαπέντα χρόνια η Μαρία αρνιόταν να δει τη μητέρα μας, Ευαγγελία. Την μητέρα μας τότε την πλησίασε δημοσιογράφος των Times που έγραψαν σε άρθρό τους,’είναι αχάριστο γύναιο, που εγκατέλειψε την μητέρα της στη μιζέρια’». Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο Sisters που έγινε εκτενές άρθρο στην Σαββατιάκη News.

Εκεί που η αδελφή της Τζάκι «λούζει» την Μαρία με τα χειρότερα λόγια. Ξεκινώντας από την εμφάνισή της «Ήταν αδύνατον αυτή η γυναίκα να είναι η αδερφή μου. Αυτή η λεπτή φιγούρα, το όμορφο τριγωνικό πρόσωπο δεν μπορούσε να είναι η παχουλή Κάλλας, που μπούκωνε βιαστικά το στόμα, φεύγοντας για το σχολείο του Washinghton Heights. Tα μαλλιά της τώρα ήταν όμορφα, τα χέρια κομψά».

Αν και εκεί που η Τζάκι Κάλλας πραγματικά αφήνει την πίκρα της να φανεί είναι όταν αναφέρεται στο αυταρχικό του χαρακτήρα της μικρότερής της αδελφής «Βρισκόμασταν στη Βερόνα για κονσέρτο της Κάλλας. Ήμουν κουρασμένη, ήθελα να πάω να κοιμηθώ για λίγο. Μου είπε: Δεν μπορείς να φύγεις όσο είμαι εγώ εδώ. Θα φύγεις όταν το θελήσω εγώ. Ήταν η Μαρία, η ντίβα που έδινε εντολές».

newest oldest most voted
Notify of
&
Guest
&

Γιατι τι της εκαναν? Παντως οτι ηταν σ.κ.α.τ.ο.χ.αρακτηρας και απαισια το εχεουν πει πολλοι.