Γιάννης Πλούταρχος: Τα Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσει ποτέ και οι ευχές του για το 2013

0
2
Γιάννης Πλούταρχος Τα Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσει ποτέ και οι ευχές του για το 2013

Ο Γιάννης Πλούταρχος υποδέχεται τη νέα χρονιά στη Θεσσαλονίκη, αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και

Για ακόμη μια χρονιά περνάτε τις γιορτές μακρυά από το σπίτι σας.

Ναι, ευτυχώς που ήρθε εδώ το σπίτι μου (γέλια). Το  θέμα είναι το ποιος μας φιλοξενεί επειδή είμαστε πάρα πολλοί. Χάρηκα πάρα πολύ που η σύζυγος μου και τα παιδιά μας είμαστε εδώ αυτές τις γιορτές, καθώς είχαμε πάρα πολύ καιρό να περάσουμε αυτές τις ημέρες μαζί με τον πεθερό μου που μένει στην πόλη σας. Επίσης δεν με ενοχλεί καθόλου που δουλεύω, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Ίσα ίσα μοιράζομαι αυτές τις ωραίες στιγμές, με τον κόσμο καθώς είμαι δημιούργημα του.

Ποια Χριστούγεννα θυμάστε με νοσταλγία;

Τα Χριστούγεννα τα αγαπώ πολύ και είναι η μόνη γιορτή που πάντα ο καθένας σκέφτεται τα παιδικά του χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και με εμένα.

Τι ακριβώς θυμάστε;

Η χρονιά που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου είναι όταν ήμουν οκτώ ετών. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και μαζί με τον αδερφό μου κοιτούσαμε έξω από το τζάμι και λέγαμε τι καλά θα ήταν να χιόνιζε. Στα μέρη μου δεν χιονίζει καθόλου συχνά. Όλο το βράδυ οι δυο μας προσευχόμασταν να πέσει χιόνι. Όταν ξυπνήσαμε το πρωί είχε μισό μέτρο χιόνι. Ο Άη Βασίλης ή η Παναγία μας άκουσαν και έγινε το θαύμα! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Τα παιδιά σας πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;

Είναι καλό να πιστεύουν όλα τα παιδιά στον Άι Βασίλη από την άποψη ότι μέσα από τα δώρα και την επικοινωνία που έχει μαζί τους  μοιράζει απλόχερα αγάπη. Είναι ωραίο να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά να ανταλλάσσουν αγάπη και χαρά.

Πως έχετε καταφέρει έπειτα από τόσο μεγάλη επιτυχία να παραμένετε τόσο προσγειωμένος;

Προφανώς έχει να κάνει με τον τρόπο που με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Μακάρι όλο αυτό να το μεταφέρω και στα δικά μου παιδιά. Η κληρονομιά που μπορούμε να τους αφήσουμε είναι η διαπαιδαγώγηση και η μόρφωση κοινωνική και πανεπιστημιακή. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτομαι πως όλο αυτό που μου συμβαίνει το έδωσε ο Θεός σαν δώρο στους γονείς μου για κάτι καλό που έκαναν. Ήταν δύο  άνθρωποι, έξυπνοι, οι οποίοι ήξεραν να δίνουν αγάπη και να τιμούν τους γονείς τους. Μεγάλη υπόθεση. Σε αυτούς χρωστάω αυτό που είμαι.

Τι εύχεστε για το 2013;

Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία. Αυτό είναι και το σημαντικότερο προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Όσο γίνεται και είναι εφικτό να έχουμε και ψυχική ηρεμία. Αυτό είναι βέβαια δύσκολο με όλα αυτά που συμβαίνουν. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι στη ζωή ότι έρχεται φεύγει. Τίποτα δεν κρατάει αιώνια. Οπότε και τα δύσκολα θα φύγουν.