Χρόνια πολλά με ήλιο και ζέστη

0
6
Χρόνια πολλά με ήλιο και ζέστη

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες και παγετό νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός, προβλέπει για σήμερα, Χριστούγεννα, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -4 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 14 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 17 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά

Αττική
Ηλιοφάνεια, αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια, πολύ κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.