Μπερλουσκόνι: “Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της”

0
0
Μπερλουσκόνι Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της

Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ΕΚΤ θα πρέπει «να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης» ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

«Αν αυτό δεν συμβεί, αν η Γερμανία αντιταχθεί, τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών απότο ευρώ. Λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης και των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, που είναι το φαβορί των εκλογών. Σε περίπτωση που κερδίσει, υποστηρίζει ότι δεν θα ηγηθεί και πάλι της κυβέρνησης, αλλά θα γίνει υπουργός Οικονομικών.