Πάριος: «Βλέπω ανθρώπους που δεν αξίζουν ούτε σαλέπι να πουλάνε έξω από τη Βουλή και κανονίζουν τις τύχες μας»

4
3
Γιάννης Πάριος Βλέπω ανθρώπους που δεν αξίζουν ούτε σαλέπι να πουλάνε έξω από τη Βουλή και κανονίζουν τις τύχες μας

Μπορεί ο Γιάννης Πάριος να μην έχει δεχτεί να κατέβει στον πολιτικό στίβο παρά τις προτάσεις που έχει δεχτεί και να μην είναι κομματικοποιημένος, αλλά πολιτικοποιήμενος είναι σίγουρα.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής μίλησε στο koolnews για την πολιτική, το μέλλον της χώρας μας αλλά και τις ευθύνες πολιτών και πολιτικών. Ζούσαμε σε μια φούσκα τόσα χρόνια ή τώρα παρουσιάστηκαν τα προβλήματα; «Παντού υπάρχουν «φούσκες» και στο δικό μας χώρο, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Ποιες «φούσκες» έκαναν κακό. Το «κακό», στον δικό μας χώρο, το «κόβεις». Στην πολιτική, όμως, δεν το «κόβεις». Γιατί αυτό είναι που κοστίζει. Η εξουσία είναι αυτή που κανονίζει. Αν η εξουσία είναι «σάπια», τότε είναι όλο το σύστημα «σάπιο», δηλώνει ο Γιάννης Πάριος.

Ο τραγουδιστής επίσης χαρακτηρίζει το λαό μας ως «μωρό» και καταλογίζει ευθύνες για τις επιλογές μας. «Σαφώς έχουμε ευθύνες. Είμαστε σαν «τα μωρά που μας δώσανε γλειφιτζούρι». Ο «Γιώργος» μας έδωσε το γλειφιτζούρι. Ήταν όμως δανεικό. Σου το έδωσε, αλλά κάποια στιγμή θα σου στείλει το λογαριασμό για να το πληρώσεις. Σαν να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και να σου λένε «πάρε». Να ρωτάς «πόσο έχει;» και να σου λένε «βρε πάρε, μην ανησυχείς, τζάμπα είναι» και στο τέλος σου στέλνουν το λογαριασμό, με τον κλητήρα μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Πάριος επίσης θεωρεί πως οι πολιτικοί μας είναι αναξιόπιστοι γιατί τους συνεπείς και τους κατασταλαγμένους τους απορρίπτουμε εξηγώντας ότι: «Τον συνεπή πολιτικό θα τον δεις στις δημοσκοπήσεις να πέφτει. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο ΚΚΕ, που είναι χρόνια σταθερό στις απόψεις του. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν. Μου έλεγε, θυμάμαι, ο συγχωρεμένος πατέρας μου «μακριά από σωφέρι (οδηγό), μπαρμπέρη και πολιτικό». Αυτά ήταν άγια λόγια. Και οι τρεις ήταν επικίνδυνοι».

Ενώ όταν ερωτάται αν του έχει γίνει πρόταση να κατέβει στην πολιτική κι αν ναι γιατί αρνήθηκε, ο Γιάννης Πάριος απαντά; «Όλοι είχαμε προτάσεις. Μα βλέπω ανθρώπους που δεν αξίζουν ούτε σαλέπι να πουλάνε έξω από τη Βουλή και είναι μέσα και κανονίζουν τις τύχες μας».

newest oldest most voted
Notify of
θα βρω το δρομο εννοω
Guest
θα βρω το δρομο εννοω

Χασίσι ήπιε και ο Θεός-Μαριώ

ξεμεινα
Guest
ξεμεινα

To Vapori ap tin Persia – Basilis Tsitsanis

σ
Guest
σ

εκεί στην πάρο πολύς κόσμος της «τέχνης» μαζεύτηκε. καλά περνάν μάλλον, εσύ ξέρεις σίγουρα ωχ τι γίνεται.

ωχ
Guest
ωχ

Αν ρωτήσετε στην Πάρο που είναι το σπίτι του Πάριου; Θα καταλάβετε πόσο επιμελής είναι η πολεοδομία της περιοχής.