Πρεμιέρα σήμερα 15 Ιανουαρίου των χειμερινών εκπτώσεων

1
2
Πρεμιέρα σήμερα 15 Ιανουαρίου των χειμερινών εκπτώσεων

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις στα μαγαζιά, που αναμένεται να αγγίξουν ένα ποσοστό άνω του 50%.

Στόχος των καταστηματαρχών, είναι μέσω των μεγάλων εκπτώσεων να περιορίσουν τη «χασούρα» των προηγούμενων μηνών, μιας και οι προσφορές (μέχρι και 40%) που έγιναν στις γιορτές, σε συνδυασμό με την μεγάλη πτώση του τζίρου, δεν απέφεραν τ’ αναμενόμενα.

Από σήμερα λοιπόν (15 Ιανουαρίου) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πολλά είδη σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Τι πρέπει να προσέχουν όμως οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

– Πριν βγείτε για ψώνια να σκεφτείτε καλά τις ανάγκες που έχετε και μη δημιουργείτε τεχνικές ανάγκες, μην γίνετε θύματα της υπερκατανάλωσης.

– Μην αγοράζετε με τη λογική του φθηνού εάν δεν το χρειάζεστε. Είναι περιττό και δεν έχετε κανένα κέρδος.

– Μην επηρεάζεστε από τη διαφήμιση. Η ωραιοποιημένη εικόνα των προϊόντων δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

– Πριν αγοράσετε, κάνετε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξετε σωστά.

-Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να πάρετε πίσω τα λεφτά σας. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών, μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

– Κάθε είδος πρέπει να γράφει δύο τιμές. Μία που ίσχυε πριν την έκπτωση και μία που προκύπτει μετά, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

– Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι στο συνολικό ποσοστό στις βιτρίνες των καταστημάτων.

– Αγοράζετε εποχιακά είδη, μην περιμένετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε καλή τιμή, αντίθετα μπορεί να πετύχετε καλή τιμή σε ρούχα, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.

– Όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πρέπει να δίνετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.

– Ζητείστε για όλες τις αγορές σας αποδείξεις και μην ξεχνάτε ότι μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, εάν στο δρόμο σας γίνει έλεγχος και δεν έχετε απόδειξη, το δε πρόστιμο είναι μεγάλο.

– Αποφύγετε τον συνωστισμό, ανάμεσα στον πολύ κόσμο καθώς υπάρχουν και μερικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν αλλά σκοπεύουν να «ελαφρύνουν» το δικό σας πορτοφόλι.

newest oldest most voted
Notify of
*
Guest
*

θα βγαλουν παλι τις σαβουρες τους να τις πουλησουν.