Ελένη Φουρέιρα: Mιλάει για την περιπέτεια με την υγεία της

0
0
Ελένη Φουρέιρα Mιλάει για την περιπέτεια με την υγεία της

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou»,  με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ασχολείται με τις διαταραχές της φωνής, όπως την βραχνάδα αλλά και με την δυσφαγία, που είναι η δυσκολία στην κατάποση. 
Εμφάνιση-έκπληξη στην εκπομπή η Ελένη Φουρέϊρα που μιλά για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, το καρκίνωμα στις φωνητικές χορδές, και πώς το αντιμετώπισε χωρίς να αλλοιώσει ότι πιο πολύτιμο για αυτήν, τη φωνή της.

Η φωνή είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας, όμως πράγματα που συνηθίζουμε να κάνουμε καθημερινά την καταπονούν σε σημαντικό βαθμό. Οι ειδικοί μιλούν, για τις καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη λειτουργία της φωνής, όπως το να μιλάμε πολύ δυνατά ή ψιθυριστά, αλλά και για τις παθήσεις που έχουν επίπτωση στη φωνή μας. Παρουσιάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις που αξιολογούν την ποιότητα της φωνής καθώς και όλες οι λύσεις που υπάρχουν σήμερα για την αντιμετώπιση των διαταραχών της.

Η κατάποση, επίσης, είναι μια καθημερινή διαδικασία – υπολογίζεται ότι ένας ενήλικας καταπίνει περίπου 600 έως 2000 φορές την ημέρα- στην οποία όμως δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια βασανιστική κατάσταση, που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία – π.χ. αφυδάτωση, υποσιτισμό, φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος- αλλά και στον ψυχισμό μας. Επίσης, αναφέρονται όλα τα νεώτερα διαγνωστικά αλλά και θεραπευτικά εργαλεία που διαθέτει πλέον η επιστήμη για την αντιμετώπιση της δυσφαγίας. 


TV Ζάπινγκ