ΣΥΡΙΖΑ: O Σαμαράς πάει στο Βερολίνο για να ξεπουλήσει την Ελλάδα ά

2
5
ΣΥΡΙΖΑ O Σαμαράς πάει στο Βερολίνο για να ξεπουλήσει την Ελλάδα

«Κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις επενδύσεις για τις οποίες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς στο Βερολίνο και μιλά για «πλήρη επιβεβαίωση της υποταγής του στο Μνημόνιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Σαμαρά είναι επί της ουσίας επιβεβαίωση ότι η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει να εκτελεί πιστά το Μνημόνιο και τη «συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος με ολοένα πιο σκληρούς και απαράβατους όρους», ενώ αναφορικά με τον βασικό λόγο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, τις επενδύσεις, επισημαίνει πως «οι περιβόητες επενδύσεις μοιάζουν με κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στη Γερμανία δεν πρόκειται να ξεφύγει από το δίπτυχο της υποταγής στο μνημόνιο και τους δανειστές και της πρόσδεσης της χώρας στον ακραία νεοφιλελεύθερο μερκελισμό».

«Τη στιγμή που οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής είναι δραματικές για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και η οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση, η συγκυβέρνηση διαβεβαιώνει για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος με ολοένα πιο σκληρούς και απαράβατους όρους, περισσότερους φόρους για τους ασθενέστερους, μειώσεις μισθών, απολύσεις και λουκέτα στις επιχειρήσεις».

«Σε αυτό το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο, οι περιβόητες επενδύσεις μοιάζουν με κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο. Οι μόνες «επενδύσεις» για τις οποίες δουλεύει με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση σχετίζονται με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη στήριξη της εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος».


newest oldest most voted
Notify of
WILDFLOWER
Guest
WILDFLOWER

ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

άσε μας και συ
Guest
άσε μας και συ

ενω εσυ πήγες μπραζιλ για να αγοράσεις.