Ρένια Λουιζίδου: «Δεν υπήρξα αχόρταγη ή άπληστη»

0
0
Ρένια Λουιζίδου Δεν υπήρξα αχόρταγη ή άπληστη

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ρένια Λουιζίδου μίλησε για την οικονομική κρίση, αλλά και τη διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει το κοινό για τις αποδοχές των ηθοποιών.

«Ο κόσμος νομίζει ότι όλοι οι ηθοποιοί έβγαζαν εκατομμύρια. Είναι ζήτημα να βρεθούν 10 ηθοποιοί που έχουν κάνει περιουσία, χρήματα και δεν έχουν οικονομική ανάγκη. Ο κόσμος έχει μια εσφαλμένη εντύπωση ότι μιλάμε για διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών. Δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα για το σύνολο ενός κλάδου.Περίπου 100-150 πρόσωπα είχαν διαφορά στην οικονομική ψαλίδα. Ο κλάδος είχε πάντα τεράστια ανεργία και χαμηλές αμοιβές. Μιλάμε για μια δουλειά που δεν παίρνεις δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, δεν δουλεύεις 12 μήνες το χρόνο. Τι να εξηγούμε τώρα;», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν».

Αναφέρθηκε, δε, και στο πως διαχειρίστηκε εκείνη τα οικονομικά της. «Σίγουρα δεν έχω κάνει ποτέ, ακόμα και τις καλές μέρες, κανενός είδους ακρότητες. Δεν ζούσα υπερπολυτελή ζωή, με έξαλλες καταναλωτικές συμπεριφορές, ούτε ακριβά ρούχα έπαιρνα ποτέ ούτε ακριβά αυτοκίνητα… Δεν υπήρξα και ιδιαίτερα αχόρταγη ή άπληστη την εποχή που έτρεχαν τα πράγματα. Δεν εξάντλησα το περιθώριο κέρδους που θα μπορούσα να έχω, σε καλύτερες εποχές, θεωρώντας ότι δεν μου χρειάζονται υπερβολικά λεφτά, αλλά μια ζωή όπως την έχω φανταστεί παρά πάμπλουτη. Δεν έβγαλα αμύθητα λεφτά, που με εξασφαλίζουν ή που μπορούν να με κάνουν να είμαι ήσυχη. Το αντίθετο. Όλα τα χρόνια ζω από τη δουλειά μου. Όσο με πληρώνει η δουλειά μου, μπορώ να ζήσω».