Πρόγνωση καιρού: Βροχές και σκόνη από Αφρική

0
7
Πρόγνωση καιρού Βροχές και σκόνη από Αφρική

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα περιμένουμε την Τρίτη . Νωρίς το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 9 έως 18 με 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. 

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς.

Πηγή: meteo